Kardeleni, Kardelenleri Uğurladı

Gençler ülkenizi sevin, koruyun, onun yükselmesi için elinizden geleni yapın. Bu dünyada başka bir Türkiye yok. Bu vatan bizim. Onun müreffeh bir ülke olması sizlere kaldı. Bizler artık yolun sonuna doğru gidiyoruz. Ama bize bir görev artık düşmüyor mu? Olur mu? Hangimiz birlikte olacağız. Yine de en önemli görev sizlere düşüyor.
Biliyor musunuz? Taze beyin, olaylara bakışınız, kendi kararlarınızı kendiniz verişiniz çok güzel. Sizlerden yalnız saygı ve sabır istiyoruz. Unutmayın başarı, hırs, istek, inat ve azimle olur. Tırnaklarınızı kullanın. Ne yapabilirim, nasıl olabilirim, amacım ne diyerek, kendinize hedef belirleyin. Hedeflerinize ulaşmak için çalışın. Çalışırken az kazanıyorum, düşüncesini bir kenara bırakın. Çünkü daha ilk basamaktasınız. Öğrenerek, deneyerek, kendinizi tanıtarak, anlatarak yükseleceksiniz. Ben haftanın yedi günü çalışıyorum, böylesine yorulmak işime gelmiyor demeyin. Çünkü çırak olunmadan, usta olunmaz.
Başarıya giderken yerlerde sürünün, üstünüz başınız yırtılsın, elleriniz patlasın, 24 saatin 4 saatini uyuyun. Unutmayın ki sizin en büyük yatırımınız, babanızın, annenizin verdiği harçlıkları arkadaşlarınızla harcarken biraz üzülün. Namus ve şerefinizle çalışın, az kazanın ama sizin paranız olsun. İşte o başarı sizi mutlu edecek.
Sevgili gençler; Başlığımın da anlattığı gibi Sayın Türkan Saylan"ı sizlerin bayramınız olan 19 Mayıs Atatürk"ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı günü toprağa verdik. Acımız çok büyük. Gerçekten o Türkiye"mizin en büyük KARDELENİYDİ. Allah"tan Rahmet, hepimize başsağlığı diliyorum. Yaptığı çalışmalar, gösterdiği hedefler, insan ve millet sevgisi, vatanı için yaptıklarıydı. Unutulamaz, Nur içinde yatsın.
Şunu çok merak ediyorum. Neden insanlar yaşamları sırasında yaptıkları ve yapacakları yankı yapmıyor, anlaşılmıyor da, öldükten sonra değeri biliniyor. Kim bilir adını bile ilk defa duyan yüz binler vardır. Mekanı Cennet olsun. Hakkını hepimize helal etsin.
Sevgili gençler, vatanınızı sevin. Hiçbir zaman yorulmayın. Başarılı olmanız için gece gündüz çalışın. Ailenize ve çevrenize değer verin. Dürüst olun. İnsanları sevin, güvenin, sizlere de insanlar güvensin.
Ülkeler arasında çıkan anlaşmazlıklar, savaşlar, menfaat, kıskançlık ve bencillikten çıkar. İnsanlar arasındaki huzursuzluklar da öyledir.
Toplumun en küçük birimi ailedir. Çekirdek ailene ve dedeler ile hala, dayı, teyze, amcalar ile uzar gider. Bu bireylerin toplum içindeki istikrarlı halleri, milletlerin oluşmasında da temeli teşkil eder.
O halde şimdiden kolları sıvayın. Sizlere güveniyorum. Hepiniz birer kardelen olun. Buna ihtiyacımız var.
Mutluluk ve başarı sizlerle olsun gençler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR