Samsun ve Seçimler

Malum yerel seçimler yaklaşıyor. Samsun’da da aday adayları belli oldu. Anketler yapılıyor. Yoklamalar gerçekleştiriliyor. Siyasi partiler ve adaylar koşuşturmalı bir sürecin içine girdiler.

Türk halkı olarak siyaseti çok severiz. Kıraathanede, berberde, pazarda yani hayatımızın her alanında siyaseti düşünüyoruz ve konuşuyoruz. Hoş biz konuşmasak da, konuşmak istemesek de siyaset kendini bir şekilde konuşturuyor.

Samsun’da da Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilecek kişinin, vizyonu, öncelikleri ister istemez şehrimizin de vizyonu ve öncelikleri olacak. Seçimde oy kullanırken şahsen oyumu bir partiye ya da siyasi görüşe göre değil, adayın yeteneklerine, daha önceden neler yapabildiklerine ve neler yapabileceklerine göre vereceğim. Herkesin de böyle yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yerel seçimler genel seçimler gibi bir ideoloji üzerine kurulu olmuyor genelde.

Yerel seçimlerde, şehrimizi ve şehrimizin değerlerini öncelik tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Siyasetin çok değişken parametreleri var. Bu parametrelerle bir şehri yönetmek, projeler uygulamak amiyane tabirle her ‘’her ustanın harcı değil.’’ Hem siyasi parametreleri dengede tutacak, hem de vizyonunu icraatlarına yansıtabilecek bir başkan, Samsun için gerçekten büyük bir kazanım olur.

Önceki yazımda ‘’Samsun’a özel markalar yapmalıyız ve bunları tüm dünyaya pazarlamalıyız.’’ demiştim. Bahsettiğim bu konuda en önemli konuma sahiplerden biri de, şehrin büyükşehir belediye başkanıdır. Eğer başkan ‘’Samsun’u bir marka yapacağım’’ diye yola çıkarsa, emin olun tüm şehir arkasından gelir. Bu zamana kadar tüm başkanlar, ellerinden gelenleri şehrimiz için yaptılar. Ancak belli bir hedef doğrultusunda, valilik ve büyükşehir belediyesi öncülüğünde, turizm ve sanayi alanlarında şehir olarak artık ayağa kalkmalıyız. Samsun’un alt yapı sorunları ise hepimizin malumu.

Samsun’da son dönemlerde yaşadığımız sel felaketleri, nedenleri ve sonuçları, adayların önceliklerinden biri olmalı. Adayların eğer Samsun’un alt yapı sorunlarıyla alakalı çözümleri yoksa, bu durum hanelerine eksi olarak yazılacaktır. Adayların, hatta tüm Samsunluların, Muhammet Bahadır’ın 2014 yılında yayınladığı, Samsun’da yaşanan sel felaketleriyle ilgili bilimsel çalışmasını okumasını tavsiye ederim. Mutlu ve sağlıklı günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rıza Yavuz Arşivi
SON YAZILAR