Suyunu çıkarmak

İftar çadırlarının; Fakirlerin, miskinlerin, yurtsuzların, kimsesizlerin sıcak bir aş yemeleri için ecdadımızın ramazan aylarında kurdukları yemek çadırlarıdır.
Güzel bir gelenekti.
Günümüzde iyi niyetlerle yaşatılmak istenen bu geleneğimizin bazen istismar edildiğini, iyice suyunun çıkarıldığını, islami gelenekten uzaklaştığını görüyoruz.
İftar çadırları; siyasetçilerin, zenginlerin ve bürokratların lüküs iftar ettikleri ve devamında nerdeyse dansöz oynatılacak duruma getirilen mekanlar olmuş….

İhtilaller; Bizim tarihimiz  ihtilallerle doludur. İlk ihtilalimizin Çin sarayındaki esarete karşı yapıldığı ama başarısız kaldığı yazılır.
Ondan sonra, Ebu Müslim Horasani"den başlayıp, Edirne"de buçuk tepe isyanı,Yavuz"un babasına isyanı ve askeri ihtilali, Kabakçı, patrona, tellakçı derken,Yeniçerilerin sürekli ihtilalleri, arsızlıkları, hırsızlıkları, yolsuzluklarıyla; ihtilal ve isyanında içine ettik suyunu çıkardık…
Tam Osmanlı bitti, yeni cumhuriyet kuruldu artık isyan, ihtilal olmaz ve de hırsızlık, yolsuzluk tarihe karıştı diye sevinecekken….
Al sana 27 mayıs ihtilali, asılanlar, kesilenler,iftiraya uğrayanlar derken belki de tarihin en adi ihtilalini gördü milletimiz ve bu adiliği de bayram diye kutladık yıllarca yani bayramında suyunu çıkarıyorduk ki…
12 Eylül ihtilali denen ve içlerinde dünyanın en zengin generalinin de bulunduğu mahşerin 4 atlısı geliverdi, o rezil 27 mayıs hürriyet ve hırsızları örtbas etme bayramını kaldırdı.Ama, kucağımıza da, 1982 anayasası ile yök" ü bırakıp gitti.
12 eylül, 28 şubat, 27 nisan derken askerlerin en büyük kozu olan ihtilallerinde suyunu çıkardık.
Asker kendi kendine ihtilalin suyunu çıkarırda, siviller durur mu, onlarda anayasanın suyunu çıkardılar…
İki gün önce, 12 eylülü yapan cuntacılar yargılansın diyenleri görünce, ihtilale karşı olmanın da suyunu çıkardığımızı ve o suyu şişeleyip demokrasi yanlılığı etiketi ile satılığa çıkardığımızı da gördük.
12 eylül yargılansın diyen savcıyı görevden atanlar, ergenekonun ipinin ucunu yakalayan Van savcısına dünyayı dar edenler mi ülkemize demokrasi getireceklermiş?
Demokrasinin de duyunu çıkardık işte.
Türkiye 1 aylığına komünizmle idare edilsin, o kominizmin de öyle içine eder, suyunu öyle çıkarırız ki, insanlık alemi şu komünizm meretinden ebediyen kurtulur…
Her şeyin suyunu çıkardık derken, istisnalar var tabi ki…
Henüz sahur çadırlarının ve sivillerin darbe yapmasının suyunu çıkaramadık.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR