Ayşenur Öndaş

Ayşenur Öndaş

BALOTELLİ KİMDİR?

Mario Balotelli, İtalyan Ligue 1 kulübü Nice ve İtalyan milli futbol takımı için oynayan İtalyan futbolcudur. Afrikalı ebeveynler tarafından doğup, Sicilya’da büyümüş olan Mario, kariyerine Lumezzane ile başladı ve 15 yaşında üst düzey oyunculuk yaptı. Nisan 2006’da Serie C1 liginde ilk çıkışını yaptı. Bunu takiben, takım için dikkate alınmadığı için Mario için kötü bir deneyim olduğu ortaya çıkan Barcelona için bir deneme yaptı. 2007’de, nihayet İnternazionale’e katıldı, ancak iki yıllık bir birlikteliği, 2009’da ilk takımdan ayrıldığını söyleyen disiplin sorunları ile boğuşuyordu. Manchester City, 2010’da Mario’nun performansını takibe aldı. Ekiple gelişmeye devam etti. Şiddetli bir olayın ardından, Manchester City’den ayrıldı ve İtalyan kulübü AC Milan’a katıldı. Bir buçuk yıl süren Milan serüveninden sonra, Mario Liverpool ile Premier League’e döndü. Kısa bir süre sonra Milano’ya ödünç verilmiş ve daha sonra Nice’e transfer edilmiştir.
Mario Balotelli, 12 Ağustos 1990’da, Sicilya Palermo’da Gana’dan İtalya’ya göç etmiş olan Gül ve Thomas Barwuah’nin oğulları olarak doğdu. Mario 2 yaşındayken aile Lombardiya’ya taşındı. Fakirdiler ve dört çocuğu büyütmeyi göze alamıyorlardı. Bu, Mario’nun ebeveynlerinin onu koruyucu bakımda bırakmasını sağladı.
İtalyan şehri Brescia’da yaşayan Silvia ve Francesco Balotelli tarafından evlatlık edinildi. İlk birkaç yıl boyunca Mario her hafta sonu biyolojik anne ve babasıyla bir araya geldi ama kısa sürede bunu yapmayı bıraktı ve Silvia ve Francesco’yu ailesi olarak kabul etti. Balotelli’nin ailesi zengindi ve Mario için çok rahat bir hayat vaat ediyordu. Daha sonra Mario’nun biyolojik ebeveynlerinin, Mario’yu bir çocuk olarak etkileyen hayatı tehdit eden bir hastalık nedeniyle koruyucu bakmayı tercih ettikleri ortaya çıktı. Mario için pahalı tedavileri karşılayamadılar. Balotelli ailesi, Mario’nun ebeveynlerine en çok ihtiyaç duyduğu anda destekle geldi. Mario büyüdüğünde, biyolojik ebeveynlerine geri dönme seçeneğine sahipti, ancak bunu yapmayı reddettiler ve çocuk olarak onu terk ettikleri gerçeğinden nefret ettiklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ayşenur Öndaş Arşivi
SON YAZILAR