Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Vazgeçmeyeceğim...

Merhaba değerli okurlar; iki üniversiteden mezun olduğum günlerde malum engelle karşılaştığımda, bana verilen ömür sermayesini mutlaka insanların hayrı için kullanacağıma söz verdim. Vazgeçmeyeceğim, çocuklarına ihanet eden babaları yazmaktan, vazgeçmeyeceğim garipleri savunmaktan. Vazgeçmeyeceğim haksızlığa uğramış mazlumun yanında olmaktan. Biliyorum bu dikenli, uzun bir yol. Sabır ister, gözyaşı ister, fedakârlık ister. Biliyorum çok ulvi bir amacı olmasına rağmen fahr-i kâinat efendimiz Peygamberimizin mübarek ayaklarına da, taş atmadılar mı? O duyarsız, bilinçsiz, akıl fakiri olan insanlar. Gerçi bizim mücadelemiz O(s.a.v.) mübarek şahsiyetin mücadelesi yanında bir hiç kalır. Üzüldüğüm tek şey şu: tuzu kuru diye tabir edilen bir kesim vardır. Onlar otobüs bileti bulamayıp yol yürüyen bir kişinin ayaklarının sancısını nereden bilsin? Onlar parçalanmış bir ailenin enkazı altında kalan küçük bir kızın feryadını nasıl duysun. Çünkü onlara göre, bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı, bu problemler onlar için hiç değer taşımaz. Çünkü çevrelerine karşı duyarsızdırlar. Hatta, bu sorunlarla uğraşan tek tük insanları acımasızca eleştirirken hiç tereddüt dahi etmezler. ÇIKARIN KAFALARINIZI ARTIK KUMDAN, GÖRÜN ARTIK ÇEVRENİZDE OLUP BİTENLERİ. GÜNEŞİN AYDINLATTIĞI GERÇEKLERİ FARKEDİN ARTIK. BARİ BUNLARI YAPAMIYORSANIZ, YAPANLARA BİRAZ SAYGINIZ OLSUN.

Değerli okurlar; hayatın gerçekleri o kadar farklı ki, babasının ilgisizliğinden dolayı, delik ayakkabıyla okula giden küçük bir kızın mahcubiyetini kasten yazıyorum ki; bütün babalara ibret olsun diye. O küçük kız büyüdüğünde bile sevgiye hasret kaldığını etrafına anlatırken o delik ayakkabıyı da buruk bir şekilde anımsayacaktır. Ama bazı anlayışsız kişiler, bunu maddiyat olarak değerlendirip, verilmek istenen mesajı hiç anlamadığını gösteriverir. Onlara hidayet temenni ediyorum. Tekrar söylüyorum. HER ÇOCUĞUN DONDURMA İSTEMEYE HAKKI VARDIR. HER ÇOCUĞUN SEVGİYLE BÜYÜMEYE İHTİYACI VARDIR. AMA HİÇBİR BABANIN NE EŞİNE NE DE ÇOCUKLARINA İHANET ETMEYE HAKKI YOKTUR hepinize selamlarımı gönderiyorum.

NOT: 21 HAZİRAN 2010 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 14.05 TE KLAS TV DE CANLI PROGRAMA KONUK OLACAĞIM. TATİLİMİ GEÇİRMEK ÜZERE SAMSUN"DAYIM. TÜM OKURLARIMA SAYGILAR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR