MEDYADA ÜZÜCÜ SON

Yıllarca canlı olarak İNANÇ PINARI programını yaptığım Samsun'un tek uydu kanalı HaberAks Tv yayın hayatına son vermiştir. Başak Tv, Kanal S, Kanal 55 ve HaberAks Tv'de 1993 yılından beri 26 yıldır tek dini program olan ve her perşembe günü canlı olarak yayınlanan İNANÇ PINARI programının yanında, ramazan aylarında her akşam İFTARA DOĞRU programıyla, yine ramazanlarda her gece SAHURNAME programıyla ekranlarda olup, siz kıymetli izleyicilerimizle birlikte olduk. 

Konuk olduğum programlar ve sabit konuklu yaptığım ekstra programlarla yaklaşık 3000 programa imza atmış bir programcı olarak Samsun adına çok üzüldüm. Bundan sonra da oluşacak ve önümüze çıkacak fırsatları değerlardirerek yine sizlerle birlikte olacağız. Hasbi olarak dini konularda AYDINLATMA ve BİLGİLENDİRME programları yapmaya devam edeceğiz. Şimdilik perşembe günleri yaptığımız İNANÇ PINARI programına bu nedenle ara vermiş olduk. Yıllarca bize ekranlarını açan ve sizlerle buluşmamıza fırsat sağlayan kanal yetkililerine, çalışanlarına ve yayını sizlere ulaştıran yayın/kameraman ekibe gönülden teşekkür eder, muhabbetlerimi sunarım.

Bir buçuk milyon nüfuslu, büyük şehir olan Samsun'da bir tv kanalı yok artık. Bu gerçekten şehrimiz adına üzücüdür. Şehrin idarecileri, siyasileri, esnafı ve eşrafı bu eksiklikten bir şekilde sorumludur. Halkımızın kendi şehri ile ilgili en taze, doğru ve canlı bilgiyi alacağı alan, o ilin kendi yazılı ve görsel medyasıdır. Samsun halkı şimdilik bundan mahrumdur. Samsun'un yazılı ve görsel medyasını tanıyor ve biliyorum. Hem programcı hem köşe yazarı sıfatımla, hem de toplum içinde bulunan biri olarak; medyanın medyacılar tarafını da medyadan istifade eden toplum tarafını da biliyorum. Medyanın ayakta kalma zorluğu ile ayakta kalma kaynağını da biliyorum. Bunları ifade etmek, haddi aşmak değil bir izah yapmak içindir.

Samsun'un büyük dediğimiz önde gelen gazetelerinde yirmi yıldır köşe yazısı yazıyorum, radyolarında program yapıyor konuşuyorum, televizyonlara olan yakınlığımı da yazımızın girişinde ifade etmiştim. Şunu gördüm ki, medya destek ister. Hem program ve programcı desteği, hem yazar ve okur desteği, hem de finansal destek. Dış desteklerin yanında gerek görsel, gerekse yazılı medyanın ayakta kalma kaynağı; kendi kendini çevirme gücüne sahip olmasıdır. Bu, hem finans bakımından, hem de işi bilme açısındandır. Başkasına emanet edilerek yürütülse dahi işin gerçek sahibi mutlaka işi bilmeli, başında ve işinin yanında olmalıdır.

Haber Medya grubu gece itibariyle tüm yayın hayatını sona erdirdiğini kendi yayın organlarından ilân etmiştir. Nedenini bilmiyoruz ama Samsun için büyük bir kayıp olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Televizyon, radyo, gazete, dergi ve internet sitesini aynı anda kapatmasının mutlaka haklı izahları vardır. Samsun'umuzun bir televizyon kanalı yoktur artık. Bir programcı olarak bunu duymak ve söylemek bile bize acı ve ağır gelmektedir. Samsun'un idarecileri, siyasileri, eşrafı ve esnafı bu boşluğu mutlaka kısa zamanda hissedecek, gereğini yerine getirecektir. Tüm Samsun'luların hisselerle ortak olacağı güçlü bir televizyon kanalı hemen yayın hayatına geçirilebilir. Gücünü toplumda alan her yapı hem ayakta kalır hem de işini daha rahat yapma özgürlüğüne sahip olur.
      
Samsun'umuz için oluşan bu üzücü "son"un hayırlara dönüşeceği ümidiyle, bu konuda sorumluluğu olan herkesi duyarlılığa davet ediyorum. Yıllarca Samsun'a hizmet veren Haber Medya grubu yönetici ve sahiplerine de yaptıkları bu güzel hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR