Alaçam'ın sesini duyanlar oldu?))))

Yıllardır yazıyorum ve okulumuz açıldıktan sonrada yazmaya devam edeceğim. İnanın bana huzur veriyor bu konuda yazmak ve çalışmak. İşim gücüm bu oldu. Ekmek yemesem, su içmesem, nefes almasam diyorum bazen yeter ki Alaçam"a bir şeyler güzel bir şeyler kazandırmak için mücadeleye devam edeyim diyorum ve devam da ediyorum. Kimse kılını kıpırdatmasa da ben kıpırdatmaya devam edeceğim. Duyarlı kurum ve kuruluşlar bizim sesimizi bugün olmasa da bir gün mutlaka duyacaklar diyerek bugünlere kadar geldim. Bakın dün yaşadığımı mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde FİLLİ BOYA YETKİLİLERİNE OMÜ Alaçam Meslek Yüksekokulumuzun DIŞ CEPHESİNİN boyanmasına yardımcı olup olamayacakları konusunda elektronik posta yoluyla bir ileti göndermiştim. Tabii ki öncelikle kendimi tanıtarak. Aradan bir gün bile geçmeden FİLLİ BOYA tarafından hemen yanıt geldi. E posta adresime baktığımda sevinçten ne yapacağımı  şaşırdım.  Şaşırdım çünkü Boya Sanayisinde iddialı ve güçlü bir isim olan FİLLİ BOYA"dan bana yanıt gelmişti. Sizde olsanız aynı şaşkınlığı gizleyemezdiniz ve okurlarınızla ve hemşerilerinizle paylaşırdınız!.  Daha önceden de yayın organlarında FİLLİ BOYA"nın  eğitim kurumlarına böyle bir katkısı olduğunu okumuştum. Bende gazeteci kimliğimle buna dayanarak FİLLİ BOYA temsilcilerine müracaat etim. FİLLİ BOYA"DAN bana gelen yanıt ise aynen şöyle sevgili okurlarım ve ALAÇAMLILAR.
“Sn. MEHMET ÖZDEMİR;
Ülkemizde yeni nesillerin sağlıklı, modern şartlar altında öğrenim görebilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz Filli Okul projemizi, 2008 ve 2009 yıllarında başarıyla tamamladık. Filli Okul projesi kapsamında; 144 ton boya ile 51aaaaaaaa0.302 metrekare alan boyanarak,  75.000 öğrencimizin öğrenim gördüğü 116 okulumuz 2008 – 2009 ve 2009 – 2010 eğitim öğretim yıllarına sağlıklı ve modern şartlar altında başladı.  Filli Okul projemizin 2010 yılında devam etmesine ilişkin değerlendirmemiz ise Mayıs ayı sonunda netleşecektir. Projeye devam etme durumunda daha hızlı ilerlemek için  sizden okulunuzun ihtiyaç duyduğu boyanacak alan metrekaresini ve iletişim bilgilerinizi Mayıs ayı sonuna kadar bildirmenizi rica ederiz. 2009 – 2010 Eğitim ve Öğretim yılında başarılarınızın devamını dileriz. Saygılarımızla, Filli Boya Danışma Merkezi”
İşte sevgili okurlarım ve Alaçamlılar bu iletiyi okuduktan sonra FİLLİ BOYANIN bizi yalnız bırakmayacağını ve derdimize çare olacağına daha da çok inandık. Alaçam halkı olarak FİLLİ BOYA"ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü ez azından bizim kale alıp bize değer verip hepsinde önemlisi her zaman olduğu gibi bir EĞİTİM ve ÖĞRETİM KURUMUNA ellerinden geleni yapabileceklerini ifade ettiler. Sonsuz teşekkürler FİLLİ BOYA"ya. FİLLİ BOYA gibi daha bir çok kurum ve kuruluşlara Alaçam Meslek Yüksekokuluna maddi destek yada malzeme desteğinde bulunmaları için taleplerimizi  gönderdik. Ancak bugüne kadar bir yanıt alamadık. Şu bir gerçek ki sevgili  Alaçamlılar bizim ülkemizde Eğitim ve Öğretime FİLLİ BOYA gibi destek olacak çok kurum ve kuruluş var. FİLLİ BOYA"nın bizden istediği bilgileri anında ışık hızıyla okulumuzun dış cephesini de gösteren resimlerle birlikte yine elektronik posta olarak gönderdim. Tarafıma en yakın zamanda yanıt vereceklerine de adım gibi inanıyorum. Çünkü bize verdikleri süre içinde kendilerine yanıt verdim. Neyse sevgili okurlarım ve Alaçamlılar. Size ayrıca sevineceğiniz yeni bir haber daha vermek istiyorum. OMÜ Alaçam Posta Lojistik MYO"lumuz, alternatifsiz olarak, önümüzdeki Eylül ayında öğrenci alımına başlayacak. Bu konuda geçtiğimiz Çarşamba günü OMÜ Alaçam MYO Müdürü Prof.Dr.Nazmi Polat, ile bizzat okulumuzun içerisinde görüştüm.  Kendisi bana bugüne kadar olan tüm gelişmeleri tek tek sıraladı. Okul müdürü Prof.Dr.Nazmi Polat, şunları söyledi bana ayak üzeri: “ Okulumuz bu yıl Eylül ayında öğrenci kayıtlarına başlayacak. Akademik kadromuz kuruldu. İdari personellerimizde en yakın zamanda atanacaklar. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından okulumuz için açılacak olan ihaleyle en geç 15 Ağustos"ta tadilatlarımız bitmiş bir vaziyette öğretim görevlilerimiz ve diğer idari personellerimizle tam kadro çalışmaya başlayacağız. Bu konuda İl Genel Sekreterliğine ve İl Özel İdaresi İnşaat İşleri Daire Başkanlığına da ayrıca teşekkür ederiz.  Ancak Alaçamlıların, yöneticisinden esnafına herkesin üzerindeki ölü toprağından silkinerek üzerlerine düşen görevi yapmaları gerekiyor, daha gayretli olmaları gerekmektedir. OMÜ olarak biz elimizden geleni yapacağız. Eylül 2010 tarihinde tam kadro burada öğrencilerimiz karşılayacak durumda olacağız dedi” OMÜ Alaçam Posta Lojistik meslek Yüksekokulu Müdür Prof.Dr.Nazmi, Polat"ın, söylemleri çok yerinde ve doğru bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Alaçamlılar olarak var gücümüzle bacasız sanayimizi hiç durmadan yüceltmeliyiz. FİLLİ BOYA"ya ve biz Alaçamlılardan desteklerini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların tümüne sonsuz teşekkürler ederiz. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR