OLDU MU HAKAN BAŞKAN?

Normalde Cumartesi günleri köşe yazmayı sevmiyorum. Zira Cumartesi günleri memur olanlar pazar alışverişinde veya sanayide araç bakımlarını yaptırırlar. Diğer insanlar da pazarda çarşıda olur, gazete okuma işi pek olmaz. Siyasi gündemde ani gelişmelerin olması durumunda yazı yazarım. Bugün de siyasette yeni gelişmeler olduğundan köşe yazma gereği duydum. Köşe yazısının asıl konusuna girmeden önce Ak Parti İl Başkanı Hakan Karaduman’ın ‘Atakum ilçesinde sıkıntı çekeriz’ ifadesini değerlendirmek istiyorum. Hiç unutmam 1987 yılında Refah partisine çalışıyorduk, amacımız yüzde on barajını aşmaktı. Merhum Erbakan hoca konuşmalarında öyle kendine güvenirdi ki anlatamam. Yüzde on barajını aşamayacağımızı bilmesine rağmen hoca; ‘‘geliyoruz yüzde elli ile iktidara geliyoruz’’ diye haykırıyordu. Seçim sonucunda da yüzde yedi oy almıştık ama aynı hoca moralinden en ufak bir şey kaybetmemiş, Balgat Genel Merkeze yanına gittiğimizde bize öyle moral verdi ki aklınız şaşar.

 

Hakan Karaduman’ı insan olarak severim. İmam Hatip kökenli olması da benim yanımda artısıdır. Ak Parti kurulduğu günden beri de siyasetin içerisinde olan bir kardeşimiz ama maalesef siyaseti hala daha öğrenememiş. Hiç bir siyasetçi elinde bulunan bir İlçe Belediye Başkanlığı için; ‘orada risk var, orada zorlanırız’ ifadesini kullanmaz. Sen İl Başkanı olarak bu kadarını söylersen karşındaki insanlar ne der? Onu düşünmek lazım. Kaldı ki Atakum’da millet ittifakının toplam oy oranı yüzde kırk dört iken, Cumhur ittifakının oy aranı yüzde elli bir olduğu açıkça ortada olmasına rağmen Hakan Karaduman bu ifadeyi neye dayanarak söylemiş, inanın aklım havsalam almadı. Şöyle bir ifade kullansaydı yine birşey demezdim: ‘Atakum’da Metin Burma en çok oyu alır’ dese ona itirazım olmazdı. Millet ittifakı zorlar ifadesi fevkalade yanlış bir ifade.

 

Kanaatim şu ki; Millet ittifakı Metin Burma’nın dışında kimi isterse aday göstersin hiç şansı olmaz. Cemil Deveci’nin Atakum’da hiç tabanı yok. Neticede benim Atakum’da hem işyerim var hem Çatalçam’da yazın dört ay oturuyorum. Cemil Deveci’nin orada en ufak bir tabanı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Mevcut Başkan İshak Taşçı’ya da kısmen tepkiler var ama karşısında olanlara bakıldığında en ufak bir kaybetme riski olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki Hakan Karaduman, kendi partisinin Belediye Başkanına bu ifadesini nasıl izah edecek onu da merak ediyorum. Zaten mevcut Belediye Başkanlarıyla ilgili Ak Parti Genel Merkezine söylediklerini herkes biliyor. Bir de bu eklenince gel de çık işin içerisinden. Özellikle siyaset yapan insanlar konuşurken üç sefer düşünüp bir sefer konuşacaklar. Konuştukları her şeyin mutlaka karşılarına çıkacağından şüpheleri olmasın. Bu konuda bu kadar konuştuktan sonra gelelim siyasetteki yeni gelişmelere.

 

Bundan iki veya üç gün önce Reis-i Cumhur Zihni Şahin’i arayıp konuşmuş. Konuşmasında İYİ partiye geçeceği yönünde duyumlar aldığını, böyle bir yanlışa düşmemesi gerektiğini söylemiş. Zihni Başkan da ‘asla öyle bir şey yok’ demiş. Bunun üzerine Reis-i Cumhur o zaman git Mustafa Demir’e yardımcı ol demiş. Bunun üzerine önceki gün Mustafa Demir’le Zihni Şahin Ak Parti İl Başkanlığında buluşmuşlar. Zihni Başkan’a Canik Belediye Başkanlığını önermişler kabul etmemiş. ‘İlkadım veya Bafra olabilir’ demiş. Bunun üzerine İlkadım olmamış, Bafra üzerinde durulmakta. Zihni Şahin ile ilgili bilgi isteyen arkadaşlara bu bilgiler yeterli sanırım. Gelelim diğer gelişmelere; İYİ parti ile CHP’nin Millet ittifakı konusunda yaptıkları anlaşma gereği Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanlığında CHP aday çıkarmayacak İYİ partiyi destekleyecek. İlçelerde de Atakum’da CHP aday çıkaracak İYİ parti destek verecek. Cumhur İttifakında ise durum çok farklı, MHP Büyükşehirde aday göstermeyecek. İlçelerde ise bazı ilçelerin MHP’ye verilmesini talep ediyor.

 

Önümüzdeki günlerde MHP İl Başkanı ile Ak Parti İl Başkanı bir araya gelip ilçeler üzerinde bir çalışma yapacaklar. Ardından raporları Ak Parti ve MHP Genel Merkezlerine getirecekler. Liderler son kararı verecekler. Kanaatim şu ki; MHP Asarcık’ın dışında Alaçam ve bir küçük İlçeyi alabilir. İlkadım’dan aday çıkartmayabilir. Bu durumda Necattin Demirtaş İYİ partinin adayı olursa şaşırmam. Zira Necattin Başkanın İYİ partiyle de arası iyi. Size daha da büyük bombayı söyleyip yazımı bitirmek istiyorum: Osman genç İYİ partiden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olursa şaşırmayın. Mehmet Çakar veya Osman Genç’in aday olacağı kanaatindeyim. Her iki aday da tabanda karşılıkları olan insanlar ancak Osman Genç’te para bol olduğundan onu biraz daha şanslı görüyorum. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR