Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Okul formaları karmaşası

Merhaba değerli okurlar, afiyettesinizdir inşallah. Elhamdülillah bizde iyiyiz. Biliyorsunuz ağırlıklı olarak eğitim konusuyla ilgileniyorum. Biliyorsunuz eğitim bir gönül işidir. Ve bu taşın altına herkes elini koymazsa, sorunlar asla çözülmeyecektir. Yeni öğretim dönemi başladığı zaman, ağzı olan herkes konuşur ama bir arpa boyu yol alamazlar. Önemli olan yapıcı yönde konuşmaktır.

Değerli okurlar; şu sıralar dikkat ediyorsanız, havaların ısınmasıyla gençlik şölenleri aldı başını gidiyor. Ben de diyorum ki, bir eğitimci ve bir anne olarak bu şölenlere bu kadar zaman ayırmak yerine, neden çeşitli platformlarda gençlerin sorunları konuşulmuyor. Neden onlara dertlerin ne olduğu sorulmuyor. Peki, bu cevapsız sorular ne kadar daha bekleyecek? Şaka maka benim ufaklık 11 yaşına geldi. Şunu demek istiyorum: zaman aleyhte işliyor. Çözümsüz sorunlar çığ gibi büyüyor. Tacizler ve tecavüzler devam ediyor. Sınav stresi herkesi kapsamış vaziyette. İlkokul çocukları her hafta bir deneme sınavına giriyor. Dershaneler arasında müthiş bir rekabet pardon, müşteri kapma rekabeti var. Tabi gerçekten eğitime destek veren dershaneleri tenzih ederim.

Asıl konuya gelmek istiyorum: eğitimde bunca sorun mevcut iken, çözüm bekleyen bir sürü sorun varken, çocukların okul formalarının tek tip yerine, serbest kıyafet olmasını anlayamıyorum.

1-zaten tek tip kıyafet dediysek, her okul forması bir sürü maddi külfet getiriyordu. Ve her okulun forması rengârenk değil miydi?

2- herkesin kabul ettiği gibi; her ailenin maddi durumu farklı olduğu için, serbest kıyafete geçildiğinde her öğrenci arasındaki fark uçurumlar kadar kendini göstermeyecek mi?

3-"EĞİTİMDE DİSİPLİN ŞARTTIR" prensibini her eğitimci kabul eder. Günümüzde ki öğrencilerin, zaten kuaförden çıkmış gibi ve mini etekli okula geldiklerini daha önce yazmış olup yetkilileri daha önce uyarmıştım. Serbest kıyafette korkarım ki disiplin falan havada kalır. Çünkü çocuklar, bazı mihrakların da etkisiyle de, daha çok özgürlük isteyeceklerdir.

TÜM EĞİTİMCİLERİN DİKKATİNE! EĞİTİMDE BASKI DEĞİL DİSİPLİNDEN YANAYIM. BU KONUNUN ÇOK DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİR DİYORUM. Tüm değerli okurlarıma selamlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR