Bir Başarı Öykün Var Mı?

 

 

Başarı gizli ve sihirli bir kelime insanlar için. Etrafınızdakilere sorun başarı olmak istiyor mu diye? Herkes evet diyecektir. Ama başarı için istemenin ötesinde bir şeyler yapmak gerekir. Bu nedenledir ki herkes başarılı olamaz. Bu nedenle herkesin başarı öyküleri kitaplarda yer alamaz. Sakıp Sabancı bir başarı öyküsü olurken onların çocukları başarı öyküsü olamıyor. Peki neden? İşte başarılı olmanın kriterleri :

 

 

1.         Başarılı olacağınıza inanın. Her şeyin ilk adımı inanmaktır.

2.         Yaptığınız meslek ile ilgili konuları iyi bilmelisiniz. İşinizi sevmeli ve yenilikler aramalısınız.

3.         Okuyarak, dinleyerek kendinizi sürekli yenilemelisiniz. Eğer yenilemiyorsanız olduğunuz yerde sayıyorsunuz demektir. Buda gerilediğinizin bir göstergesidir.

4.         İnsanlarla iyi ilişkiler kurmalı, kimseyi küçümsememelisiniz. Unutmayın zirveye çıkarken karşınıza çıkan insanlar ile bir gün zirveden aşağıya inerken tekrar karşılaşabilirsiniz.

5.         Geniş çevresi olan insanlarla tanışıp arkadaşlık kurmaya özen gösterin. Unutmayın önemli olan tanıdığınız kişi sayısı değil, tanıdığınızın kişilerin etkililiğidir.

6.         Basit bir olayda nazik, sevimli, terbiyeli davrandığınız veya yardım ettiğiniz bir kimse, bir gün sizin hayatınızı hayal etmediğiniz şekilde etkileyebilir.

7.         İçinize kapanıp adeta inzivaya çekilmeyiniz. Seviyenize uygun kişilerin gittiği yerlere gidiniz.

8.         Dostlarınızı ve mesleğiniz ile ilgili kişi ve kuruluşları zaman zaman ziyarete ediniz.

9.         Başarıda, istek, kararlılık ve sabır çok önemlidir. İstekle başlayan çalışma, kararlılıkla sürdürülüp, sabırla bitirilebilir. Yoksa yarı yolda kalırsınız.

10.       Yaşadığınız en ufak bir engelde vazgeçmeyin. O engeli aşamanın yollarını arayın.

11.       Sık sık duyuyorsunuzdur ama bende söylemeğim. Çok çalışmalısınız. Gelecek boş duranların değil çalışarak geleceğini şekillendirenlerindir.

12.       Başarılı olmanın bedelleri vardır. Her başarılı insan bir bedel ödemiştir. Çocuğunu az görmüştür, gece az uyumuştur v.b. Sende bedel ödemeye hazır olmalısınız.

13.       Başarılı insanların idealleri başarısız insanların ise istekleri vardır. Kendine bir ideal belirle ve üzerinde çalış.

14.       Çalışmak için uygun bir saat ve uygun bir yer aramayın. Başarmak isteyen bir insan için her saat ve her yer uygundur.

15.       Bugün yapmanız gereken işleri yarına bırakmayın. Çünkü yarının de kendine özel işleri olacaktır. Yarına bırakılan her iş zamanla sizi kokutacak ve vazgeçmenize neden olacaktır.

16.       Başarısızlık görülmeden başarı gelmez.  Başarısızlık, başarı için bir başlangıçtır.

17.       Yenilgiden korkan, başarıyı uzaklardan seyretmek zorunda kalır.

18.       Asıl başarı mutlu olmaktır. Eğer ideallerinize ulaşmışsanız ama mutsuzsanız bir yerde bir hata yaptınız demektir. Durun ve düşünün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR