Özür Dilerim Atam

          

Hakkınızı bizlere helal edin diyeceğim fakat hangi hakla helalliğinizi isterim bilemem. Sizlerin bıraktığı vatan topraklarında ben sağlam bina yapmayı bile bilemedim. Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutlayamadık. Cumhuriyet kutlamaları törenleri son günde son saatte iptal edilmişti. Belki de törenlerin iptal edilmesinde haklılık payı da vardı.

Van ilimizde zelzele olmuştu yüzlerce vatandaşımız kendi ellerimizle yaptığımız binaların göçüğü altındaydı, yine yüzlerce vatandaşımız per perişandı. Birçok vatandaşımızın da eli kolu ayağı kırılmıştı. Haklılık payı vardı törenlerin iptal edilmesinde belki.

Senin ilan etmiş olduğun Cumhuriyette aklın ve bilimin öncülüğünde toplumu yetiştirmek vardı.

Sen diyordun ki ilan ettiğin Cumhuriyet ile hedefimiz muasır devletler seviyesini geçmelidir.

Ne yazık ki hedef koyduğun muasır devletler seviyesini geçmek bir tarafa bıraktığın Cumhuriyette ilimi bilimi dahi başlatamadık. Ne yazık ki sınıfta kaldık. İlan ettiğin Cumhuriyetin 88. Yılında kutlamalarını iptal etmek zorunda bırakıldık. Acımız büyük yaramız derin hiçbir olaydan ve hiçbir afetten dersimizi çıkaramadık. Vurdumduymaz toplum olduk. Ne kadar acı ki milli duyarlığımızı ve milli bayramımızın 88. Yıldönümünü de kutlayamadık.  

Bağımsızlığımızın 88. Yıldönümünü nasıl kutlayalım? Kandilli rasathanemiz 6.8 dedi zelzelenin şiddetini. Amerika 7.2 dedi diye 4 puan daha yükselttik. Şiddetin boyutunu yükselttik uyduk 7.2 ye. 

Biz ölçemedik başkaları daha iyi ölçmüş Van'daki depremin şiddetin boyutunu.

Son günlerde Çukurca da 24 şehit verdik yaralılarımızın sayısı da daha bir başka ikişer, üçer, beşer vurulan şehitlerimizi de hiç kale aldığımız yok istihbarat eksikliği vardı. Terörle mücadelede istihbaratımızı da başka başka istihbaratlara havale etmiştik. Şimdide diyorlarmış ki İncirlik hava üstünü istihbarat üstü yapalım istiyorlarmış yabancılar bizlere daha iyi istihbarat bilgisi verecekler imiş.

Hakkınızı helal edin atam ilimden bilimden uzak kaldık kendi ellerimizle yaptığımız evlerimiz yuvalarımız mezarımız oldu adeta. Orada da ne sorarlarsa da ne cevap veririm bilemem. İnancımızın rehberi Kur anı Kerimde ilk suresinde de ikra (oku) demişti. İlim bilim nerde ise al denilmişti. Ben ne okudum ne yazdım böyle giderse de inancımda tehlikede hesabını nasıl veririm bilemem.

Çok rahmet yağar hemen kılıfına uydururuz son yüzyıla göre metrekareye bilmem şu kadar yağmur yağdı. Yani bizim suçumuz yoktu yağan yağmuru dahi suçlar olduk, zelzeleyi de. Hiç demedik ki alt yapılarımızın zayıflığı yaptığımız ihalelere karıştırdığımız fesatlığın cezasını sıradan halk ödüyor. Çaresizliği fırsata dönüştürüp dere yataklarına ev yaptık. Bir atasözü vardı dere yatağını mutlaka bulur. İnanmadım senin sözüne kale bile almadım dere yataklarını parselleyip  ev yaptım çok ta yağmur yağdığında bu bir felaket dedim  aklımı  hiç kullanmadım bilimin yanına hiç uğramadım  sonunda acısını yaşadım  veya da yaşayanları gördüm Hakta ala yardımcınız  olsun dedim  yanından geçtim, zelzeleden de hiç  korkmadım bilimle ilimle hiç zorum yoktu ki fay hatların üzerine binalar yaptım, birde bu binalara olur istemiştim. İmza attırdım rüşvet ile, o da olmaz demedi  ki sanki dünya malını parselliyorduk sen bana yakın ol ben seni göreyim dercesine.

Sen 7 düvene karşı geldin bu vatanı bizlere emanet ettin sen yedi düvene karşı 4 yılda topraklarımızda gözü olanları yurttan kovdun vatanı bizlere emanet ettin ben ise 30 yıldır pkk terörüyle baş edemedim.

Zelzele oldu kendi yaptığımız beton yığınları arasında can verdim.

Yağmur yağdı sularda sürüklenerek boğuldum.

Topraklarımı koruyamadım pkk ya vuruldum.

Bilimi ilimi rafa kaldırdım.

Kaderciliğin adına kader dedim.

Hayrı kendimden şerri de başkasında aradım.

Hakkınızı helal edin atalarım

Ben suçlu değildim suç başkalarının.

Van da ki zelzelede vefat edenlere ALLAHTAN rahmet yakınlarına ve yüce TÜRK milletine baş sağlığı dileklerimi temenni ederim her şeye rağmen 88 yıl önce kurulmuş olan CUMHURİYETİMİZİ en içten dileklerimle kutlarım.

Saygılar sevgiler benden zelzele olup canların göçük altında kalmadığı terörün olmadığı askerlerimizin ve emniyet mensuplarımızın şehit edilmediği, sellerde yuvalara suların dolmadığı canların boğulmadığı,  trafik kazalarından insanların ölmediği  (önümüzdeki günlerde kurban bayramı geliyor) sevenlerimiz ve sevdiklerimizle huzurlu güzel günlerin sizlerin olmasını temenni etsem çok mu şey istemiş olurum acaba. 

NOT: Evet birlik, beraberlik ve bütünlüğümüz ile ne kadar övünsek haklıyız. Ancak olumsuzlukları yaşadıktan sonra birlik beraberlik içinde olacağımıza öncesinde tedbirimizi yine birlik beraberlik içinde almış olsaydık bu kadar acı ve can kaybı olmazdı diye düşünüyorum. İşte en güzel birlik beraberlik de olumsuzluklar öncesi tedbirlerimizi almak ile olacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR