MEDENİYETLER AYRIŞMASI

Ülkemizdeki bir Haber Ajansı , “İngiltere'de ki bıçaklı  saldırıda bir kişinin yaralanması terör saldırısı şüphesi uyandırdı.” Haber size biraz garip gelmedi mi ? Müslüman ülkelerde akan kan sıradanlaşmış ,Avrupa'daki bıçaklı yaralama olayı haber değeri kazana biliyor.

Bir resim, işgalci İsrail'in hava  savunma sistemi, Hava Kuvvetleri olmayan ve kolluk kuvvetlerinin dışında hafif silahtan başka bir silahı bulunmayan savunmasız Filistin’e attığı, beyaz fosfor bombası ile yaralanan 2 çocuk ve onları kucaklamış çaresiz bakan bir anne.

Beyaz fosfor bombasının etkisi Napalm bombasının aynısıdır. Solunum yoluyla vücuda alındığında zehirleyen fosfor, yüksek yanma reaksiyonu ile nefes darlığına yol açarken, beyin ve akciğerde ağır hasarlı ölüme sebep olur.

Doğal olarak kullanımı uluslararası savaş hukukunca yasaklanmış olmasına rağmen dünyanın gözü önünde terörist devlet İsrail tarafından  Filistin halkına karşı bu silahı kullanmaktadır. Bu haksızlık karşısında ne dünyadan ne de Müslüman devletlerden  ses çıkmamaktadır.

Fransa’daki terör saldırıları olduğunda dünya devlet başkanları kınama ile yetinmeyip, orada yürüyüşe katılırken ,Yeni Zelanda’da 49 kişiyi ibadet ederken katleden, Hristiyan terörizmi karşısında aynı ülkeler sessizliğini korumaktadırlar.

Benim ülkemde ibadethaneye yapılan bu saldırı için duygularımızı dışa vurmaya  başladığınızda aldığınız cevap, “Bir kişinin yaptığı eylemi tüm topluma mal edemeyiz, terörist ,teröristtir, ırkı, dili, dini olmaz”. Oldukça hümanist bir yaklaşım, şapka çıkartılır bu düşünceye. Evet söylenenler doğru yalnız davranışlarda bir dengesizlik  mevcut.

Filistin'e Hıristiyan dünyası  gözlerini kapatırken, Müslümanlarda sessiz. Fransa'da bir terörist saldırı olduğunda Hristiyan dünyası  ayağa kalkarken, İslam toplumu haftalarca konuyu  gündeminde tutmaktadır. Filistin'de terörist bir devlet orantısız güç kullanırken aynı İslam ülkelerinden  ses çıkmadığında insan düşünüyor, bu hümanizm sadece belli bir topluluk için mi geçerli?

Terörün dini, dili, ırkı olmaz ,evet çok güzel bir söylem. Kızıl olan Komünizm son bulana kadar İslam yeşildi. Komünizm görevini tamamlayıp, kendi içinde  erirken, İslam kızıllaştıran batı toplumunun  politikacıları ve basını değil miydi ? O terör örgütlerine lojistik destek veren, büyüten, eğiten, amaçları doğrultusunda kullanan  batı değil mi idi?
Biraz daha sorgulayıcı olarak baktığımızda Fransa’daki terör olaylarının oluştuğu günün gecesi, Suriye'de  Fransız uçakları bir operasyon yapmadı mı ? Fransa böylece Suriye’deki yerini almadı mı?

Bir terör olayında tüm ülke liderlerinin Fransa'da boy göstermesinin arkasında Suriye'de bulunmayı meşrulaştırma amacı vardı demek yanlış mı olur?
Ülkemizin Filistin politikasını eleştiren muhalefetten, “Bize ne Filistin 'den “diyenler ,insan haklarından, demokrasiden, hümanizmden çok sık söz edenler değil mi?

"Filistin halkı eziliyor" dediğinizde ,aldığınız cevap  " Onlar bizi arkadan vurmuştular" oluyor.

Hayret içinde kalıyor insan, Fransa, İngiltere seni önden mi vurmuştu? Filistin cephesinde seni Japonlar mı yendi? Ülkeni Mozambikliler mi işgal etmişti ?

Kurtuluş savaşı başladığında İstanbul, Marmara bölgesi  hangi ülkenin işgali altında idi. Ya Antep, Maraş, Urfa ,Gazi, Kahraman, Şanlı adlarını neden dolayı almıştı? İngilizler, Fransızlar medeniyet mi getirmiştiler ülkemize ?

Batının büyüttüğü terörden dolayı tüm İslam toplumu karalana biliyorsa, amaçları sadece ibadet etmek olan insanların katledilmesinden sessiz kalmak, testten başarısız sonuç almak demektir. Abartısız tepki gösterilmezse, terör olayına gerekli protesto yapılmazsa  olabilecek olay, yakın zamanda bir başka ülkede aynı olayların yaşanması demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR