BAZI AYRINTILARI YAZMAKTA YARAR VAR

      Hayatımın bu güne kadar geçen kısmında tam yedi tane meslekle iştigal ettim, bunu defalarca yazmış olmama rağmen tekrar etme lüzumu hasıl oldu. İlk işimin imamlık olduğunu her fırsatta yazmışımdır ve bu mesleği en onurlu meslek olarak yaptığımı da ifade etmek isterim. Keşke o zamanlar şimdiki gibi imamlara verilen maaşlarla geçinme imkanı olsaydı da o mesleği hiç bırakmadaydım. İmamlık Allah Resulü’nün varisliğidir, çok onurlu ve de şerefli bir görevdir. Müezzinlik de Bilali Habeşi Hazretleri’nin mesleği olup, keşke O’nun eriştiği  makamlara erişme şerefine nail olabilsek diyerek diğer yaptığım mesleklere geçiyorum. İmamlığın ardından inşaat müteahhitliği ( hâlâ daha devam ediyorum) yurt işletmeciliği(hâlâ daha devam ediyorum) Aygaz bayiliği, yani tüpçülük, belediyecilik, gazetecilik ve tavuk çiftliği işletmeciliği olmak üzere bu güne dek tam yedi çeşit iş yaptım; bunlardan dördünü hâlâ daha devam ettiriyorum. Altı aylık çok kısa bir dönem gıda sektöründe oldum onu hiç yazmıyorum.

     Bu detayı neden verdime gelince,  yazdığım yazılardan rahatsız olan bazı insanlar benim imamlıktan ya da müezzinlikten dönme gazeteciliğimden dem vururlar, bunu iddia eden insan müsveddeleri unutmasınlar ki ben ne imamlığı ne de müezzinliği bırakmış  değilim, sadece geçimimi imamlıktan sağlamıyorum ama görev verildiğinde imamlık da yaparım müezzinlik de yaparım ve bunları yapmaktan da onur duyarım. İmamlık deyince aklıma bir fıkra geldi; adamın birine  sormuşlar nerelisin diye, adam da Ofluyum deyince demişler ona ki, “o zaman sen hocasın?”, o da demiş ki “ya neee?”.  Demişler ona ki “o zaman sen çocuk da okutursun?” adamın cevabı aynen şu “ Anassını bile mikerim” … İmamlıkla müezzinlikle uğraşıp bu meslekleri aşağılamaya  çalışanlar unutmasınlar ki o meslek sahipleri hem dünyada hem de ahirette seçilmiş insanlardır. Diyeceksiniz ki ahireti anladık da dünyada nasıl seçilmiş oluyorlar, çocuğu doğan imama ezan okumaya getirir, evleneceği zaman nikah için yine imama getirir,  ölünce de yıkaması için imama getirir. İmamlara kızanlar unutmasınlar ki içtikleri sigaradan akan kıçlarını dahi imamlar pamukla tıkıyorlar, kızdırmasınlar beni pamuk yerine ölülerine, diriletine başka bir şey tıkarım ona göre…

      Allah’a binlerce kez hamdü senalar olsun ki bu güne dek yaptığım tüm mesleklerde başarılı oldum, Allahın kulu çıkıp bu adam yaptığı iş nedeniyle çekimi, senedimi ödemedi bana borcu var diyemez. Beni eleştirenler gibi kapımda elli tane icra memuru dolaşmıyor. İmamlık mesleğine hiç torpil yapmadan sınava girip önce bölge ikincisi olarak kazandıktan sonra ardından 25 imamın arasından ikinci bir sınavla Of merkeze atandım. Yıllardır müteahhitlik yaparım Allah kuluna yalan konuşup verdiğim söze aykırı davranmadım, Tüpçülük yaptım, iflas etmiş bir işletmeyi aldım, üç yıl içersinde rakiplerinin üzerine çıkarıp aldığım fiyatın tam iki katına sattım. Belediyecilik yaptım belediyecilikle ilgili tüm yasaları, yönetmenlikleri ve mevzuatı okuyup, karşımdaki parti temsilcileri konularında uzman olmalarına rağmen karşımda konuşamadılar. Gazetecilik yaptım, dönemin devletli bakanından tutun il başkanına, çetelerine varıncaya dek şehrin tüm egemen güçleriyle mücadele ettim Allah kuluna eyvallah etmedim, Allaha binlerce kez şükürler olsun dimdik ayaktayım. Tavukçuluk yapıyorum, şehirde bu işi yapanlar arasında kredi kullanmadan ve bankalara tek bir kuruş borcu olmadan ayakta durdum.

     Beni eleştiren bazı insan müsveddeleri acaba ömrü hayatlarında ne yapmışlar, hangi işlerinde başarılı olmuşlar, onun bunun kıçını yalamanın dışında ne yapmışlar çok merak ediyorum. Hayatımda haketmediğim tek kuruşu kimseden almadım, sürekli olarak alan el değil veren el olmaya çalıştım. Bırakın yediğim yemeğin parasını vermemeyi, beni tanıyan herkes bilir ki ben gazeteyi ilk kurduğum günden itibaren çalışan personelime yemek pişirip onları her gün doyurdum ki başkaları gibi bir yemeğe haber yapmasınlar. Hayatımın hiç bir döneminde yaptığım işi menfaat karşılığında yapmadım, bırakın yemek yemeyi çok büyük teklifleri dahi elimin tersiyle ittim. Aileme, çoluğuma, çocuğuma helal rızık kazanmak hayat felsefem olmuştur. Başkaları gibi malı götürmek için her şeyi mubah saymadığım gibi kıç yalayanlara da hiç yüz vermedim, işte bunun için de dimdik ayaktayım ve değil bu şehrin bölgenin en çok okunan ve itimad  edilen köşe yazarı oldum.

    Beni eleştiren insanlara buradan açık ve net teklifim şudur, onların istedikleri mekanda ve istedikleri basın yayın organlarında topluma açık olarak tartışalım, benimle ilgili bildikleri ne varsa çıkıp söylesinler, şayet cevabını veremez isem bu şehri anında terk edeceğimi buradan ilan ediyorum. Yok iddialarının arkasında duramaz iseler işte o zaman onlar haysiyetsiz, ahlaksız ve şerefsizdirler diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

 

 

          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR