Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

BAYRAM MESAJLARI…

Bir ay boyunca, kendini ne kadar tanıyabildin? Bir beyaz kâğıda ulaşmak istediğin hedefleri yazabildin mi? Bu hedeflerin ne kadar gerisindesin hesaplayabildin mi?Kuranın nazil olduğu  ramazan ayı boyunca, bir mektup olan kuranı kerimden ne kadar faydalanabildin? Hangi mesajını algılayabildin ? ve hayatına uygulayabildin? Hayatının ne kadarını aydınlatabildin?Kendinle ve hayatla küskün olduğun noktaları tespit edebildin mi? Kendinle ve hayatla barışık olabilmek için hangi girişimlerde bulundun?Çevrende bulunan sana en yakın insanları tanıyabildin mi? Onların sana zarar veya fayda verdiklerini tespit edebildin mi? Öyleyse zarar veren arkadaşlarını kendinden uzaklaştırmalısın.

Biliyor musun sigara dumanıyla gençliğini ve sağlığını sağa sola savuruyorsun. Artık bundan vazgeçmen gerektiğini anladın mı? Sağlığının ne büyük bir servet olduğunu biliyor musun? Beklide sigaraya verdiğin parayla çocuğuna bir çift ayakkabı alırsın. 

Dünkü zaman yaşandı ve bitti. Yarını yaşayacağını bilmiyorsun. O halde ömür sermayeni bozuk para gibi harcamaktan vazgeçmeyecek misin?

 

                                             Dün bitti yarın var mı?

                                             Gençliğine güvenme

                                          Ölen hep ihtiyar mı?

İçki şişelerine hapsettiğin gençliğin, kumar masalarında unuttuğun benliğin, zifiri karanlıklara terk ettiğin ruhun bir gün hesap sorarsa ne cevap vereceksin? Bu hayatını doğru kabul ediyorsan devam edebilirsin. Hayat senin kimse karışamaz.

Koşuşturmaca ve kovalamaca ile dolu hayat tekrar başlıyor. Peşinden koştukların seni doğru bir hayata yönlendiriyor mu bunu tekrar gözden geçirmelisin
Bir ay içinde hiç aynaya bakmaya fırsatın odlumu bilmiyorum ama , geçen yıldan bu yana sende çok değişiklikler olmuş farkındamısın?

10-Bir arı bile , yetmiş derde deva denilen bal üreterek ne kadar çalışkan olduğunu kanıtlıyor. Ya sen kendine insanlara faydası olabilecek ne üretebiliyorsun. Lütfen bunu düşün.

 
Değerli okurlar , alışageldiğiniz bayram mesajlarında dargınlarla küskünlerle barışın demedim. Onları biliyorsunuz zaten, yukarıda ki sorulara cevap vererek iletmek mesajlarımı almış olacaksınız. Tüm değerli okurlarımın bayramını tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR