“Türkiye ve dünyanın hava durumu…”

“Türkiye” ve “İsrail” arasında “Gazze” ve “Ortadoğu”"da şiddetli“terör” estiren ve Başbakan Erdoğan"ın  “Davos”"ta “Şaron”"a yönelik “one minute” “hışmıyla” artan sıcaklıkların önüne geçilemiyor….!  

Filistin"e insani yardım taşıyan “Mavi Marmara Gemisi”ne yapılan baskın sonucunda hunharca öldürülen 9 vatandaşımızın ardından daha da yükseldi…!

Son günlerde  “İsrail” üzerinden gelen “sıcak hava” dalgasıyla birlikte “siyasi-metreler” Türkiye ve  Ortadoğu"da sıcaklığın daha da artacağını gösterecek...!

 

Yurdun büyük bölümünde çok şiddetli olmasa da yer yer “öfkenin” kuvvetli olduğu kentler var…! Öte yandan Doğu ve iç kesimlerde hain “terör” baskını riski sürüyor,  “terörün kökü kurutulmadıkça”  “havalar” hızla ısınmaya devam edecek…!

 

“Gelen Şehit haberleri ile” yurt genelinde bugün “sağanak gözyaşları” etkisini artıracak...! “Hakkari-Aydın” arasında daha kuvvetli yağacak…! Ülke genelinde bu “sağanak göz-ya(ğı)şlarından” etkilenmeyen tek bir bölge yok gibi…!

 

Türkiye Haziran ayını şiddetli “İsrail ve PKK terörü”, “sel” ve “su” baskınlarıyla karşıladı..! Günlerdir süren “eylemlerin” ardından hafta sonu “hararet” biraz düştü, ancak bu kez yeni haftayla birlikte “Bakanlar Kurulu Toplantısı”"nda ele alınması muhtemel olan “İsrail"e uygulanacak yaptırımlar” konusuyla “sıcaklıklar” artmaya devam edecek…!

 

Türkiye"den Balkanlara geçecek “sıcak hava dalgası”, yeni haftayla birlikte tüm dünyaya ulaşacak…!

 

“Sıcak hava dalgası” önce “Ortadoğu”"yu kavuracak…! “Sıcaklıklar” Ortadoğu"da ve  Avrupa"da üst sınırları zorlayacak…!

 

Önümüzdeki günlerde ise, “İran” çok nemli olacak…! BM"nin İran hava sahası üzerinden geçtiği “parçalı bulutlarıyla” güneşin önünü kapatacak olması havanın aşırı “nemli” olmasına neden olacak…! Bu yüzden sıcaklık “yüksek” hissedilecek….!

“ABD alerjisi” olanlar ve “İsrail hastası” olanlar “havadan” olumsuz etkilenebilir…!

 

Uzun süredir “hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükseldiği Asya” ülkeleri arasında aşırı “sıcaklıklar” özellikle “Kırgızistan”"ı şiddetli bir şekilde vurmaya devam edecek…!

 

“Uzmanlar”, önümüzdeki günlerde, “yüksek neme!” karşı, yeni haftayla birlikte ise “aşırı sıcaklara!” karşı “güneşe!” fazla çıkılmaması konusunda uyarıyor…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hamit Seven Arşivi
SON YAZILAR