Tramvay özelleşecek mi?

 

Uzun bin hastalık döneminden sonra yeniden sizlerle birlikteyim.
*
Yalnızlık böyle bir şey işte.. Hasta olursun kapını kimse çalmaz. Ölsen.. Ne gam.. Birileri bulunur elbet dört kollunun altına girecek.. Neyse ki Taco'cum var yanımda.. Hastalığım boyunca hiç yalnız bırakmadı.. Bu yazıyı yazarken bile ayaklarımın dibinde baygın gözlerle bana bakıyor..
*
Bu kadar kederlenmek yeter sanırım. Gelelim asıl meseleye..
*
Türkiye'nin hali ham hum şaralop.. Samsun'un da ondan geri kalır hali yok. Nereye elini atsan elinde kalıyor.
*
Bilinen bir denklemdir: Ankara ne ise diğer şehirler de öyledir. Eee, şimdi ne olacak? Samsun'daki yöneticilerin hiç mi suçu yok? VAR..
*
Malumunuz Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği bir projesi var.. Hafif Raylı Sistem. Tramvay. Beni burada Büyükşehir Belediyesi'nin planlamada ya da işletmede hataları olup olmadığı, çalıştıramadığı, şehri ikiye böldüğü, trafiği ayarlayamadığı, insan hayatını hiçe saydığı gibi sorunlar şimdilik ilgilendirmiyor. Beni şu an başka bir zihniyet ilgilendiriyor.. Ağlayan bir yönetimin bu gözyaşlarını nereye akıtacağı ilgilendiriyor beni..
*
Günler öncesinde yerel gazetenin birinde Büyükşehir Belediyesi'nin elektrik borcunu ödememesi halinde tramvayın elektriğinin kesileceğini okumuştum. Akabinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da bu konu hakkındaki açıklamalarını dinlemiştik. "Zarar ediyoruz" diyordu Sayın Başkan.
*
Bu haberleri peş peşe okuduktan sonra aklıma bir kurt düştü. Sevgili Taco'da durumumu anlamış olacak ki, yüzüme bakıp iki kez havladı.
*
Naçizane; kafamda şöyle bir şablon oluştu: Tramvay hayata geçirildi.. Atakum Türkiş dolmuş hattının güzergahı değiştirildi.. Zaman içinde yok edilecek.. Fakülte hattında çalışan arkadaşlarımız bu aralar Büyükşehirle ters düşmek istemiyor.. Söylentilere bakacak olursak; Sayın Yılmaz, Kurupelit- OMÜ güzergahını onlara verecekmiş.. Arkadaşlar bunun için susuyorlar.. Bilmiyorlar ki; zamanı gelince onlar da gerekli tekmeyi yiyecekler.. Neyse konumuz bu değil.. Nerde kalmıştık? Hee, Hafif Raylı Sistem.  Önümüzdeki günlerde olacakları anlatayım. Önce "Tramvay zarar ediyor" dedikodusunu her ağızdan duymaya başlayacağız. Daha sonra Sayın Yılmaz, her yerde bunun doğru olduğunu, hizmet veremediklerini söyleyecek. "SATALIM ANASINI SATAYIM" diyecek. Bütün bu tezgahın altında Hafif Raylı Sistem'in "özelleştirilmesi" planı yatıyor.. Göreceksiniz yakın zamanda bunun söylentisi Samsun'a yayılacak. Bütün bu çalışmalar bunun alt yapısını oluşturuyor..
*
Çok mu art niyetliyim? Sanmam..
*
Planlamacıdır Sayın Yılmaz.. Öyledir de.. Pekâlâ, bütün her şey hesaplanırken gelebilecek bu elektrik faturası hesaplanmadı mı? Sorun sadece bu da değil.. Özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından suni sorunlar yaratılacak.. Ortamın oluşması sağlanacak.. Sonra..
*
Hoppala yavrum yaz geldi/ bahçeye kiraz geldi..
*
Sonrası iyilik güzellik..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR