Suat Kılıç’ın, siyasi üslubu...


Siyaset meydanı iyice kızışmaya başladı. O kadar kızıitı ki en büyük bomba patladı. AKP Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili(!) Suat Kılıç, bir milletvekiline yakışmayacak ifadeyle kendisi gibi seçilmiş yerel bir yöneticiye Terme Belediye Başkanına NE HABER LAN AHMET YİRMİBEŞ, diyerek hitap etmesi Terme'de ve Samsun'da geniş olumsuz tepkilere neden oldu. Bir insan ne kadar samimi ve içten olursa olsun kamuoyu önünde mevki ve makamının verdiği ciddiyeti korumalıdır. Bu kadar gayri ciddi tavır ve ifadeler bırakın milletvekilini kimseye yakışmaz ve böyle gayri ciddi söylemi kimse yapmaz diyerek tepkiler çığ gibi yükseliyor.  Suat Kılıç'ın yaptığı bu gayri ciddi söyleme karşı yurttaşların öyle söylemleri var ki kalemimiz buna müsaade etmiyor. Konuyla ilgili Denge gazetesinde yapılan haberi okudum ve hiç şaşırmadım. 2 Dönemdir Samsun'dan milletvekili olan 3. Dönemde aday gösterilince iyice ne oldum delisi olan Suat Kılıç'a, ne kadar söz söylense azdır.  <bende Samsun'da çiftlikte insanlarla tokalaşırken insanların ona karşı tepkilerini yakınen gördüm. Bir hanımefendi lanet olsun elimi sıktı musluk yok mu elimi yıkacayacağım. Suat Kılıç, hayatta sevmediğim bir zat. Ne politikasını ne konuşmalarını nede insanlara yaklaşımını herkesi küçümsemesi zaten en büyük ayıbı. Seçim olmasaydı bugün tutup benim elimi sıkmazdı. Zaten sıksa bile ben gene gider elimi iyice yıkardım. Denge gaztesinde yayınlanan haber aynen şöyle:
“Önceki gün Terme Meydanı'nda yaşanan bu olay insanları şok etti. Dün Terme ilçesinden gazetemizi arayan birçok vatandaş yapılan bu saygısızlığın Ak Parti Genel Merkezi'ne ve Başbakan'a bildirilmesi gerektiğini söylediler ve bu konuda gazetemizden yardımcı olması konusunda talepte bulundular.
BU KADAR SAYGISIZ DAVRANMA NEDENİ NEDİR?
Suat Kılıç'ın her ortamda şımarık ve saygısız tavırlar sergilediği için vatandaşın tepkisine neden olmaya devam ettiği belirtilirken, bu davranışların nedeninin bir türlü anlaşılamadığı ifade edildi. Öte yandan AK Parti'de görev alan bir kişinin mütevazi olması gerektiği düşünülürken, Suat Kılıç'ın kendisinden çok büyük vatandaşlara ve Belediye Başkanlığı makamında oturan seçilmiş saygın kişilere karşı seviyesiz ve argo kelimeler kullanmasının oturduğu makamı taşıyamadığı anlamına gelmekte olduğu iddia edildi.
PARTİ TEŞKİLATINDA DA VATANDAŞLARA AYNI DAVRANIŞLARDA BULUNMUŞ

AK Parti teşkilatlarının düzenlemiş oldukları programlarda vatandaşların sıkıntılarını dile getirmek için milletvekilleri ile yüz yüze görüşme imkanı tanındığı toplantılarda dahi Suat Kılıç'ın vatandaşlara ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edilirken, geçen hafta bu minvalde bir sıkıntısını Suat Kılıç'a anlatan yaşlı bir vatandaşa yalan konuşma diyerek hakarette bulunduğu iddia edildi.
BAŞBAKAN'A BAKIN BİR DE SUAT KILIÇ'A BAKIN
Konu ile ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz vatandaşlar, Suat Kılıç gibi insanların Başbakan'ın sermayesini tüketebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, Başbakan'ın mütevaziliği yanında bu insanların kibrinin arşa ulaştığını ancak Başbakan'ın bu yaşananları öğrenmesi halinde gereğini mutlaka yapacağını belirttiler.
VEKİL ASİLE BÖYLE DAVRANAMAZ
Suat Kılıç'a ateş püsküren vatandaşlar milletvekilliği görevinin adından da anlaşılacağı gibi milletin vekili olduğu, onlara hizmet etmekle görevli olduğu, milletin efendisi değil, bilakis hizmetçisi olduklarını, millete hizmet etmek isteyenlerin kibir, gurur, ukalalık yapma hakkına sahip olmadığını, geçmişte bunu yapanların milletin cezası ile karşılaştığını nice havalı vekillerin şimdi çay içmeye arkadaş bulamadıklarını ifade ettiler.
MİLLETVEKİLLİĞİ BİTİNCE BU ŞEHRE GİREMEZ
Suat Kılıç'ın şu anda milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili olduğu için etrafında dalkavukluk yapan insanların bulunduğunu dile getiren vatandaşlar, Kılıç'ın milletvekilliği bittiğinde selam verecek kimseyi bulamayacağını unutmaması gerektiğini kaydettiler.
HER ÇIKIŞIN BİR İNİŞİ VARDIR
Bu durumun ileride Suat Kılıç'ın karşısına çıkacağının altını çizen vatandaşlar, "Gerek siyasi hayatta, gerek sosyal hayatta, gerekse yaşam sürecinde her çıkışın bir inişi olduğu gibi politikada bir yerlere gelen insanların da bir gün mutlaka o makamları terk etmek zorunda kalacakları, bu nedenle bugün yaptıklarının yarın karşılarına çıkacağını da unutmamaları gerekir" dedi. Bu haberden bir gün sonrada  Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu'undan bir açıklama geldi.  Denge gazetesinde bir gün sonra yeni bir haber daha okudum . Haber de yine Suat Kılıç'ın,  tavırları ve davranışları. Bafra'daki yaptıkları aynen şöyle:
Bir süre önce Terme'ye gerçekleştirdiği ziyaretteki konuşma tarzı nedeniyle Samsun'un gündemine bomba gibi oturan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, yaptığı bu yanlış davranışlardan ders almakyerine üslubunu daha da ağırlaştırıyor
12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için hazırlıklarını Bafra'da sürdüren AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın siyasi üslubu tepki toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Terme'de yaptığı aşağılayıcı ve küçük düşürücü konuşma nedeniyle tepkilerin odağına yerleşen Kılıç, bu konuşmalara bir yenisini de Bafra da ekledi. Bafra sokaklarında vatandaşlara karanfil dağıtarak oy isteyen Kılıç'ın yanına yaklaşan bir çiftçi, "Köylünün hali ne olacak? Ürünlerimiz para etmiyor" dedi. Kılıç ise, "Ne olmuş ki? Köylünün halinde ne var? Hiç şikayet etmeyin" diyerek çiftçi vatandaşa karanfili de vermeden oradan ayrıldı.
ÇİFTÇİYİ DİNLEMEDİ
Seçim gezileri için Bafra'ya giden Kılıç, esnaf ve vatandaşlara karanfil dağıtırken bir çiftçinin tepkisiyle karşılaştı. Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda fırından çıkan bir vatandaşı gören Kılıç, "Nasılsın hemşerim, işler nasıl gidiyor?" diye sordu. Vatandaş ise, "Nasıl gitsin. Köylü bitti, çiftçi bitti, köylünün hali ne olacak hiç merak ediyor musunuz?" diye cevap verince Suat Kılıç, "Ne olmuş ki, köylünün halinde ne var? O kadar destek veriyoruz, avans veriliyor, destekleme primleri veriliyor hiç şikayet etmeyin" dedi. Bunun üzerine vatandaş cevap vermek istedi ancak Suat Kılıç, çiftçiyi dinlemeden diğer esnafları ziyaret etmeye devam etti.Aslında Bafralı kim olursa olsun bu lafın altında klamzdı milletvekili de olsa ağzının payını verirdi. Demek ki adamcağızın orada basireti bağlandı yada güvenlik kuvvetleri tarafından alı konulurum diyerek sesini çıkarmadı. Düşünüyorum da orada benim Bafra'da ikamet eden bacanağım olsaydı adama bu lafı söylediğine bin pişman ederek hakkını arardı. Sokakta gördüğü herkesi tersleyen sizin durumunuz 00da ne var  diyerek elindeki karanfili vatandaşa bile vermeden çekip giden bir milletvekilini  bende istemem. Yani neredeyse Bafra'da çiftçi arkadaşa sizin durumunuz bizden iyi diyerek onlardan sadaka isteyecek.  Böyle bir ilin TBMM'de bizi temsil edecek olan milletvekili, kendisini seçecek olan insalara karşı tutumu ve siyasi üslubu o kadar sıradan ki insan şaşkınlıktan küçük dilini yutacak duruma gelliyor...Ben diyorum ki Suat Klıç, bir gün gelip de benden de oy isteyecek mi? Keşke istesede  bende ona oyumu versem......Saygılarımla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR