Yaşandı Bunlar

Emperyalizm çıkarı için  seçtiği yerlerde ki her türlü parçalayıcı öğeyi kullanmaktan çekinmez. Bu uğurda milyonlarca insan ölse dahi durumu umursamaz ve kullandığı kuklalarca yapılan eylemleri veya ölümleri ilk olarak onlar kınarlar. Yardım teklifinde bulunurlar, acılarınızı paylaşırlar.
Milli mücadele dönemi,
1920’li yıllar Mudanya’da Cuma vaazında bir hoca;
‘’.. Ey Müslümanlar ! Neden mağlup olduk ? Neden şehirlerimiz işgal edildi ? iyi düşününüz, Çünkü, Allah'a kulluk görevimizi ihmal etmeye başlamıştık. Bu işgalciler ,hiç şüphe yok ki, din görevlerini ihmal edenleri, dinsizleri terbiye için Cenabı Hak tarafından yollandı. Camilerimiz, mescitlerimiz şimdi bu işgalciler sayesinde doluyor, bu nimetin kadrini bilelim.’’
2016  İstanbul, mahalle  kahvehanelerinde bir partinin gençlik kollarının okuduğu bildiri,
‘’ Bunlar katliamlarla hayatı bizlere zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter, buraya kadar. Bundan sonra mahallelerimizde ne İşidciye ne de herhangi bir cihatçı gerici çeteye izin vermeyeceğiz..…Bizler herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden hesap sormaya çağırıyoruz’’
1920 Bursa
Bursa ve çevresi  İstanbul’dan akıp gelen bozguncu propagandaların tesiri altındadır.  Bu bölgede ki memur ve subaylar ile milli mücadelede yer alan ahali ,çoluk çocuk doğuya çekili yordular. Bölge halkının bir bölümü Yunanlılara karşı direniş gösterildiği için bunların yüzünden  Yunanlılar Balıkesir ve Bursa’ya kadar geldikleri kabul ediliyordu. Bunun için subaylara,memurlara ve milliyetçilere karşı nefret gösteriliyor, bazı yerlerde Üzerlerine ateş açılıyordu.  
2016 Sosyal Medya İstanbul’da bir gece kulübüne yapılan terör saldırısından sonra,
‘’İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için ,Noel baba kılığında ki Sünni Müslümanlar İstanbul’da silahla insanları taradı! Özeti budur’’
Ön planda herkesin kendisine göre haklı saydıkları şeyler var, ya arka planında ne var olayın ? İnsanları kendi düşüncelerini gerçekleştirmek üzeri hazırladıkları oyuna getirecek, görüntü kirliliği mevcuttur. İnsanlar anlık yaşar olayları, oysa onlar birkaç adım sonrasını çoktan planlamıştırlar. Arka planında, arkasında ki güç olarak kalırlar ve doğacak aksaklıklarda sizin yanınızda olduğunu sık sık hatırlatırlar.  
Zor bir dönemi geçiriyoruz, bunları ön planda gösterilmek istenen iç siyasi olaylara bağlamak çok mantıklı gelmiyor insana.
Yapılmak istenen insanların ayrıştırılması ve ne acıdır ki bunu da başarıyorlar. 1920 örneği var, nasıl bir propaganda yapılmış ise cami hocasının söylediklerini dinleyen bir halk, bilinçli veya bilinçsiz, bunun yanında vatan diyen insanların suçlanması ve verilen bir mücadele.
 
Günümüzden farkı ne, olaya siyasi bakmayalım, yarın bir iktidar değişikliği olduğunu düşünün, adamların işleri rahat, nasılsa bu günden soktular halkın içine ayrıştırmayı, yarın diğerlerinin istediği parti iktidar olduğunda, bu kez şimdi iktidar yanlıları o zaman aynı muhalefete dönüşecek ve herkes bir birine diş bileyecek.
Suriye’de yıllardır kanımızı resmen emen müttefikimiz olan devlet, bizim mücadele ettiğimiz terörist örgütü muhatabı kabul ederek onun ile iş birliği yapıyor ve verdiği silahı bile inkar ederken, iç siyasette ülke içinde ki çekişme sadece onların ekmeğine yağ sürmekten ibaret kalıyor.
Terör olayı biter bitmez, sosyal medyadan  mezhep ayrılığını öne çıkartan bir yazı paylaşılabiliyor ise, ertesi gün bir takım kuklalar sokaklarda dolaşarak insanları mücadeleye çağıra biliyorsa , ülke üzerinde oynanan oyunu görmüş olmanız gerekmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR