Süleyman Soylu

Süleyman Soylu

Hiç Böyle...

HİÇ BÖYLE ELEŞTİRİLMEMİŞTİ ve
-A-POLİTİZM !

Sevgili arkadaşım Bayram 31 Mayıs 2010 tarihli Denge Gazetesi'ni bana göstererek "Allah aşkına bir bakarmısın, işte sana 12 Eylül kuşağının yarattığı, içeriksiz ezberci birilerinden duymaları aktaran noksan bilgilerle konuşan A-politik siyasetçi tipi" dedi. Hal hatırdan sonra "hayırdır dedim bakabilirmiyim şu gazeteye diyerek elinden aldığım gazetede yaşı genç bir Samsun milletvekilinin, muhalefeti eleştiri şekline ve bilgilerin yanlışlığına. Her fırsatta Cumhuriyetin geçmişine, bu yaşta bir kişinin düzeysizce gönderme yapması çok üzüntü vericiydi" Evet anımsamıştım !

Kamuoyu önünde, kuşakların örnek alması gereken bir şahsiyet, milletvekili sıfatıyla gazetede yer alan konuşmaları yapıyorduki Denge Gazetesi başlık atmakta zorlanmamış olsa gerek. Denge Gazetesi'nde "Cuk" diye oturan zekice atılan başlık şöyleydi "HİÇ BÖYLE ELEŞTİRİLMEMİŞTİ". CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu için, Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın sözleri şöyle, "Soyadı Kılıçdar bir kere, soyadında darlık var. Kendisinden bekleneni karşılıyamaz" demiş ? Bizde buradan kamuoyunu bilgilendirmek hem arkadaşım Bayram'ın hatrı için soyadların sözlük anlamını buradan duyurmak ihtiyacı hissettik.

KILIÇDAROĞLU : Kılıç kullanmayı çok iyi bilen ve onu taşıyacak yüce, aynı zamanda bileğe sahip olan CENGAVER'in ebeveynleridir.

KILIÇ : Uzun, düz veya eğri ucu sivri, bir veya iki yüzü keskin, kın içinde cengaverin beline takılan çelikten silah. "Cengaver olmadan bu sıcaklarda, ancak kılıçla karpuz kesilir"

Dersim isyanından "Vakti zamanında" diye söz eden Suat Kılıç, tarihini bile bilmediği bir isyan (1925'te Şehy Sait'le oğulları ve aşireti dersim dahil Elaziz ve Muş'u yağmalamış. Doğu'da yaklaşık 8-9 vilayete yayılmış)dan söz açarken Cumhuriyet'in yaralarını kaşıdığından farkında bile değilmi ?

Şeklinden konuşarak ne yapmaya çalışıyorlar acaba, bir milletvekiline konuyu, olayları, özünden bilmeden konuşmak yakışmaz.

Eğer Tunceli ilinin kalkınmamışlığı, fakir fukaralığından söz ederseniz oda AKP iktidarının 8 yıllık ayıbıdır.

Seçimlerde onca dağıtılan, sadaka yardımları dahil tenezzül etmeyen şerefli ve onurlu bir yöre halkı olan Tunceli : Cumhuriyet'inin yaralarını kaşıyanlara itibar etmemiştir. Tunceli'de okumuşluk düzeyi yüksek orandadır.

Sevgili arkadaşım Bayram, "A-politik, gençlik, siyasi bir hava boşluğudur" ülkemizde, derken ne kadar haklı olduğunu şimdi anladım. Gençliğin önündeki politik engelleri ve dokunulmazlığı kaldırmayan, seçim barajını indirmeyen bir ANAYASA'YA HAYIR demek hayırlı olacaktır. saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Soylu Arşivi
SON YAZILAR