ŞEREFSİZLER CEMİYETİ

    Uzun zamandan beri Tarihi Amisos Kenti hikâyelerine ara vermek zorunda kalmıştık, zira merhum Babamın hastalığı döneminde yaklaşık üç ay Hastanelerde kaldık, daha sonra vefatı nedeniyle gelen giden eş, dostun taziyelerini kabul ettik derken iş, güç ikinci plana kaldı. Geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren işlerimizle ilgilenmeye başladık, bu arada bu boşluğu fırsat bilen bazı ahlak fukaraları bize her türlü saldırıda bulundu ama biz çok önemsemedik, zira bizi tanıyan neyin ne olduğunu çok iyi biliyor, düşmanlarımız ise ağzımızla kuş kapsak asla bizden razı olmazlar, havada yürüsek Şeytandandır derler. O nedenle siz siz olun bu tür ahlaksızların yalanlarına asla inanmayın. Doğru olan nedir Cenabı Hak biliyor, biz geçmişte bu türlü sahtekarlarla çok karşılaştık, şimdi onların tamamı perişan, biz ise hamdolsun dimdik ayaktayız. Bu kadar giriş kısmından sonra gelelim bugünkü konumuza, bugün sizlere Tarihi Amisos Kentinde yaşanmış hikayeler dizisinden birisi olan “Şerefsizler Cemiyetini” anlatmaya çalışacağız.

    Hikâye Kahramanlarımız, hepinizin daha önceki Hikâyelerden tanıdığı Yağ Tulumu, Sabateist Rai ve saz arkadaşlarından ibaret olup, bu ekibin yaptığı her iş Şeytani ve Amisos Kentine zarar verecek işler olduğundan Amisos Halkı onlara “Şerefsizler Cemiyeti” adını vermiş. Yağ Tulumu Amisos Kentine her türlü zararı verecek işleri planlayan, organize edip yanına kendisi gibi şerefsizleri alan bir adam olduğundan yapacağı işlerde sürekli suç arkadaşı bulmaya çalışırmış. Yağ Tulumu yaptığı her işin asıl amacının ne olduğunu anlayıp, önüne engel olan Molla Kasım’dan kurtulmak için ona öyle bir tezgâh hazırlamış ki aklınız şaşar. Açtığı “İşret Merkezinde” her akşam Amisos Kentinin yöneticilerini bedava ağırlayıp onlara istediklerini yaptırmak isteyen Yağ Tulumu kendisine, Sabateist Rai olan Amisos Kenti yöneticisini iş ortağı olarak seçip onunla bir iş birliği yapmaya karar verir.

    Yaptıkları plan şu; önce Amisos Kentinde yayın yapan bir “İlanat Merkezi” kurup, o İlanat Merkezi aracılığı ile Molla Kasım’la ilgili olur, olmaz şeyler yazıp çizmek suretiyle Molla Kasım’ı bitirme operasyonuna girerler, ardından Molla Kasım’ın daha önceden başlayıp devam eden bazı Mahkemelerine müdahale edip oradaki Kadıları kafaya alıp Molla Kasım’ı aradan çıkarmaya karar verirler. Bu meyanda Sabateist Rai devreye girip Kadılarla bazı görüşmeler yapıp Molla Kasım’a ağır cezaların verilip Amisos Kentinden uzaklaştırılması için her türlü tezgâhı kurarlar. Molla Kasım’ın yıllarca devam eden davalarında, hakkında sürekli Beraat isteyen Kadılar son anda bu kararlarından vazgeçip Molla Kasım hakkında ağır cezalar istemeye başlayınca Yağ Tulumunun ve Sabateist Rai’nin tezgâhları anlaşılır.

    Molla Kasım’a yapılan bu operasyonları daha önce başlatanlar da aynı şekilde Amisos Kentine zarar vermek isteyen Nesebi Gayri Sahih Vekil ile birkaç arkadaşı imiş, onların da amacı Molla Kasım’ı ortadan kaldırıp Amisos Kentinde her türlü alavere dalavereyi çevirmekmiş. Ancak Sabateistler’in İmparatorluk üzerinde yaptıkları İsyan hareketi ortaya çıkınca Nesebi Gayri Sahih Vekilin’de Sabateist olduğu ortaya çıkınca İmparator tarafından azledilmiş. Gerek Yağ Tulumu gerekse Sabateist Rai ve arkadaşlarının tek hedefleri Amisos Kentini sömürmek olduğundan bu konuda onlara eyvallah etmeyen Molla Kasım’ı mutlak surette aradan çıkarmanın yollarını aramaktaymışlar. Yağ Tulumu bu anlamda milyonlarca altınını harcayıp Molla Kasım’a tezgahlar kurmuş, bu konuda da yakınındaki arkadaşlarına sır vermekten geriye kalmamış. Yakın arkadaşlarına Molla Kasım’ı bitirmek için çok büyük altınlar harcadığını, Kadıları, Kadı Yardımcılarını ve birçok Devlet yetkilisini satın aldığını, yapılacak ilk Mahkemede Molla Kasım’ın işini bitirme noktasında her türlü sözü aldığını söylermiş.

    Molla Kasım bu olup bitenlerin tamamını öğrenince konuyu yetkili makamlara bildirmiş, hatta ve hatta yıllarca Molla Kasım’la ilgili Suçsuzluk talep eden Kadı Efendilerin daha sonra nasıl oldu da suçlu olduğu konusunda taleplerde bulunduklarını da ilgili makamlara bildirmiş. Yetkili makamlar Molla Kasım’ın bu Raporlarına istinaden önce Sabateist Rai’nin işine son vermiş ardından da diğer işlerle ilgilenmek üzere yola koyulmuşlar.

   Yağ Tulumu bu konuda o kadar ileriye gitmiş ki Kadı Efendilerin vereceği Cezaları Amisos halkına ilan edip reklamlarını dahi yapmış. Amisos Kenti var olduğu dönemde böyle bir entrikayla karşılaşmamış, ama Molla Kasım her zaman olduğu gibi Rabbine sığınıp, konuyu ilgili makamlara bildirdiğinden en ufak bir rahatsızlık duymamış, Zira Entrika kuranlar her zaman kendilerine entrika kurduklarını da unutmasınlar. Sözlerime son verirken, Yüce Rabbimden isteğim bu tür “Şerefsizler Cemiyetinden” hepimizi uzak tutmasıdır, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR