YAŞASIN ADEMLER

Cumhurbaşkanının Halit Doğan’ı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan etmesinin ardından herkes farklı hesapların peşine düştü. Kimisi yaşasın Trabzonlulardan kurtulduk artık yerli bir adayımız oldu havasında, kimisi böyle bir fırsat daha ele geçmez Trabzonluları etrafımda toplayıp büyükşehir adayı olayım derdinde, kimisi de ırkçılık olsun da başka bir şeye gerek yok havasında. Pazar günü İstanbul’da yapılan aday açıklama töreninde Cumhurbaşkanının Halit Doğan’dan rekor oy bekleme nedeni Vezir Hazretlerinin kendisine verdiği rapor nedeniyledir. Neydi o rapor derseniz söyleyeyim. Yeniden Refah Partisi, Adem Güney’i Büyükşehir adayı göstereceğinden eski Refah Partilileri ve bazı AK Partilileri yanına çekeceğini, Mustafa Demir’in aday olması halinde AK Parti oylarının bölünerek karşı tarafın şanslı olabileceğini belirterek Halit Doğan’ın aday olması gerektiğini söylemiş. Bu tez doğru mu derseniz; Halit Doğan’ın aday olması için doğru bir hamle ancak bu toplumda ne eski Refahçılar, ne Saadetliler, ne Ak parti küskünleri gidip Adem Güney’e oy vermezler. Bakalım aynı Vezir Hazretleri ilçe belediye başkanlıklarında da en yüksek oyu alacak adaylarımı destekleyecek yoksa kendi ırkdaşım olsun da ne olursa olsun mantığını mı güdecek.

Adem Güney’i en iyi tanıyanlardan birisiyim. Yıllarca Refah Partisi’nden AK Parti’ye dek aynı camiada aynı teşkilatlarda birlikte görev yaptık. Gerek Refah Partisi’nde gerekse AK Parti’de kendisiyle birlikte çalışan insanlarla oturun konuşun, bakın kaç kişi kendisinden memnun. Yaptığı siyaseti hiçbir zaman sevgi ve saygı temeline oturtmamış, sürekli gerilim ve kavga siyaseti yapmış, kimsenin gönlünü alamamış, yanına gerek iş için gerek hukuki davaları için giden insanların hiçbirinin gönlünü alamamış, ticaretten başka bir şey düşünmemiş birisi. Siyaseti başkalarının işini bitirip kendini ön plana almak üzere yapmış, asla gönül alma diye bir derdi olmamış, itici ve kaos yönetimlerini tercih etmiş bir kişiliktir. Ali Akyüz gibi tertemiz bir siyasetçiyi dahi siyasetin dışına itmeyi başarmış şimdi de İlkadım adayı yapmaya uğraşıyor. Kendi geleceği için harcamayacağı adam olmaz, böyle bir siyasetçiye kim destek verecek hep birlikte göreceğiz. Yeniden Refah Partisi’nin 2023 yılındaki seçimlerde Samsun’dan 36.000 oy almış, onu alırsa öpsün de başının üstüne koysun.

Ancak şu da bir gerçek ki AK Parti bu şehirde Vezir Hazretlerinin Trabzonlu düşmanlığını ön plana alarak aday tespitinde bulunursa ciddi anlamda sıkıntı yaşayacağını da unutmasın. Beni tanıyanlar nasıl bir insan olduğumu bilirler. Irkçılığı sevmem, yapanlara da kızarım. Kızma nedenim de Allah Resülü’nün ırkçılığı lanetlemesidir. Aslında bugün bir Trabzonlu olarak talebim şu ki başlıklı bir yazı yazacaktım ve diyecektim ki sakın ha bu seçimde tek bir Trabzonluyu, Rizeliyi, Artvinliyi, Orduluyu, Gümüşhaneliyi, Bayburtluyu siyasetin uzağından yakınından geçirmeyin, Samsun’un yerlilerini siyasette değerlendirin de bu şehirdeki düşmanlıklar bitsin. Önümüzdeki dönemlerde bu arkadaşlar siyasette olsunlar da şehir kazansın. Ama sonra vicdanım elvermedi vaz geçtim. Çünkü bu şehirde yaşayan iş insanlarından bürokratına, esnafından sanayicisine, siyasetçisinden sokaktaki insanına dek herkes kimin ne yaptığını, şehre kimlerin katkı sağladığını bilir ama işlerine gelmediğinden söylemezler.

Bu seçimde en çok iş bana düşecek gibi bir durum olduğu ortada. En çok sevdiğim adamlardan bir Adem Ak Parti’den aday olamadı ama öbürü Yeniden Refah’tan olacak. Her ikisinin de her zaman arkasında olduğumu bilirler. Keşke öbür Adem de başka bir partiden aday olsa, ona da destek versek. Nasıl olsa arkasında koskoca Bayburt halkı var, dernek başkanları da memur olmasına rağmen siyasetçi gibi adayların açıklamalarında fotoğraflar verip sosyal medyadan paylaşıyor! O resimleri de paylaşacağız. Nasıl ki dünya Adem Aleyhisselam üzerinde kuruldu, siyaset de bu Ademler üzerinde olmalı. Onlar olmazsa siyasetin ne anlamı var? Yaşasın Ademler! Her ikisinin de arkasındayız diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR