Türklük Cezalandırılmak mı isteniyor?

22 Aralıkta yapılacak olan Paris- Fransa Milli Meclisin' de “ermeni soykırımı yapılmamıştır” demenin suç olacağının kararı alınacak imiş.

Nerede? Fransa'da…

Niçin ermeni soykırımı yapılmamıştır demek suç olsun? 2001 yılında soykırım tasarısının kabulünde tereddütlerimi vardı ki soykırım yapılmamıştır demek suç sayılıyor?

Fransa milli meclisinin görevimi, karşı tezi savunanlara ceza yasası çıkartmak? Bildiğimiz kadarı ile Ermenistan diye bir memlekette var dünyada, bu birazda Ermenistan' a haksızlık olmuyor mu? İç politika yapacağız diye kendi haklarını savunamaz pozisyona düşürülmek!

Fransız milli meclisine getirilmek istenen yasa tasarısı ile amaçlanan ermeni halkının haklarını mı savunmak?

Yoksa ki ermeni soykırım yasasına karşı çıkan ve karşı çıkmaya devam edecek olan Türk halkımı cezalandırılmak isteniyor?

Katliamdı, soykırımdı, isyandı diyerek Dersim olaylarını tartıştık. Demokrasi adına çetelerden, ağalardan kurtarılmış, birey olma hakkı kazandırılmış, seçme seçilme hakları sağlanmış, her türlü hakka sahip olmasına rağmen hala 21. yüzyılda çeteleri, ağalığı savunma ihtiyacını duyanlarda var sanki.

Türk ordusu katliam yaptı diyenler mi ararsın, soy kırım diyenler mi? İnternette okudum. Toprak isteyenlerin tazminat talebi ile mahkemelere dava açtıklarını da duymak mümkün.

Adamların karşısına geçmek ne mümkün! Adamlar Türkün emperyalizme karşı direnişini, yurt savunmasında şehit düşen Türk mezarlarını bile yalanlayanlar çıktı.

Sen şimdi erkeksen Türküm de! Türküm dediğinde ya soykırımcı oluyorsun ya işgalci daha da olmadı tazminat ödemesi gereken birisi. Bunlardan hiç birisini kabul etmiyorsan Türküm demeyeceksin, yutacaksın kısacası.

Ermeni çeteleri Türk köylerini, Türk ailelerini basıp da şeker çikolata dağıtmışlar gibi, yaktıkları yıktıkları evler tavuk kümesiydi de o yaşam hakları alınan çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler oralarda hiç yaşamamışlardı sanki.

Geçmiş tarihi tarihçilere bırakalım da yakın zamana bakalım. Avrupa'nın ortasında Türk büyük elçilerimizin tek tek şehit edilenlerin, Bosna Hersek' te kurşuna dizilenlerin, Hocalıdaki katliama uğrayanların, Kıbrıs'ta banyo küvetlerinin içinde öldürülenlerin, Irak'ta Türkmenlerin mallarını yağmalananların canlarına kastedilenlerin tek bir ortak yanı Türk olmaları ve bütün bunlara dünyanın sessiz kalması ve ya da çözüm aramaması daha da olmadı çaresiz insanlara çaresizlik ile karşılanmasına ne demeli?

Şimdi de Fransa millet meclisine ermeni soykırımı yapılmamıştır diyenlere ceza yasası getirilip hapse atacaklar imiş.

Sen Türklere yönelik bu kadar haksızlıkları görme birde cezalandırmayı düşün.

Bunu daha önce Çin yapmış. Zaten gazetelerde yazıyordu Çin' de binlerce Uygur Türkü hapse atıldı diye ilk defa olmuyor ki daha öncesi de var bu cezaların.

Sen ne akıl önce ermeni soy kırım yasasını kabul et sonrada soy kırım olmamıştır diye savunanları da cezalandır. Bunu da insan hakkı demokrasi adına yaptığını savunan bir ülke olarak yap.

Yurt dışında görüldüğü gibi yurt içinde de görmek mümkün. Bu düşüncede insanları

Bütün bu süreçten ve yapılan eylemlerden, konuşmalardan ve en sonda Fransa milli meclisine kararlaştırılmak üzere getirilmek istenen ermeni soy kırım yasa tasarısının tanımamanın suçlandırılarak cezaya dönüştürülmesini istemek savunmanın cezalandırılması kısacası daha beterini gösterip mevcuda razı etme politikası diye düşünüyorum.

Türk ulusuna karşı yapılan bu hasımane tutumdan kimse menfaat sağlayamayacaktır. Türk tarihi buna benzer olumsuzluklar ile tarihinde de görüldüğü gibi ilk defa karşılaşmamıştır.

Türk ulusu tarihinde birçok olumsuzluklar ve acılara göğüs germiş. Çektiği acıları ya destanlaştırmış ya da ağıtlar yakarak türkülere çevirmiş. Müzik yapmış, çaldığı müzik ile söylediği marş ile okuduğu destan ile acı ve mutlu günlerini anlatmış.

Ben de bu konu hakkında düşüncelerimi, fikirlerimi siz değerli okuyucularımızla böyle paylaşmış oldum. Sizler ne düşünürsünüz bilemem. Saygı ve sevgilerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR