Altyapının önemi

Altyapıdan alıpta profesyonel kadroda yer verilen yetenekli genç oyuncunun; özellikle sahaya gelene kadar ki sosyal yaşantısını eğitme ve antrenman programlamasında ki programlama adına neler verdiğimizi sorguluyor muyuz. Bizler bu yenetekli genç sporcular profesyonel kadroya alana kadar saha dışı ve içi olarak neler verdik. Futbol yeteneği olan genç birisi takımda yer bulmaya başladıktan sonrada; dibe vuruşlar örneği kaçınılmaz olur. Sebebine gelince; yetenekli futbolcu profesyonel takıma yükselince doğal olarak yeteğinin getirdiği şartlarla kulübün ve takımın objesi haline gelir. Yaşantısı sahne ışıkları önünde oynanan ve binlerce gözün takip edip, değerlendirme yaptığı tiyatro sahnesine dönüştürülür. Bu da yetmedi işsizliğin kolgezdiği insanların asgari ücretle çalışarak yer aradığı şu zaman kesitinde iyi kazananlar arasına girer. Özetle anlattıklarımız içindeki çocukla; barış içinde güle oynaya büyümeye çalışan yetenekli genç sporcumuzun zihinsel ruhsal dünyasına büyük bir yük olarak bindiririz. O yük kısa zamanda kaygı olarak benğliğini sarıp sarmalamaya başlar.Yetenekli genç sporcumuz bu şartların ağırlığı altında ezilmeye, korkmaya, giderek kaçmaya başlar. Bu defada yetenekli gencimize 'yetenekli isen yeteneğini bil gereğini yerine getir' presi altına sokarız.
Oysa yetenekli gencimiz! eğitimsizliğin getirdiği eksikliklerle şu soruyu soramaz. Bu zamana beni ne kadar eğittiniz!!
Yetenekli gencimiz belirli bir proje kapsamında hazırlanmış 'yetenekli sporcunun yetiştirilme eğitimiyle istenilen seviyelere gelmiş birisi. Oysaki gencimiz eğitimsizliğin getirdiği eksikliklere şu soruyu soramaz. Bu süreç içerisinde beni ne kadar eğittiniz?  Yetenekli gencimiz belirli bir proje kapsamında hazırlanmış 'yetenekli sporcunun yetiştirilme eğitimiyle istenilen seviyelere gelmiş birisi değildir.
Kardalen örneği tesadüfen ortaya çıkmış kaybolacakken çıkış ivmesi yakalamış yani tesadüflerin yardımıyla futbol arenasına ulaşmıştır. Daha açıkcası genç yetenekli futbolcumuz sahip olması gereken özellikle zihinsel-ruhsal ve ehil ellerdeki saha içi antrenman uygulamalarına sahip teknik elemanlarca eğitilerek öğretilerek futbol piyasasına sunulmalıdır.
Bu konularda kendisine profesyonelce yardım edecek uzman rehber mentör psikiyatrist üçlüsünün parelinde futbolun abisi değilde teknik eğitmenin bulundurulması gerekir.
Sadece futbolun antre kısmındaki bir abi antrenörün yardım ve nasihatleri ile yetiniliyorsa elimize gelen yetenekli genç sporcularımızın ısrarla şunu sorması gerekmez mi?
Altyapı eğitiminde gerek saha içi gerek saha dışı eğitimde bana neler kattınız ve de neler istiyorsunuz.
- Her felaket, kendi mesajını vererek gelir. Ancak, o mesajı anlayan olmadığı için aniden geldi denir.
Hoşçakalın...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR