ZOR BİR SEÇİM

   Seçim sathı meyline girdik, bundan sonra sahalar şenlenir, istifalar başlar, seçim 14 Mayıs da yapılacaksa aday olmak isteyen kamu çalışanları, parti teşkilatlarında olanlar, Belediye Başkanları, meclis üyeleri 14 Mart tarihine kadar görevlerinden istifa etmek zorundalar. Seçmenin önüne iki sandık gelecek birisi Cumhurbaşkalığı adaylarıyla ilgili sandık, diğeri Milletvekilleriyle ilgili sandık. Cumhurbaşkanlığı sandığıyla ilgili gelinen nokta vatandaş açısından çok sıkıntılı bir sandık, neden böyle söylediğime gelince Ak parti seçmeni ciddi anlamda tepkili, tepkinin nedeni akrabaların işe alınmasından tutun da toplum yararına olan bazı STK ların kurdukları ticari şirketler üzerinden aldıkları yüklü maaşlara, bal tutan parmağını yalar misali Ak partinin kıyından köşesinden görev alan Meclis üyesinden Belediye Başkanına, teşkilat mensubundan Vekiline pek çok siyasetçinin etrafına sağladıkları iş imkanları, kadrolaşmalar, kamuya adam yerleştirmeler, ihaleler, daha neler neler. Birde Ak parti iktidarında ortaya çıkan enteresan tipler var, bunların erkekleri dar pantolon, dar ceket giyerler, kirli sakal bırakırlar, kollarına kocaman saat takıp etrafa hava atarlar, kendilerini de iyi Ak partililer olarak tanıtırlar, teşkilatından iş hayatına her yerde bunları bulmak mümkün. Bayanlarına gelince kafalarına sıkma baş bir eşarp takıp saç topuzlarını millet görsün diye nerdeyse bir metre yukarıdan bağlarlar, dar pantolonun, ayakları gözükecek şekilde pantolonların paçalarını dar ve kısa yaptırıp giyerler, giydikleri ceketler erkek ceketleri gibi dar ve bellerinin üstüne kadardır Tunik gibi bel altına kadar olmamasına özen gösterirler, bunlar Ak parti döneminde ortaya çıkan yeni moda İslamcılar, Allah sayılarını azaltsın, hatta yok etsin diyorum.
Bu olumsuzlukları gören muhafazakar İslamcı kesim Ak partiye şiddetli bir tepki göstermekte, şayet bu durum sandığa yansırsa yandı keten helva.
   Gelelim karşı tarafın sıkıntılarına, merhum Erbakan Hocanın hayatını ortaya koyarak her türlü çileye, fedakarlığa rağmen evlat gibi yetiştirdiği Milli Görüş davasının varisi olduklarını iddia eden Saadet partisinin önünde “Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Türkiye laiktir laik kalacak” sloganlarını duyunca adeta şok oldum. Bu slogan Kemalistlerin, laik solcuların sloganı milli görüşçü saadetçilerin böyle bir slogan kullanmaları güneşin batıdan doğuşu gibi bir şey. Milli görüşçü saadet partililerin bu duruma ne diyecekleri, nasıl tepki verecekleri ve sandıktaki tutumlarının ne olacağı meçhul. Öte yandan ülkenin bölünmez bütünlüğünün ortadan kaldırıp kürt Devleti kurmak adına Halkların kardeşliği safsatasını ortaya koyan bir partinin desteklediği Millet ittifakına milliyetçi muhafazakar ve Devletçi olduğunu iddia eden İYİ partililerin nasıl destek verecekleri de merak konusu. Birde Kılıçdaroğlunun Alevi kültürüne sahip olması nedeniyle Aleviler arasındaki farklılıklar nedeniyle gelecek tepkiler var, Türkmen CHP liler ne yapacak, sünnî kesim bu duruma ne kadar destek olacak hepsi soru işareti. Seçim sanıldığı gibi çok kolay bir seçim olmadığı açık ve net ortada, kimse bu iş tamam demesin, sandığa kadar çok şey değişebilir.
  Buraya kadar anlattıklarım  Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili durum, gelelim Milletvekilliği seçimine, daha önceki yazılarımda da dediğim gibi bu seçimde Parlamentoda Millet ittifakı önde gözüküyor. Burada en önemli konu listeler olacak,  mesela Ak partinin samsunda iç anadolu bölgesini temsil edecek bir adaya ihtiyacı var kanaatimce bunu göz önüne alıp listelerine o bölgeden bir isim koyacaklar. Bana göre en uygun isim Necaattin Demirtaştır. Zaten Demirtaş İYİ partiyle anlaşamıyor, yerel seçimlere de bir yıl kalmış durumda, istifa edip Vekil adayı olursa Kavak, Havza, Ladik, Vezirköprü bölgesini toparlar diye düşünüyorum. Kanaatimce listerinde Vezir Hazretleriyle kayınçom olur, Bafra bölgesinden kim olur onu bilemem, Çiğdem Hanım Ankara veya İstanbula çekilirse bir bayan kontenjanıyla bir yeni isme ihtiyaç var. Rabia Baykeseri çiğdem hanım tutsa da teşkilatlarda, belediye başkanlarında ve kamuoyunda karşılığı yok, o nedenle başka bir bayan aranacağı kanaatşndeyim. Zaten Ak parti dört. Vekil çıkarır, chp iki Vekil çıkarır İYİ Parti'de iki Vekil çıkarır, MHP'ye gelince yerli bşr adayları olursa bir Vekil çıkarırlar, uok ithal bir aday koyarsalar onu da çıkaramazlar başka partilere gider. Elhasıl her yönüyle zor bir seçim, Allah hepimizin yardımcısı olsun diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR