Puzzle

Sığmıyorsun bazen şu koca dünyaya. Gökyüzü dar geliyor nefes alırken. Yüreğinde kanat çırpan kuşların kanatları kırılıyor. Uçamıyor. Ağaçlar yapraklarını döküyor gözlerinden aşağı. Dalgalar beynindeki kıyıya vuruyor var gücüyle. Eskiden güneş açan saçlarına kar yağıyor.

  Sezen Aksu'nun bir şarkısı var ya 'Seni Kimler Aldı?'.Ben size soruyorum. Sizi Kimler Aldı? Sizin gülüşünüzü sizden kimler aldı? Sizi sizden kimler aldı? Geriye kırıntılar kaldı. Biraz geç kaldık akıllanmak için. Biraz geç kaldık mutlu olmak için. Hayattan alamadık alacaklarımızı daha. Her şey yarım kalmış gibi. Ve her şey bizi bekliyor gibi. Gelip almamızı bekliyor orada. Bizide alacaklar bu hayattan bir gün. Ve yine yarım kalacak tamamladığımız her şey.

  Ama usanmadan devam ettik biz. Bir gün bozacakları puzzle' ın kalan parçalarını aramaya. Bulduklarımızı tamamlamaya. Benzeyen parçaları boşluklara zorla uydurmaya.

 Yaşlanmayı öğrenmeli mi insan? Yaşlanmalı mı? Yaşlanamıyorum ben. Bunu beceremiyorum. Belki puzzle tamamlanmasın diye, belki çocukluğum terk etmesin diye, belki aynalar korkutmasın diye. Gençleşiyorum şaraplara inat. Elimden geldiğince öldürmüyorum hayallerimi. Hayattan kesmiyorum ümitlerimi. Durup beklemiyorum sonları. Çomak sokuyorum kaderime. Bozuyorum oyunlarını. Benle ilgili planlarını. Kendime yeni yeni yollar buluyorum. Başarısızlıklarımı daha çok seviyorum. Ben en azından deniyorum. Başkalarının penceresini aralıyorum arada. O zaman daha çok acıyorum karşımdaki insanlara.

  Sığ sular bana göre değildi. Açıldıkça keşfettim büyük denizleri. Ufkumu da götürdüm her gittiğim yere. Geride kalanlar bana ayak uyduramadı zamanla. Bende onların zamanına. Onların denizi bana dar geldi. Benim denizim onların boyunu aştı boğuldular. Kime kızayım ki?

  Ya çok eskide yaşamalıydım. Ya çok sonra dünyaya gelmeliydim. Biz geçiş dönemindekiler kötülüklere ayak uydurmayı beceremeyen, her şeye bir kılıfı olmayan, ne ilerletilen ne geride bırakılan… Alacaklıyız bu hayattan…

 

 

Günün Sözü;

 

"Yaşadıkça yaşlanmazsınız,

Yaşamadıkça yaşlanırsınız.''

 

Portekiz Atasözü

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR