Yanlışa İnat (Kavga)

Kavga yaşamın her karesinde vardır. Kavga terim olarak olumsuzluğu çağrıştırdığı gibi olumlu ve yararlı işlerinde kavgasının verilmesi gerekliğinin bilincine ne kadar varıyoruz. 

Ben şimdi gerçekten çevremizde yapılan olumsuzluklar ile kavga etmemiz gerekir desem refleks olarak içinde kavga kelimesi geçtiğinden olumsuzluk olarak değerlendirilecektir normal olarak tabi ki.

Peki, çevremizde kendi çıkar ve menfaatleri için kavga edenlere karşı toplum olarak duyarsız kalamayız ve bu duyarlılığımızı medeni olarak ortaya koymamızın kavgasını vermemiz gerekmez midir? 

Tabii ki bizlerde haklıyız kavga denilince bütün olumsuzluklar ve mutsuzluklar akla geliyor. Ve savaşlar kan ya da mecliste olduğu gibi yumruklar bağırmalar küfürler akla geliyor ilk olarak.

Dürüst ve kendine güvenen ve kendine saygısı olan insan kaba kuvvete ve yalanla iftiraya baş vurarak hayat ile kavga etmez.

 Peki çevremizde yok mu bu tip insanlar ve kavgalar tabi ki vardır ve olacaktır da peki bu tip insanların kavgası kimlere nelere zarar vermemekte midir diye düşünmek ve tartışmakta bir kavga biçimidir işte benim dediğim kavga budur .

Yakın tarihimize bir bakalım memleketler arası savaşlar oldu, oluyor. Bu savaşlara baktığımızda saldıranların iftira atarak saldırılarının meşru kılınmasına haklı gerekçe göstererek saldırıyorlar 

 

Bu kavgalara toplum olarak seyirci kalmak yerine doğruluğunu yanlışlığını konuşmamızın ve saldırıların önüne geçmemiz tüm halkların çıkarına olacağını düşünerekten kavga edilmesi gerekliliği vardır diye düşünüyorum tabi ki yalan dolan çıkar ve menfaat kaba kuvvette başvurmadan .

Geçenlerde mecliste bir yumruklaşma bir olumsuz kavga ne için neyin yararına kimlerin menfaatlerine neden bu hırs bu tip kavgalar milletin ve memleket menfaati içimiydi bu kavgalar.  İşte benim kavgam var ben bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığına işte benim kavgam var kendi çıkarları uğruna her şeyi mubah sayanlara.

 

Bugünde yazıma son verirken siz değerli okuyucularıma şiddete küfre yalansız iftirasız onurlu yaşam kavgası verecek günler dileyim ile sağlıklı güzel günler sizlerin olması temennisi ile hoşçakalın saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR