Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TEFEKKÜR

KATİLLER ve ŞEHİTLER

27 Mayıs 1960 Cemal Gürsel başkanlığındaki Darbecilerin vatana ihanet ettikleri kara gün. ALLAH’ ın LANETİ ÜZERLERİNE OLSUN.  

 Bir devre ismini veren, Milleti yoksulluktan insanca yaşama taşıyan, ADNAN MENDERES’ hükümetine darbe yapılışının 68. Yılı.

Bir tarafta ŞEHİTLER, şahadetleri ile anılıp, ruhlarına Fatihalar okunup, dualar edilirken. Diğer tarafta Zalimler, Katiller, için BEDDUALAR için eller Rablerine kıyamete kadar açılacak.   

Ötelerden,  ZALİMLER için, CEHENNEMİN gümbürtüleri bütün gücüyle ortalığı yıkarken, MAZLUMLAR için CENNETİN kuş ve su sesleri, güzellikleri ile kapılarını ardına kadar açarak, Hoş geldiniz, Sefa getirdiniz diyerek ŞEHİTLERİ karşıladı.

4444444444444444444.jpg

                                                                                  

Samsun, Demokrat Parti iktidarında en büyük payı alan il. Bu günkü LİMAN VE Dolgu alanı, elle tutulabilen, gözle görülebilen DEVASA bir eser. Bu gün gezinti yaptığınız, üstünde kurulan çeşitli tesislerle halka hizmet zeminini inşa edenler, Önünden geçen bulvara verilen ismi dahi birilerine battığı için, kaldırılmış. . . Hasan Polat kan ismi. Barış bulvarı yapılmış.  Milletin tüm değerlerine kastedenler,  ne düzenler kurarak, milleti hep kandırmışlardır.  

Alman harbi var diye, Milletin kanını emenler, CHP. Siyasi dukalığını, Devlet’in imkânlarını peşkeş çekerek oluşturanlar. Demokrat Parti hizmetlerini hazmedemeyenlerin , AYNI BU GÜNLERDE OLDUGU GİBİ,  FİTNE-FESAT ve İfsat’ları, tahrikleri, 10 yıllık DP. İktidarına bir gün bile rahat nefes aldırmadı. O gün gülen TÜTÜN ekicilerinin yüzü, o günkü 50–60 bin olan nüfusa rağmen, 20 bin kişinin Tütün sektöründeki istihdamı. İnsana İŞ-AŞ ve SIRTI PEK insanlarımızı ortaya çıkartırken. Para akışının piyasadaki hareketliği aradan geçen 68 yıla rağmen, aynı seviyeye gelememiştir. DP. İktidarının. Samsun’a getirdiği. Karayolları. Devlet Su İşleri, Bayındırlık, Toprak Mahsulleri Bölge, Devlet Malzeme Ofisi, Sümerbank, Petrol Ofisi, DLH, Devlet Demiryolları, Limanlar ve Hava meydanları Bölge Müdürlüğü, (Hopa’dan İnebolu) l000 Km. lik  bir alanda. DLH. Makine İkmal aynı mesahada. Demiryolları, Liman İşletmesi, Liman işleri,  Sağlık, Sanayi Ticaret, Köy hizmetleri, Maliye ve Adliye teşkilatları, Milli eğitim, kuruluşları, İş ve işçi bulma kurumu,Sigorta,Gögüs,Diş, Fizik, Doğum hastaneleri,   ile binlerce insanımız iş imkânı bulup, bugünkü Emeklileri oluştururken. Bugün birçok isimle sıralanmış bulunan Sanayi Çarşıları,,  Mesken edindirmede, oluşturulan Kooperatiflerin eski şehrin çevresinde yapılanmaları, İstikrarın, en belirgin göstergeleri olmuşlardır. Köylü milletin efendisidir sözü ile 1950 yılına kadar uyutulmuş köylülerimiz. Ayağına çarık alamaz durumdan, ürettikleri mahsullerin para etmesiyle layık oldukları çağdaş yaşam seviyesine ulaşırlarken, Kara sapandan kurtulup, Motorlu araçlar edinebilir durumu gelmişlerdir.

CHP. dün ne ise, bu günde aynı karakterini muhafaza ederek siyaset yapmaktadır. Şu memlekete çaktıkları bir çivi varsa göster dendiğinde, gösteremeyeceklerdir utanmadan, MENDERES’in yaptığı liman sahası üzerinde, Şu andaki valilik binasının Güney Batı tarafındaki geçide, AK PARTİ İKTİDARI zamanında CHP li Belediye Başkanı Muzaffer Önder’in büstünü koyarak, EKMEKDİKLERİ YERDEN RANT ELDE ETME HİLESİNİ YAPMIŞLARDIR. Buna alet olanları kınıyor. O büstün oradan atılmasını talep ediyorum. CHP eskisi ve yenisi ile aynıdır. ABD ye sırtını dayamış, Gayri milli bir kurum ve kuruluştur. ADNAN MENDERES’e 27 Mayıs 1960 darbesini yaparak, Milli iradeyi yok eden, EŞKİYA GURUBU ‘ da VATAN HAİNİ, KATİLLERDİR.  İster eski densin, ister yeni  ne derlerse desinler, CHP.nin bu  millete verebileceği bir şeyi olamadığıdır.

         33333333333333.jpg  

Mahşeri vicdanda bu tablonun hesabı sorulacaktır. . . 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR