YAĞMURDAN KAÇARKEN DOLUYA TUTULMAYIN

Bayramda birkaç günlüğüne Trabzon’daki büyüklerimin mezarlarını ziyaret etme fırsatım oldu, bu vesileyle de Karadeniz sahilindeki seçim nabzını tutma imkanım oldu, Ordu, Giresun, Trabzon’daki durum Samsun’dan farklı değil, adaylarla ilgili belli bir kesimin tepkisi var ancak öyle söylenildiği gibi yüksek oranda tepki oylarını MHP gideceğine inanmıyorum. Bu söylentiyi çıkaranlar AK Parti içersinde umduğunu bulamayan veya AK Partiye zarar vermek isteyen bir kesim, MHP zaten bitmiş durumda, Doğu Anadoluda, Güneydoğuda, batıda neredeyse hiç yok, orta anadoluda eski gücünü kaybetmiş durumda, Karadenizdeyse AK Partiye olan tepki nedeniyle biraz var, bunun dışında vaziyeti perişan. Yapılan anketlerde Türkiye Genelindeki oy oranı yüzde dörtlerde seyretmekte, Temel amcanın saadeti bile %2 lerde olduğunu göz önüne aldığımızda MHP’nin durumunu siz düşünün. Bugün itibarı ile MHP’nin çıkaracağı oy oranının %4’yi geçmediği iddia edilmekte, şayet bu anketler doğruysa MHP’nin işi çok zor.

 

   Dünkü Cumhuriyet meydanı mitingi de dediğimin kanıtı durumunda, önceki günkü sağanak yağmura rağmen Erdoğan’ın Cumhuriyet Meydanındaki dolulukla dünkü Bahçelinin mitingi kıyası kabul edilmeyecek kadar farklıydı. MHP’nin adaylarına bakıldığında ilk iki adayı fena değil ama üçüncü ve dördüncü sıradakileri Allah kulu tanımadığı gibi adamların toplumda en ufak karşılıkları yok, öbürüsü Çelik kapı işleri yapıyor, diğeri de inşaat malzemeleri satıyor, ikisini de tanıyan olmadığı gibi partiye getirecekleri tek bir oy dahi yok. Erhan Usta sevilen bir isim ona itirazım yok ama son zamanlarda cumhur ittifakı nedeniyle bürokrasiye yaptığı müdahalelerden bir hayli rahatsızlık var. Adam AK Parti Milletvekili gibi Bakanları arayıp takiplerde bulunup atamalara müdahale ediyormuş, özellikle Milli Eğitim Bakanlığında öyle enteresan talepleri olmuş ki aklınız şaşar. Örneğin Huriye Süer Anadolu lisesine Havzalı birisini atamak için ta Milli Eğitim Bakanını aradığını duydum. Ben şahsen yazın yazlıkta Çatalçam’da Huriye Süer Anadolu Lisesine çok yakın bir yerde oturmama rağmen müdürünü ne tanıtım ne bilirim ama bazı komşulardan Erhan Ustanın oranın müdürünü görevden aldırmak için Milli Eğitim Bakanını arayıp oraya Havzalı bir hemşehrisini getirmeye çalıştığını duydum, şayet bu duyduğum doğruysa Erhan Usta iktidar olmadan müdahaleye başlamış ise gerisini siz düşünün.

 

    Diğer adaylarla ilgili de aldığım duyumlar var ancak şimdilik o konulara girmek istemiyorum, MHP iktidar ortağı olmadan MHP’li Usta bu tür müdahalelere başlamış ise Allah bu Milleti MHP iktidarından korusun deme noktasına geleceğiz gibime geliyor. Hani AK Partili Milletvekillerine veya adaylarına kızıp MHP’ye oy verecek olan arkadaşlarımız var ya o arkadaşlarımız bu hususu dikkate alarak oy kullanmalarını öneriyorum. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmasınlar, zira  sonra onları ben bile kurtaramam, biz bu memlekette MHP’nin iktidar ortağı olduğu Anap, MHP, DSP iktidarlarını çok iyi biliriz, o dönemlerde MHP’nin il Başkanı şimdiki İYİ Parti Milletvekili adayı olan ve hastahanede yatmakta olan İbrahim Özyerdi, milllet onun kapısına salavatla giderdi. MHP’ye bağlı olan Bakanlıklarda işlerin nasıl yürüdüğünü bu fakir çok iyi bilir, şimdi şikayet ettiğimiz AK Partili siyasetçiler var ya onları mumla aratacak durumda olduklarını açık ve net söylemekte yarar görüyorum. Bu memlekette Anaplısına DYP’lisine her kesim iş gördürür ama MHP’liler kendilerinden olmayanlara asla ve kata iş görmezler.

 

         İsterseniz bir örnekle bu dediğimi açıklayayım, Anasol hükümeti olarak bilinen Anap, DSP, MHP’nin ortak kurduğu Hükümette Tarım Bakanlığı MHP’de idi, eski MHP’li ama sayemde Milli Görüşçü olan bir arkadaşım Tarım Bakanlığına bağlı bir kurumun Samsun şubesinde Şube müdürüydü bu arkadaşımın öz ağabeyi de MHP’den Bafra Belediyesi’nin Meclis üyesiydi, MHP’li Tarım Bakanı arkadaşımı Ankaraya sirgün edince arkadaşımın öz ağabeyi aylarca uğraş vermiş olmasına rağmen arkadaşımı Samsun’a alamamıştı, arkadaşım iki yıl Anakara’da kaldıktan sonra AK Parti iktidar olunca ben aldım onu buraya. Hangi siyasi düşünceye sahip olursanız olun AK Partililere iş yaptırmanız kolaydır, örneğin AK Parti iktidarı boyunca Devlet Memuru olanlara bir bakın yarıdan çoğu AK Partili değildir, bunların çoğunun referansları da AK Partili siyasetçilerdir, şayet MHP iktidarda olsaydı o insanların hiç birisi memur olamazdı, bu ülkede MHP ve CHP kadar kendi siyasi düşünceleri dışındaki insanları dışlayanları bulamazsınız, o yüzden AK Partili Vekillere kızıp MHP adayların oy vermek bu ülkeye verilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu unutmayın, ezcümle yağmurdan kaçarken doluya tutulmamanızı tavsiye ederek sözlerime son veriyorum, kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR