Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

VESVESE –TELKİN

Genelde, hali vakti yerinde, dünya nimetlerine erişmiş, bolluk içinde yaşayan bir çok insanımızda, asrımızın hastalığı dense yerinde olan, VESVESE ( ŞÜPHE-TERETTÜT ve İÇİ RAHAT ETMEME) gibi bir halin mevcudiyetidir.

Bir arkadaşım buna örnek olabilecek bir duyumu bana anlattı, Kasabalarımızdan birinde, hali vakti yerinde olan bir şahıs, besili bir tavuk pişirtik, içine pilav da koydurarak mükellef bir sofra hazırlar, Misafir olaraktan, İktidar partisi ilçe başkanı, Savcı, Hakim ve Emniyet Müdürüne haber salarak davet eder. Bu dörtlük zevattan birisi, Kasaba hekimine böyle bir davetin yapıldığını haber verir. Ancak hekim davet edilenler arasında yoktur. Hekim ben de gelirim, kendime bir yer bulurum der.

Davet sofrası kurulmuş, diğer yiyecek ve içecek ve sofra ortasındaki tavuk un ihtişamı hepsinin iştihasını kabarttığı bir sırada, Hekim davet yerine icabet eder ve Davet sahibine, Ne o hayırdır “RENGİN BENZİN SARARMIŞ SENDE BİR HAL VAR, RAHATSIZSIN GALİBA TELKİNİNİ YAPIŞTIRIR” adam bir anda fevri döner, apar topar kasaba hastahanesine kaldırılır, 3 ay süren bir tedavi surecinde taburcu olabilir.

 

Bu olayı anlatan arkadaşta benzer bir tertibe uğradığını anlatırken, KASIK ÜZERİNE VE OMZUNA TAKILAN TANSİYON KAYDI YAPAN BİR ARACI GÖSTERİYORDU. İşyerimle ilgili sorunlarımdan ötürü, Pisikolojim zaten bozuk, bunaltı içindeydim, ailem bu hali görerek, beni özel bir hastaneye götürdüler, TANSİYONUM 17-18 gibi, yaşım 70 in üzerinde, bu durumdan dolayı bu cihazı da bana taktılar. Birkaç gün sonra kayıtlar incelenecekmiş. Şu anda acil bir durumum yok ama, takılan bu sayaçtan ötürü pisikolojim daha da bozuldu.

 

Geçenlerde bir iş için bir arkadaşın atölyesinde idim, bir şahısta orada vardı, bir malzemeyi alırken elimde o an için geçici bir titreme oldu. O şahıs hemen, PARKİNSON musunuz dedi, bende yok öyle bir adım yok dedim, Birinemi benzettiniz dedim. Ben öyle birini tanımıyorum dedim. Sakası bir tarafa, kişi şehrimizde mükim bir özel hastanedeki bir hekimin yakını olduğunu, bu tür hastılıkları tedavi de ettiklerini söyledi.Bunada ben TELKİNC İ ( Birine bir şey anlatıp zihnine koyma,) diyorum. Bunlara AYAKÇIDA deniyor. Bir çok işte olduğu gibi, Ticarete dönüştürülen sağlık konusunda, AYAKÇILARIN her gördüklerine TELKİN ve VESVESE ile ağlarını kurdukları görülmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR