Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Adam Gibi Adam …!

Düzgün ve iş yaşamında başarılı olan insanları, zaman zaman köşeme taşıyorum. Çünkü insana değer veren ve bunu savunan biriyim. İnsanlara, ders alacağı örnekler sağlamak istiyorum. Adam gibi adamları bulunca da, bu sayfalarda yer vermeden duramıyorum.İnsanlar onları daha iyi tanısın ve örnek alsınlar diye düşünüyorum.
 Hani halk arasında söylenir " Başarılı ama adam değildir" Bana göre geçerli bir söz değil. Adam gibi adam olup, başarılı olmak varken, adam olmamak niye ?
 Yerel seçimlerde alınan sonuçlar karşısında, bunu çok iyi görmedik mi? Hani, başarılı diye nitelendirdiğimiz başkanlar nerde ? Adam gibi adam olmamaktan kaybetmediler mi? O kadar çalışma heba olmadımı. Niye? Ben bilirim, ben yaparım, benden büyük var mı? havaları. Sonuç ortada. Kazananlar, sizlerden çok mu bilirler, daha çok iş mi yaparlar bilemem ama, bildiğim tek şey sizlerden daha adam olduklarıdır.
 Tüm bu yazdıklarımdan sonra.Bu haftaki yazıma konu olan yöneticiyi, sizlere biraz anlatayım.
 İşte, adam gibi adam ve işinde başarılı olan, tanımaktan mutlu olduğum bu kişi; Osman ERSAYIN dostum. Osman beyle uzun yıllar önce tanışmış ama uzun görüşme ve çalışma fırsatım olmamıştı.
 Osman Bey, Oluşum Gıda ve Kozmetik A.Ş'de  görev yapan bir genel müdür. Bu yılın başında Sagimad' ta yapmaya başladıkları depo ve idari binanın elektrik işlerini yapmak bana nasip oldu. Böyle bir firmaya iş yapmak bir yana, dost ve adam gibi adamlarla çalışmaktan da son derece mutluyum. Buradan Murat ŞİMŞEK ağabeye ve Ata Kardeşime sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
 
       KENDİNİ İYİ TANI,
 O ZAMAN HAKKINDA SÖYLENENLER SANA ZARAR VERMEZ.
                      Süfyan-ı Sevri
 Eee…! Bizde bu meslekte otuz bir yılı geride bıraktık Çeyrek asrın üstünde. Bir çok insanı tanıma fırsatım oldu. Ne der atalarımız, bir insanı tanımak için onunla; Askerlik, gurbet veya iş yapacaksın. Yani zor günde adam neyse, iyi günde de odur.
 Osman Bey tam bir Karadeniz'li. Açık sözlü, dürüst,dik,mütevazi ve şakacı ama bir o kadarda sert. Çalışmaktan zevk duyacağınız,sırtınızı dayanmaktan korkmayacağınız bir dost.Yani, adam gibi adam.Yönettiği insanlardan olumsuz tek bir söz duymadığım gibi iş yaptırdıklarından da olumsuz bir söz  duymadım. O herkesin ağabeyisi. Bu da nasıl bir yönetici olduğunun  işaretidir.
 Çalışan personel sizi sevdi mi, korkmayın, sırtınız asla yere gelmez. Dost Osman Beyinde inşallah sırtı yere gelmez. Buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
 Yönetici zaman zaman aynaya bakmalı. Bakmalı ki yanlışlarını bulsun, yanlışa devam etmesin. Bizim ülkemizde maalesef bu böyle yürümüyor. İnsanların mevki ve makamları yükseldikçe, değeri bozuluyor. Oysa makamlar büyüdükçe, o makama sahip olanlar küçülmelidir. İşte, yöneten böyle olursa değeri ortaya çıkar. Yoksa saygı duyulan siz değil, sizin oturduğunuz deri koltuk olur. Koltuk altınızdan gittiği zamanda, yüzünüze bakan olmaz. Bir yönetici bunu asla unutmamalı, unutursa sonunda yok olup gitmeye mahkumdur.Gerçek yüzlerine tokat gibi şapladığı zamanda, iş işten çoktan geçmiş oluyor ve yapacak bir şey kalmıyor.
 İşte Osman Bey bize bunları hatırlattı. Adam gibi adam yöneticiler artık zor yetişiyor. Var olanların kıymetini bilip, onlara sahip çıkalım.
 Her şey gönlünüzce olsun.
 SEVGİLERİMLE                                                                Nihat KAHVECİOĞLU
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR