YALAKALIĞIN BU KADARINA DA PES YANİ

Hangi işi yaparsanız yapın doğruları konuşmaktan, doğrunun yanında durmaktan ve yanlışların karşısında olmaktan çekinmeyin. Yalanın, dolanın, yalakalığın vadesi kısadır, belki  kısa vadede kârlı çıktığınızı düşünebilirsiniz ama hayat uzun mesafeli koşuya benzer, kısa vadede yaptıklarınız geçip gidince gerçeklerle karşı karşıya kalırsınız ve tüm foyalarınız ortaya çıkar. Konuşulanlar unutulabilir ama yazılanlar asla unutulmaz, gün gelir karşınıza çıkarlar, dün kötü deyip verip veriştirdiğiniz insanlara bugün üç kuruşluk dünya menfaati için yalamalık yaparsanız birileri geçmişte o insanlarla ilgili yazdığınız yazıları çıkarıp yüzünüze vurduklarında mosmor olursunuz. Gazetecilik mesleği çok farklı bir meslektir, topluma doğruları anlatmak zorunda olduğunuz, algı operasyonları yapmadan işinizi adam gibi yapmak zorunda olduğunuz bir meslektir. Topluma bazı gerçekleri söylemeyip algı operasyonları yaparak işi yürütmeye kalkarsanız gün gelir beş paralık olursunuz. Bu girişi neden yaptığıma gelince Vezir Hazretlerinin istifasının ardından bazı meslektaşlarımızın onunla ilgili yazdığı yazıları görünce yalamalığın bu kadarına da pes dedim. Adamın maaşlı elemanı gibi çalışan gazeteci arkadaşımın yazısına saygı duydum adam haklı olarak üzülmüş, zira her ay 70 bin lira para aldığı Belediyenin Başkanı değişti, yeni gelecek arkadaş da basına karşı çok ketum davranan Bayram, seyran, ölüm, kalım ilanları dışında Basına metelik koklatmayan bir arkadaş. Kim bu gelecek Başkan derseniz ta ilk gün Vezir Hazretlerinin istifa edeceğini yazdığımız gün yerine gelecek ismi de yazmıştık. Bu işler öyle zannedildiği gibi günlük siyasi mülahazalar yapılarak tespit edilmiyor, ta üç, beş ay öncesinden oturup hesap, kitap yapılarak tespit ediliyor. Vezir Hazretlerinin yerine gelecek olan yeni isim Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin olduğunu ta ilk gün yazmıştık.

 

    Vezir Hazretlerinin menfaat yoldaşları Anavatan Partisinden beri onunla arkadaşlık yapıp, AK Partiye girdiği dönemlerde de ona yalamalık yaparak basın camiasına giren ancak daha sonra karakterleri gereği Vezir Hazretlerinin zor günlerinde onu yalnız bırakıp aleyhinde veryansın edenler, merhum Kayıkçıbaşının resti sonucu Belediyenin imkanlarından mahrum olunca Vezirin aleyhinde her fırsatta haberler yapmaya başlamışlardı. Ancak bu ahlak fukaralarının akrabası olan siyasetçinin araya girmesiyle yeniden Vezir hazretleriyle araları bulunup Belediyeden nemalanmaya başlayınca bu kez Vezir Hazretlerini yere, göğe sığdıramadılar. Sorsan da patronları Belediyeyi hiçbir şey satmıyor ama açın bakın satın almayı neler vermişler Belediyeye neler, sadece satmakla kalmamışlar havadan ne kadar paralar almışlar görseniz aklınız şaşar. Atakum Belediyesini her fırsatta eleştiri yağmuruna tutan CHP’li Mustafa Tüfek Büyükşehir Belediyesinin Denetim komisyonunda olmasına rağmen bu gazetelere yapılan harcamaları görmesine rağmen en ufak bir eleştiride bulunmak bir yana Vezir Hazretlerini yere, göğe sığdıramamasının tek nedeni Vezir Hazretlerinin ruhen sol görüşlü olmasıdır. Daha önce Vezirin aleyhinde verip veriştiren bu gazatacılar nemalanmaya başlayınca bal tutan parmağını yalar misali şimdi adam istifa edince adamı bulunmaz hint kumaşı ilan ettiler, meğer adam ne mubarek bir adammış da bizim haberimiz yokmuş. Adamla ilgili öyle bir algı operasyonu yapmaya kalktılar ki aklınız şaşar. Adamın bu şehri şehir yapmasından tutun da yenilmesi kolay olmayan lokma olmadığına varıncaya dek  maharetlerini anlattılar. Dersiniz ki bu şehri bir buçuk milyar lira borca sokup perişan eden benim, Kayseri Belediyesinin 105 milyon dolara yaptığı hafif raylı sistemi adam 140 milyon dolara yaptı ama kimsenin sesi soluğu çıkmadı. Bu algı operasyonunu yapmalarının asıl nedeni alışa geldikleri nemalanmayı yapabilmek için bundan sonraki süreçte de Vezir Hazretlerinin belirleyici olmasını sağlamaktı, onlar Vezir Hazretlerinin Vekilleri de belirleyecek güce erişmesini ve Başkanlık makamına oturacak kişinin de onun yolunda devam etmesini, kurduğu ekibi bozmadan, yedirip içirdiklerini değiştirmeden eski vampirleri koruyarak kurdukları düzenin bozulmaması için algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Ancak bilmedikleri nedir bilir misiniz? Çoktaan Atı alan Üsküdarı geçti o geçtikleri köprünün altından çook sular aktı artık bu şehirde siyasi taşlar yerinden oynadı tüm dengeler Vezirin gitmesiyle değişti. Bu yazdıklarımı bir kenara not edin bakalım elmi yaman gül mü yaman önümüzdeki günlerde bunu hep beraber göreceğiz.

 

   Vezir Hazretleri öyle bir alaşağı edildi ki tereyağından kıl çekercesine adamın işi bitirildi, altındaki makam arabasından tutun da yanındaki korumaları, şoförleri, yalakaları, yandaşları velhasıl nesi varsa hak ile yeksan edildi, hemide kendi rızası ile bunları yaptı, yetmedi seçimde geceli gündüzlü çalışıp kendisini ispat etmek zorunda bırakıldı. Şayet seçim sonrasında altı Vekil yediye çıkmaz beşe düşerse bunun başarısızlığı da Vezirin olacağını unutmayın. Sakın Bunları yazarken adama olan kinimden yazdığımı sanmayın, ben işimi  yaparken aklımı hırsımın önüne koyarak yaparım, adama kızdığım için hislerimle hareket ederek gerçekleri gizleyerek yazıp çizmem. Bunu geçmişte bu zatla ilgili yazdığım olumlu yazılarda da göstermiştim, 2014 de istemeyerek de olsa buna oy vereceğimi yazdığımda kendi köylülerimle bile papaz olmuştum ama işin gereği neyse onu yapmıştım, pişman da değilim. Kim ne derse desin, Bu şehirde siyasi dengeler değişmiştir, bundan sonraki süreçte masonlar, solcular, sorıptimistler, oroptimisler değil halkımız gibi düşünenler siyasi aktörler olacaklar

 

     Bu arada bazı hatırlatmalar yaparak yazımı sonlandırmak istiyorum, Vekil aday adayı arkadaşların paralarını  almak için bazı tırı vırı internet siteleriyle gazetelerin anket yaptıklarını ve birilerini ön plana çıkarıp söğüşlediklerini gördüm. Bu arkadaşlara tavsiyem asla bu üç kaatçılara para kaptırmasınlar, şayet Haram paraları varsa onu bilemem ama toplum neyin ne olduğunu da çok iyi biliyor, biz de bunları siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Bazı uyanıklar bu işin üçkaatçılığını çok iyi biliyorlar, daha önceleri geceler, gündüzler, dergiler, ödüller yaparak milleti söğüşleyenler şimdi de canlı haberler, anketler, vs. ile milleti söğüşlüyorlar bunlara para kaptırıp isimlerini ön plana çıkartanların da bunlardan farkları olmadığını unutmasınlar. Bu işler öyle algı operasyonlarıyla olsaydı hayatı boyunca gazetecilik mesleğinin dışında hiç bir iş yapmamış, ajans müdürlüklerinden tutun da şehirde çıkan ilk yerel gazetelerin Genel yayın yönetmenliklerini, cemiyet Başkanlıklarını yapan gazatacı geçinenlerin algı operasyonları tutardı. Bakın adamlar bunca yıldır bu işi yapıyorlar adamlarda ne bir duruş, ne bir görüş, ne de bir ideal var tek dertleri para, pul, geçim ama toplum da bunu yemiyor, bedava gazete dağıtarak gündem belirlenseydi o adamlar belirlerdi. Bu şehirde kimin gündem belirlediği, kimin siyasi gelecekle ilgili doğru tahminler yaptığı ve kimin Ankara kulislerini doğru tespit edip okurlarını aydınlattığı ve dahi hangi köşe yazarının en çok okunduğu ortada. Sanırım aklı olanlara bu kadar yeter, aklı olmayanlara gelince ona da diyecek bir şey bulunur elbette. Akşam saatlerinde Ankara'dan yeni kulis bilgileri geldi. Çarşamba lobisi Hüseyin Dündar’ın Büyükşehir’e gelmesi için yoğun çaba sarf ediyormuş ama olma ihtimali yokmuş. İlkadım ilçesinin en büyük ilçe olması nedeniyle AK Parti genel merkezinin Erdoğan Tok’a sıcak baktığı ancak en şanslı ismin Zihni Şahin olduğu ifade edildi. Kalın sağlıcakla

Not:Akşam saatlerinde Ankara'dan yeni kulis bilgileri geldi. Çarşamba lobisi Hüseyin Dündarın Büyükşehire gelmesi için yoğun çaba sarfediyormuş ama olma ihtimali yokmuş. İlkadım ilçesinin en büyük ilçe olması nedeniyle AK Parti genel merkezinin Erdoğan Tok’a sıcak baktığı ancak en şanslı ismin Zihni Şahin olduğu ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR