Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

SAMSUN CADDELERİ

ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNTÜ diye bir atasözümüz var. aynen bunun gibi, YAĞMUR YAĞDI cadde ve sokaklardaki hatalı işler ortaya çıktı.

YOL YAPTIK, TAMİR ETTİK, ONARDIK, diye onlarca maaş ödenen Teknik personele, Usta ve Amele ve masrafa rağmen, yollarımızdaki su birikintilerine mana vermek zor.

Tabii yetkililerin kendilerine tahsis edilmiş araçlardan ayağını dışarı atıp bu halleri görmesi mümkün değil, Hatta bu su birikintilerine tam gaz vurarak kaldırımda yürüyen yayaların üstüne kirli su sıçratmaları belki de bazılarının hoşuna gidiyor. Bu sürücünün karakter yapısı ile orantılı…

 

1-ŞEHRİN üç bin yıllık yapısında alt yapı olarak ROGARLAR var, bunlar üst kısımlardan gelen suları tahliye ettiği gibi,bulunduğu mekandaki yol üstü sularıda tahliye amaçlıdır. Yolun MEYLİNE göre su almaktadırlar. Bu işlerde çalıştırılan gerek teknik gerekse usta kimlikli vatandaşların, YAGMUR SIRASINDA YOLDA SU BİRİNKİNTİSİ olmasını dikkate alarak, uzun mesafelerde İP ÇEKMESİ ve SU TERAZİSİ ile MEYLİ tespit ederek, yapacağı işlemin sağlıklı olmasını sağlamalıdır. Bu gün Bankalar Caddesinden geçerken gördüğüm manzara bir fecaat idi. YOL YER YER YAĞMUR SUYU GÖLCÜKLERİNE DÖNMÜŞTÜ. Vasıtaların çoğu bu gölcükleri takip edip su sıçratması, püskürtmesi, kaldırımda yürüyenleri baştan aşağı ÇAMURLU KİRLİ SUYLA ıslatması işin, cabası haline gelmiş.

 

Yıllardır aynı inat sürüyor. KALDIRIMA DÖŞENEN SİYAH RENKLİ MERMERLER;

Ne dikiş tutuyor. Ne de zemine yapışıyor. FUAR İÇİNDE KURTULUŞ YOLUNDA, MEYDANDA ÖZEL İDARE BİNALARI ÇEVRESİNDE, Sanki insanlara kurulmuş TUZAKLAR. KAYGAN lığının yarattığı tehlike bir yana, Mermer blok ların birçoğu, yerinden oynamış veya kırılmış, altı su deposu bir tarafına bastığınızda öbür yanı alttaki suyu dışarı püskürtüp, üstünüzü başınızı rezil ediyor. Hangi aklı evvel bu işi yapıyor ve yaptırıyor, Yoksa TAŞ OCAĞI sizin mi. Bunu yıllardır yapan teknik eleman veya ustalar hala yapbozlara rağmen ustalığa geçememeleri garip, Birkaç yıl evvel, Osmaniye caddesinin SİTE Camii ile Park yönündeki yolu bir yıl içinde en az 8 kere sökülüp yapılması ALAY KONUSU olmuştu.

 

Gezi olayları öncesinde, Valilik çevresi, Gazi caddesinin Bulvar AVM yoluna döşenen el içine sığabilen küp şeklindeki TAŞLAR, Teröristlere MALZEME olsun diye DÖŞENEN taşlardı. Kaldırım sökmektense, ayak altında bir tanesini oynattığınızda hepsini sökebileceğiniz malzeme idi. Provakatör teknik elemanlar bu tezgahı birçok ilde hazırlamışlardı. Bir çok ilde kullanıldı. Neyse ki ilimizde böyle bir hal olmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR