Babam benim,

Dünyanın en güçlü insanı, benim süper kahramanım.
Babam,
Ben isteyerek dünyaya gelmedim, ne olur bana kızma? İnan ki ben seni dünyadaki her şeyden çok seviyorum.
Babam,
Eve işten geldiğinde biliyorum çok yorgun oluyorsun ama ben seni o gün çok özledim. İşte olduğun o saatler benim gibi bir çocuk için inan ki yıllar gibi geliyor.
Babam,
Arkadaşımla kavga ettiğimde bana çok kızdın. Baba bana niye sormadın niçin kavga ettiğimi? Ben “benim babam dev gibidir. O dünyanın en güçlü ve en iyi babasıdır” demiştim de o benimle dalga geçmişti.
Babam,
Geçen gün aldığın oyuncağı kırdığım için bana tokat atmıştın. Yanağım çok acımıştı babam ama en çokta kalbim acımıştı. Ben oyuncaklarla değil seninle oynamak istiyorum. Oyuncağı kırarsam benimle oynarsın diye düşünmüştüm. Ben o oyuncakla oynamak istemiyorum, seninle oynamak istiyorum.
Babam,
Geçen hafta iş arkadaşının evine gitmiştik ya. Sen benim oğlum doktor olacak demiştinde bana sormuştunuz; “oğlum ne olacaksın diye”. Bende baba olacağım demiştim ve sen bana çok kızmıştın. Ben baba olmak istiyorum hem de senin gibi bir baba olmak istiyorum.
Babam,
Yeni aldığın hikâye kitabını yırttığım için bana çok kızmıştın. Ama baba ben hikâye kitabı okumak istemiyorum. Senin kucağında bana hikaye kitapları okumanı istiyorum. Senin bana masallar anlatmanı istiyorum. Sen bana masal anlatınca sanki onun içine giriyorum, seninle beraber o masalda kötülerle savaşıyoruz.
Babam,
Okula başladığım ilk gün okula gitmek istemedim. Senin beni burada bırakıp gideceğini ve bir daha dönmeyeceğini düşündüm. Bu yüzden o gün çok ağlamıştım. Sen bana; “bak diğer çocuklar ağlıyor mu? Beni rezil ettin.” diye bağırarak çok kızmıştın. Baba rezil olmak ne demek? Eğer kötü bir şeyse inan ki seni çok sevdiğim ve senden ayrılmamak için yaptım.
Babam,
Akşamları eve geç geliyorsun. Biliyorum bizim için çalışıyorsun. Eve geleceğin saate kadar seni bekliyorum. Uyumamak için gözlerimi zar zor açık tutuyorum. Seni görmek, öpmek, kısa sürede olsa oynamak için. Ama sen bana “bu saate kadar ayakta ne işin var” diye kızıyorsun. Büyüyüp gelişemeyeceğimi söylüyorsun. Evet baba seninle saniyeler kadarda olsa beraber olmak için nasıl bir fedakarlık yaptığımı görüyorsun, gelişmekten, büyümekten vazgeçiyorum. Ama sen bana sabah oynarız diyorsun. Ama sen sabah erkenden işe gidiyorsun göremiyorum seni.
Babam,
Annem ; “baban seni çok seviyor, senin için durmadan çalışıyor.” diyor. Akşamları gelince seni öpüyor diyor. Sen şımarma diye sana, seni sevdiğini hissettirmiyor diyor. Babam sen beni sevmekten niye korkuyorsun. Babam sen bana beni sevdiğini göstermekten niye korkuyorsun.
Seni seven ve sevdiğini
göstermeye çalışan çocuğun

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR