Özgür Kalanbak

Özgür Kalanbak

Alınması gereken tedbirler

Pazar günü oynanan ve golsüz sona eren Konyaspor karşılaşmasıyla ligde rahat bir nefes alan Samsunspor'da artık önümüzdeki sezonun temelleri de bu hafta itibariyle atılmaya başlıyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin gelecek sezon saha sonuçları bakımından daha başarılı bir performans sergileyebilmesi noktasında çok ciddi tedbirler alması gerekiyor. Nedir bu tedbirler; 1- İskelet kadronun muhafaza edinip korunması 2 - Sezon içinde para sıkıntısı yaşamamak için maddi kaynak üretmek 3 - İş yapacak transferler. Eğer Samsunspor bu üç olmazsa olmazı yapabilir ve sezon hazırlıklarına sorunsuz bir şekilde başlayabilirse bu takım seneye gözü kapalı play-off oynar diye düşünüyorum. Hatırlarsanız Bank Asya'da bulunduğumuz süre içerisinde sezona bir türlü normal düzende başlayamamıştık. Hep sorun hep sorun. Yeri geldi son iki günde takım kuruldu, yeri geldi son gün 14 tranfser yapıldı. Yönetimin geçmişte yaşanan olumsuzluklardan bir şeyler kapmasını görmek kadar güzel bir şey yok. Bence şehir olarak bu yönetimin hep destekçisi hem yanında olmalıyız.

Turgut Doğan Şahin
Mutlaka satılmalı

Samsunspor'da artık misyonunu tamamlamış olan bir kaç oyuncunun olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerin başında elbette ki Turgut Doğan Şahin geliyor. Turgut'un gelen en iyi teklife 'evet' deyip hem kendisinin hemde kulübünün para kazanmasını istiyorum. Eminim ki çoğu insanda benim gibi düşünüyordur. Çünkü bu oyuncu kendini aşmış durumda. Eğer bir yıl daha bu takımda kalırsa kendisine haksızlık yapılmış sayarım. Bir kulübün yapacağı akıllı transfer politikasıyla ekonomik durumunu düzeltmesi kadar kolay bir şey yoktur. Geçmişte bunun örneklerini Efsane Başkan İsmail Uyanık'la Samsunspor'da yaşamıştık. Tecrübeli bir yönetime sahibiz. Eminim ki sayın büyüklerimizde takım içinde sivrilen ve bu sezon mutlaka gönderilmesi gereken isimleri biliyorlardır. Turgut Doğan Şahin de eminim ki Süper Lig takımlarında oynamak istiyordur. Gerçi kendisiyle konuştuğumuzda dili her ne kadar önce kulübüm dese bile aklının gelen tekliflerde olduğunu biliyoruz. Bence Turgut'u Süper Lig'de iyi bir takımda görmeyi çok istiyorum. Çünkü bu kardeşimiz bunu fazlasıyla hakediyor. Samsunspor'da bir isim daha var ki ilk günden itibaren sürekli performansını yükselten ve arkadaşlarının bir adım önüne çıkan Oktay Delibalta. Bu oyuncunun bu sezon sözleşmesi sona eriyor. Bence bu oyuncunun bir kaç yıl daha Samsunspor'da kalmasında büyük fayda görüyorum. Çünkü bu oyuncunun olduğu müsabakaları hafızalarımızda canlandırırsak Turgut ile süper bir ikili oluşturduklarını görüyoruz. Takımı ileriye taşıyan Oktay ile yönetimin bir an önce masaya oturup nikah tazelemesi gerekir. Yoksa bu oyuncu bedelsiz olarak başka kulüplere kaptırabiliriz. Oktay'ı yakından tanıyorum. Öyle kansız değildir önceliği Samsunspor'a vereceğine inanıyorum. Bu oyuncu için yönetimde gerekeni yapacaktır.


Hüseyin Kalpar'ın
Yeni Sezonda İşi Zor

Bu sezonuda bir şekilde atlatan Samsunspor'da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar'ı gelecek yıl işinin çok daha zor olduğunu hatırlatmak istiyorum. Çünkü yeni sezonda Samsunspor'un artık kümede kalmak hedefi en kötü şartta play-off olarak değiştiğini biliyoruz ve öylede olmalı. Ve şunuda iyi biliyoruz ki takımdan gönderilecek ve transfer edilmesi düşünülen oyuncuların listesinin hazır olduğunu bu listenin Kartalspor maçının sonrasında sandıktan çıkarılıp yönetime sunulacağınıda biliyoruz. Bakalım Hüseyin Kalpar Hocamız kimleri gönderip kimleri transfer edecek. Gönderilecek oyunculardan benim bildiğim ancak şu an için sizlerle paylaşmayı uygun görmediğim bir kaç isim var. Her zaman söylüyoruz Kalpar Hocamızın tecrübesine ve futbol bilgisine bir diyeceğimiz yok. Ama lütfen hocam bu takımı hedefine taşıyacak kararların altına imzasını atmanızı bekliyoruz. 5 maçlık galibiyet serisinde şehirdeki o ambiyansı ve desteği gördünüz. Bu takım sportif anlamda başarılı olduğu taktirde destek bulma yönünden bir sıkıntısı olmaz. Türkiye'nin dört bir yanından Samsunspor taraftarı mevcut. Bu yüzden çok dikkatli olmalısınız. İlk yılınızda ki gibi hırsınıza yenik düşmemeli, oyuncuları özellikle gençleri kazanma yoluna gitmelisiniz.

Avantaj bizde

Samsunspor'un bitime iki hafta ligde hala düşme korkusunu yakından hissetmesi herkesi derinden üzüyor. Matematiksel olarak devam eden küme düşme korkusu kalan maçları görünce insana rahat bir nefes aldırıyor. Çünkü bu hafta oynayacağımız Kartalspor ve son hafta sahamızda oynayacağımız Orduspor takımları unu eleyip eleğini asmış takımlar. Ligde hiçbir iddialı yok. Bu bizim için büyük bir avantaj. Kırmızı-Beyazlı ekibin son iki haftada alacağı bir puan bile Samsunspor'u kümede bırakmaya yetecektir. Altımızdaki rakiplerimizinde kendi aralarında oynayacak olduğunu düşünürsek bu sezonda böyle geçti yorumunu yapabiliriz. İnşallah önümüzdeki sezon böyle ince hesapları şampiyonluk üzerine yaparız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Özgür Kalanbak Arşivi
SON YAZILAR