TEMAYÜL YOKLAMALARI

    14 Mayısta yapılacak seçimle ilgili aday adayları müracaatlarını yaptı. Ak parti aday adaylıkları ile ilgili müracaatları 22 Mart tarihine kadar uzattı diğer partilerde aday adaylıkları üç aşağı beş yukarı bitti gibi. Ak parti Samsun il Başkanlığında cuma akşamı itibarı ile yetmiş aday adayı müracaatı vardı. Genel Merkezden müracaat edenlerle birlikte bu sayı doksan civarında olacağını düşünmekteyim. CHP’de elliyi bulur, İYİ partide de o civarda bir aday adayı olur diye düşünmekteyim. Doğrusunu ararsanız bu sayı her parti için az, geçen seçimde bu rakamlar çok daha üstteydi demekki toplumun siyasete ilgisi azaldı veya nasıl olsa listeye giremeyeceğiz müracaat etmeye de gerek yok düşüncesinde olanlar müracaat etmediler. Bir de şu husus var ki önceki seçimlerde iktidar çok daha avantajlıydı, bürokratlar listeye girmesek daha bürokrasideki yerimiz garanti olur düşüncesiyle aday adayı oluyorlardı. Şimdi durum daha riskli olduğundan bürokrasiden istifa edenlerin sayısı çok az. Her şeye rağmen şunu ifade etmek isterim ki aday adayı olanların tamamını tebrik etmek lazım, en azından nerede olduklarını beyan etmek adına taraflarını belli edip inandıkları partilerden aday adayı oldular, bu bir cesarettir, duruştur. Aday adaylarından tanıdıklarım arasında neden bu aday oldu diyebileceğim birkaç isim dışında aday adayı olanların tamamı doğru yaptı diyebilirim, en azından bir deneme yapıp daha sonraki dönemlere hazırlık yapmış olurlar.
   Aday adaylarıyla ilgili Ak parti dışında teşkilat temayülü yapan yok, gerçi bu temayüllerin hiç bir işe yaramadığını da gördük. Ancak en azından teşkilatlarda çalışan insanların  gazı alınır, ciddiye alındıklarını, vekil adaylarının önlerinden geçme zarureti olduğunu düşünmeleri de güzeldir. Temayül deyince dün Ak parti il Başkanlığıyla ilgili de temayül yoklaması yapıldı, İl Başkanlığına talip olanlar temayüle girdi. Bildiğim kadarıyla içerden sekiz kişi aday adayı olmuş, dışarıdan da bir arkadaşın ismi verilmiş, dokuz civarında isim arasından yeni İl Başkanı tercihleri yapılmış. İçeriden aday adayı olanları biraz değerlendirmek gerekirse Mehmet Köse parti tüzüğü gereği şu anda il Başkanlığına vekâlet eden bir arkadaş, eskiden beri teşkilatlarda görev yapmış, bu işi bilen, kapasite olarak da kaldırabilecek bir arkadaş olduğunu düşünmekteyim. Muharrem Kayan da Ak partinin kuruluş yıllarından itibaren partide görev yapmış bir arkadaş oda bu işi yapabilir. Mahmut İşbilir de Ak parti kurulduğu günden beri teşkilatlarda olan bir arkadaş ancak il Başkanlığı yapabileceğini düşünmüyorum, neden düşünmüyorsun derseniz il Başkanı olacak arkadaş hizipçilik yapmamış bir arkadaş olmalıdır. Mahmut İşbilir teşkilat içerisinde geçmişte çok taraf olmuş bir arkadaş olduğundan karşısında bir blok oluştu, o nedenle de bu işi zor götürür. Caner Göktepeye gelince ben şahsen bu arkadaşın bırakın il Başkanı olmasını Ak parti teşkilatlarında hiç olmaması gerken bir arkadaş olduğunu düşünmekteyim. Neden böyle düşünüyorsun derseniz gençlik teşkilatı başkanı olduğu dönemde yaptığı icraatları, arkadaş çevresini, sosyal durumunu göz önüne aldığımızda Ak parti politikalarını ve tabanın kültürüne çok uyan bir arkadaş olmadığı kanaatindeyim. Emre Sohum’un da il Başkanlığına talip olduğunu öğrendim, bu arkadaşı hiç tanımıyorum, iyi bir arkadaş olduğunu söylediler  ancak son günlerde Yedaş’ın köylülere çıkardığı borç konusunda Yedaş Avukatı olmaları hasebiyle il Yönetimindeki üç Avukatın ihtarnamede isimleri olduğundan üç binin üzerindeki köylünün ciddi anlamda tepkisini aldıkları, Milletvekillerinin bu konuyu çözmek için çok uğraştıkları, o nedenle de sıkıntılar olduğunu biliyorum.
    Dışarıdan İl Başkanlığı için ismi verilen Erkan Malkoç’u tanıtım, uyumlu, kendisini taşımasını bilen, dürüst bir arkadaştır. Daha önce Müsiad Başkanlığı da yapmış olan bu arkadaş gerek yaşam biçimiyle gerekse donanımıyla bu işi en iyi yapabilecek arkadaşlardan birisi olduğu kanaatindeyim. Burada belki şöyle bir sıkıntı olabilir, dışarıdan atama yapılırsa mevcut il yönetimi çalışmak istemeyebilir, zaten dışarıdan atama yapılınca il yönetimi otomatik olarak düşer. Mevcut yönetimden çalışabileceği isimlere dışarıdan kendi arkadaşlarını da ilave ederek güzel bir ekip de kurabilir. Önümüzdeki günlerde bu konu acil koduyla çözülmesi gerekmekte çünkü seçim takvimi işliyor, sahaya inme zamanı geliyor, bir an önce İl  Başkanı atanıp icraatlara başlanması gerekmektedir. Sanırım matlup hasıl oldu, herkese kolaylıklar dileyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR