PATLADI GİTTİ

Toplum olarak magazini ve siyaseti çok seviyoruz. Yazdığım köşe yazıları siyaset ve magazin ağırlıklı olunca adeta patlama oluyor. Kültürel ve ilmi ağırlıklı yazılar yazınca da yarı yarıya düşüyor. Normalde köşe yazılarım günlük iki bin civarında okunur, haftaya yayıldığında da beş bine çıkar. Son yazdığım köşe yazısı adeta okur patlaması yaşadı, bir günde tam beş bin kişi okudu, tabiri caizse patladı gitti. O nedenle de bugün köşe yazısı yazma gereği duydum. Normalde haftada iki kez yazıyordum ama böyle okuma patlaması olunca yazmak zorunda kalıyoruz. Köşe yazılarımıza gelen yorumların büyük bir kısmını yayınlarız, hakaret içerenleri avukata yollar mahkemeye veririz, aynı IP’de çok yorum gelirse de onların sadece bir tanesini yayınlarız diğerlerini yayınlamayız. Son köşe yazımıza aynı IP’den çok fazla yorum gelince ikisini yayınladık, kalanına gerek görmedik çünkü yapan kişi belli. Yorumlarla ve gelen telefonlarla ilgili iki hususa değinmek istiyorum. İlk değineceğim husus Kavak Belediye Başkan Aday Adayı Muhammed Mustafa Kanat’la ilgili. Görev yaptığı hastanede ziyaretine gidenleri veya hastası olup yardımcı olmasını isteyen ziyaretçilerini sosyal medya hesaplarından yayınlamasını çok tasvip etmediğimi açık ve net belirtmek isterim. Ancak bu durum yaptıklarıyla dalga geçmek anlamına gelmez. Benim hizmet anlayışımda yaptıklarını Allah için yapıp, karşılığını da Allah’tan beklemek vardır. Geleni gideni resmedip paylaşmak yoktur.

Bir diğer husus; Havza adaylarını zikrederken bir bayan arkadaşımız ifadesini kullanmıştım, Fatma Kumru Çiçek hanımefendi aradı ve rahatsızlığını beyan etti. Bunda rahatsız olacak bir durum yok; zira bayan ve hanımefendi ifadeleri onur verici ifadelerdir. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi aday adayı olan arkadaşların tamamına saygı duyarım, hizmet yarışında olmak güzel bir şeydir, yadırganacak tarafı yoktur. Ancak kanaat olarak kimlerin şanslı olduklarını, kimlerin ise şanslarının olmadığını belirtmenin en doğal hakkımız olduğunu unutmamak lazım. Kavak’ta mevcut başkana karşı ciddi bir muhalefet var bu doğru ancak şartların an itibarı ile bir dönem daha devam edeceğini gösterdiği de bir gerçek. Bizim işimiz olaylara duygusal bakmak değil, siyaseti iyi okumaktır. Havza’da da durum farklı değil. Fatma Kumru Hanım çalışsın saygı duyarız, Murat İkiz de çalışsın ona da saygı duyarız ama orada şanslı olan ve siyasetin arkasında durduğu adayın mevcut başkan Sebahattin Özdemir olduğu da bir gerçektir.

Gelelim siyasi borsadaki son gelişmelere. Bir önceki köşe yazımda bu hafta AK Parti Genel Merkezi’nin üç isim üzerinden anket yaptıracağını yazmıştım. Bir okurum, ‘Nereden çıkardın bu isimleri? demiş. İsimleri ben çıkarmadım, AK Parti Genel Merkezi çıkardı. Önümüzdeki hafta durum biraz daha netleşir, ayın yirmisi gelmeden de açıklanır diye düşünüyorum. Vezir Hazretleri ise planlarını çalıştırmaya devam ediyor, önceki gün itibarı ile İhsan Kurnaz’ı İlkadım’a aday adayı olarak müracaat ettirmiş. İhsan Kurnaz, AK Parti’ye emeği geçmiş bir arkadaştır. Aşırı Çerkes milliyetçiliğinin dışında hoş bir arkadaş olduğunu söyleyebiliriz. Aday olursa seçimi alır mı derseniz; İlkadım’ın demografik yapısına bakıldığında Kavak, Gümüşhane, Bayburt ve Doğu Karadeniz kökenli bir yapıya sahiptir. İhsan Kurnaz, bu yapıdan ne kadar oy alır onu iyi hesaplamak lazım. Necattin Demirtaş an itibarı ile piyasaya çıkmasa da kurt bir siyasetçidir, adayların çıkışını bekler ardından gereğini yapar. Kavaklılar ona kızsa da karşısındaki adaylara bakıp umduklarını bulamazlarsa ona destek verebilirler. Diyeceksiniz ki üçlü yarışta İlkadım’da AK Parti seçimi alır, ikili yarışta ise zor. Bu doğru ama demografik yapının İlkadım için çok önemli olduğunu da unutmamak lazım.

Geçtiğimiz pazar günü mailime Alaçam Belediyesi’yle ilgili çok detaylı bir yazı geldi. Buradan paylaşmak istemiyorum ama iddialar vahim. Şayet doğruysa orada da sıkıntılı bir durum var demektir. Köşe yazılarımız okundukça farklı düşünceleri olan veya ellerinde belge olan kıymetli okurlarımız gönderiyorlar, biz de ya bu köşeden duyuruyoruz ya da ilgili yerlere iletiyoruz. Şunu herkesin bilmesini isterim; benim dünya görüşüm ne olursa olsun mesleğimle düşüncelerimi hiçbir zaman karıştırmam. Tüm siyasi partilere mesafem eşittir, gelen haberleri, belgeleri ve bilgileri yasal mevzuat çerçevesinde yayınlarız. Konuyla ilgili düşüncelerimizi de beyan ederiz. Sanırım matlup hâsıl oldu, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR