SAMSUN ÜNİVERSİTESİ LOGOSU

Samsunun ikinci üniversitesi olan “Samsun Üniversitesi” yoğun bir tempo ile çalışmalarına devam ediyor. Prof. Dr. Mahmut AYDIN’ın kurucu rektör olarak atanıp, bu görevi vekaleten yürüten OMÜ rektörü Prof. Dr. Said BİLGİÇ’den devir aldıktan sonra, üniversitenin mülkünün devir alınması, idari ve akademik kadrosunun belirlenmesi ve üniversitenin markasının oluşturulması için yoğun bir çalışma içiresine girdiğini, hem kendi özel takibimizden hem de basına yansıyan haber ve bilgilerden öğreniyoruz.

Çok isabetle, Üniversite Genel Sekreterliğine Doç. Dr. Salih KESGİN’in getirilmesi memnuniyet verici olmuştur. Çalışkan ve dürüstlüğü, dinamik ve topluma yansıyan güler yüzü ile üniversiteye büyük katkısının olacağına inanıyoruz. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamızı ve Genel Sekreterliğe getirilen Salih KESGİN hocayı yakından tanıyan dostları olarak, üniversitenin hem akademik hem de idari olarak, güçlü bir kadro yapılaşması oluşturacağından hiç endişemiz yoktur. Kendileriyle uyum içinde çalışacak bir rektör yardımcısının atanmasıyla da sanıyorum ki büyük ölçüde beyin takımı tamamlanmış olacaktır. Bu beyin takımının, kurmay ekibi ve akademik kadroyu en isabetle seçeceklerine de inanıyoruz.

Üniversitenin Logosunun belli olduğunu öğrendik, aynı zamanda logoyu kamuoyuna sunmuş olmaları nedeniyle bütün kamuoyu olarak da gördük. Logoda kullanılan Bandırma Vapuru figürü, divit ucu, deniz ve kitap yapraklarının birlikte harmanlanmış olmasıyla, ilimizle ilgili bir çok önemli özelliğin Logoya yansıtılmış olduğunu müşahede ettik. Logo; bir kurum ve kuruluşun derinliğini, izlerini, anlamını, derinliğini izah eden, kimliği anlamına da gelen, markasının ifade edilmesidir. Logo’ya bakıldığında, o kurum ve kuruluşun derinliği fark edilmiş, ne olduğu ve ne yapmak istediği hakkında da bir fikir sahibi sunulmuş olur. Samsunla özdeş olan değerlerin Logo’da kullanılması çok anlamlı bir aidiyet oluşturmuştur. Renklerinin çok isabetle kırmızı ve beyaz olarak seçilmiş olması, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında İlkadımın atıldığı ilimizden şahlanan Türk Bayrağını hatırlatmaktadır. Şehrimizin değerleriyle üniversitenin kurumsal duruşunun Logo üzerinden ifade edilmesi, işin başında önemli bir adım olmuştur.

Yeni kurulan Samsun Üniversitesinin, Samsunumuza bir çok yenilik sunacağına inanıyoruz. Gönül dünyasını ve değer yargılarını yakından bildiğim rektörümüzün, üniversite üzerinden ilimize ivme kazandıracağını düşünüyoruz. Halkımızla üniversitenin en yakın mesafeden kucaklaşacağı bir ortamın oluşturulacağını bekliyoruz. Henüz kendi binasına geçemeyen Rektörlüğün ve Rektörümüzün çalışmalarına biz medya mensupları olarak destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İlimize marka değer ilave edecek olan üniversitenin emanet bürolarda çalışmasını doğru bulmuyoruz. Mülkü Büyük Şehir Belediyesine ait olan ve yıllarca Baro’nun lokali olarak kullanılan, Polis Evi yanındaki taşınmaz mülkün Rektörlük hizmet bürosu olarak tahsis edilmesi kamuoyu adına sevindirici olacaktır. Üniversite binasının işlevsel hale geldiğinde de bu büronun, Üniversite-Halk buluşmasını sağlayacak ofis hizmeti veren bir “hizmet bürosu”na dönüştürülmesi, ek faaliyet olarak toplumsal karşılık bulacaktır.

El birliği ile sayın rektörümüze yardımcı olmak, idari, siyasi ve medya mensupları olarak rektörümüzün yanında bulunmak; toplumun duasına dönüşecek, ilahi rızayı sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR