Ayşenur Öndaş

Ayşenur Öndaş

BİR YUMAK MUTLULUK

Bu kitap Lydia Hoffman adlı iki kez kanserle savaşmış ve sonucunda başarılı bir şekilde kanseri yenmiş olan bir kadının hayatıyla başlıyor.

Lydia yirmili yaşlarının sonuna gelmiş yalnız yaşayan bir bayandır. Lydia kanser tedavisi görürken hastanedeki arkadaşlarından örgü örmeyi öğreniyor ve hayatının bir parçası örgü örmek oluyor. Kanserle savaşırken, aralarında her zaman soğukluk bulunan ablası Margaret' le de sıcacık bir bağ kuruyor. Babası sayesinde de kanseri yeniyor ama babasının kalbi kızının çektiği acılara dayanamıyor ve yaşamı son buluyor.

Bölüm bölüm yazılmış bu kitapta Lydia'nın kursiyerlerinden olan üç bayanında hayatlarına yer veriliyor. Bunlardan ilki 17 yaşında olan, anneannesiyle yaşayan ve lise sona giden Courtney Pulanski. İkincisi 30’lu yaşlarının sonuna gelmiş iki çocuklu ve kocası tarafından aldatılan Bethanne Hamlın. Üçünsü ise 65 yaşında olan emeklilik parasını sahtekar bir müteahhite kaptıran Elise Beaumont.

Lydia ilk kursunu açtığında gelen üç kursiyerin birbirleri ile olan ilişkisini aralarında kurdukları çok beğendiği için ikinci kursunu açıyor. Bu kez çorap kursu vermeyi planlayan Lydia gelen üç öğrencisinin de birbirlerinden oldukça farklı olduğunu görünce çok fazla ümitsizliğe düşüyor. Çünkü elise oldukça sert görünüşlü ve gruba hakim olmak isteyen bir karaktere sahipken, Courtney fazlasıyla alıngan ve sessiz, Bethanne ise kalbi oldukça kırık kendine güveni olmayan bir bayandır.

Kursun ilk gününde Lydia' nın korkutuğu başına gelir ve üç kursiyeri birbirleriyle tartışırlar. Bethanne kursu bırakmak ve kursa ödediği parayı almak ister. Bunun mümkün olmadığını anlayınca diğer hafta kursa geldiğinde arkadaşlarında özür diler. Aynı şekilde Sinirli olduğunu belirterek Elise’den özür diler ve artık daha ılımlı olarak kursa devam ederler.

Üç bayanında hayatları yavaş yavaş düzene girmeye başlar. Elise'nin kumarbaz olan eski eşi tekrar döner ve Elise'ye kendini affettirmek için her şeyi yapar. Elise ona hala çok aşık olduğu için ona Marvick'e çok karşı koymaz.

Courtney, Bethanne'nin kızı Annie ile sıcak bir dostluk kurar ve annesinin ölümünden sonra aldığı kiloları geri verdikçe kendine olan güveni artar. bu arada da Bethanne'nin oğlu Andrew'e de platonik bir aşk besler.

Kursiyerlerinin hayatı düzene girerken Lydia'nın hayatı Brad'in onu bırakmasıyla çekilmez bir hal alır. Lydia haftada 3 gün kendine kargo bırakan Brad'i gördükçe onu hiç unutamaz. Margeret'in ise kocasını işten çıkardıklarından beri yüzünde her zaman umutsuz bir ifade kalmıştır. Lydia kredi çekip onun evine icra gelmesini engellemiş olsa da durumları hala kötüdür.

Kurs artık bitmiştir ama kurulan dostluklar baki kalmıştır. Margeret'in ve Lydia'nın hayatı da artık düzene girmiştir. Lydia çorap kursundan sonra bir çok kurs açmaş olsada eski kursiyerlerini ve yaşananları asla unutmayacaktır.

Biraz aşk, biraz dostluk, biraz hayal kırıklığı ama her şeyin hayattan bir parça olarak anlatıldığı bu kitap gerçekten çok sürükleyici herkese tavsiyemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşenur Öndaş Arşivi
SON YAZILAR