KPSS ve vesvese ya da şüphe

Kamu Personeli Seçme Sınavı geçtiğimiz Pazar günü yoğun bir başvuru ile Türkiye"nin bütün vilayetlerinde yapıldı daha önceleri de yapılan sınavlar gibi.

E e e  ne var bunda diyeceğiniz tabi ki doğal olmayan neresi bunun da düşünebiliriz tabi ki düşünmemizde doğru olabilir.

Bence doğru olmayan insan nesnesinin maddi manevi tüm değerleriyle potansiyel suçlu muamelesi görmesi.

Hani insana değer veriyorduk politikamız ve siyasetimiz yahutta vizyonumuz buydu.

Nereye varmak istiyorsun diye de sorabilirsiniz tabi ki.

Gençler düşünmüşler taşınmışlar okumuşlar yazmışlar ki yapılan bu KPSS sınavlarına girmeyi hak etmişler sınav masraflarını da önceden ödeyerek yani parasını da peşinen ödemişler kişi başına alınan 40 TL.

Bir asgari ücretlinin yevmiye sinin iki katı veyahutta sıradan bir emekli maaşını günlüğünün iki katı sınav ve katılım ücreti kişi başına alınan para.

Bu bir defa en azından bu iki resim tarafında düşünülürse bu katılım ücreti çok hele hele de iki gencin aynı aileden katıldığı düşünürsek tamamen borçlanarak girmesi gerekiyor bu hazırlanan sınava.

E tabi ki diyeceğiz öyle kolay lokma diye de düşüneceğiz.

Geldik sınav yerinin kapısına kızım başındaki tokayı çıkart veyahutta parmağındaki alyansı çıkart daha da olmadı bozuk paralarda olmaz bu ne şüphecilik birilerinin yaptığı yanlışlığı bütün herkesin yapabileceğini düşünerek davranması o kadar daha yanlıştır.

Orada bir yanlışlık var ise o yanlış yapana verilir. Bu ceza bir devlet birilerinin yaptığı yanlışlığı bütün herkesin yapabileceğini düşünerek davranması o kadar daha yanlıştır

Orada sınava giren 18 yaşından başlayıp 21 yaşında, 25 yaşında, 29 yaşında ve hatta daha da büyük pırıl pırıl gençlere ben sizlere güvenemiyorum. Sizin ne yapacağınız belli olmaz kopya mopya çekersiniz saçınızda başınızda elinizde kolunuzda ne varsa dökün buraya demek o insanları şüpheli konumuna getirir ki bu da psikolojik olarak kendine güvenini sarsar kendine güveni olmayan kimselerinde kimseye güven duyması da beklenemez.

Eğer bir kişi veya kişiler kafaya koymuş ise hakkı olmayan başkalarının hakkını yemeyi sen ne yaparsan yap ne önlem alırsan al o yapacağını yapar iş bu tip kişilikli kişiliksizleri açığa çıkartmak önemli olan

Bu hak Teala tarafınca da böyledir. Yönetim açısından da adalet tarafınca da böyledir. Kurunun yanında yaş da yakılmaz.

Sınava giren gencin sınav sonrası geri dönüş parası olan merkez bankasının parasını da şüpheli görecek ve cebinden çıkartacaksın veya da çıkartmasını isteyeceksin daha da olmadı bir yere bırakmasının söyleyeceksin bu para yaşadığımız memleketi merkez bankasının darphanesinde basılan ve tedavülde olan iki lira

Konumuz iki lira mı diyeceğiz değil tabi ki fakat şunu bilmeliyiz ki iki lirada olmadan eve dönüş ayaklara yani tabanlara kuvvet demektir.

Neyse bizim genç rica minnet otobüsün şoförüne durumu anlatıyor da evine geliyor demem odur ki saygı değer okurlarım

Bir toplumda güven kalmamış ise güvensizlik hasıl olmuş ise hele hele devletin kurumları milletine milletinin de devletine güveni azalmış ise o toplum bedbaht olmaya mahkum olur ki neyse ki bizim Türk milletinin böyle bir sorunu yoktur.

Doğaldır ki devlet yapılacak haksızlıklara karşı hakkaniyet göster alacaktır. Tabi ki doğal olmayan saç tokasından kendi paramızdan ve herkese şüpheli bakmasıdır.

Vesvese ve şüphe bir kere girmesin bir millete o içten o milletin insanlarını yer bitirir âlim Allah

Dinimizce vesvese veyahutta şüpheyle insanlara bakmak için görülmemiştir. Tabi ki başımızı kuma gömüp herkesinde iyi olduğunu düşünemeyiz tabi ki

Devletimizin kurucu önderi Atatürk gençlere emanet etmiştir memleketi Gençlere hitabesi olduğu gibi de bir de gençlik bayramı armağan etmiştir gençlerimize. Atatürk"ün güvendiği gençlere bizlerinde güvenmesi gerekiyor kanısındayım. Tabi ki yanlış yapanların da yanlışını söyleyerek anlatmam odur ki sınavın içeriği sınav sorularından önce sınav kapısında bana göre yapılan yanlış uygulamalar saç tokasından bozuk paradan kopya çekilemeyeceğini herkes bilir. O zaman şüphelilerin yani gençlerin aklına şu hikaye gelmez mi ? Bizlere kuşa bak diyerek havaya baktırıyorlar kendileri de malı götürüyorlar demezler mi diye düşünüyorum.

Bu da bir vesvese deyimli yada şüphe değil mi birileri birbirinden şüpheleniyorsa vesvese yapıyorsa o birileri de o birilerinden şüphe duyması vesveselenmesi hakkını doğurmaz mı?

Saygı değer okurlarım belki yanlış belki doğru saçma sapan şeyler yapılıyor günümüz koşullarında artık herkes herkesten şüphe duyar oldu. Fakat ne var ki bununda müshebibi yine biz vatandaşlarız. Herkes kendi kendine bir özeleştiri yaparsa ve toplum adına yapılan işlerde siyasi ayrıcalık düşünmeden doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilecek olgunluğa erişirsek işte o zaman hem kendimiz hem de çevremiz hem de geleceğimizin garantisini almış oluruz. Saygı ve sevgiler benden güler yüzlü mutlu yaşamak siz değerli okuyucularımızın olsun.  

 

 

.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR