Olur mu? Böyle Olur mu?

Merhaba  Sevgili Okuyucularım;
Bugün sizlerle tanışma fırsatı buldum.
Yazıma başlamadan Sayın Adnan Bahadır'a, bana bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Sağolsun.
Ben sizlerle günlük olaylar, yaşanmışlıklar ile ilgili konularla  zaman zaman sohbet etmek istiyorum.
Geçen hafta içinde  Mardin'in Bilge Köyü'nde  çok acı, tarifi imkansız  kanlı bir olay yaşandı. Köyümüzün adının  (Bilge) yapılan  vahşete  hiç yakışmadığını, herhalde hepimiz  düşünmüşüzdür. Çok çok acı bir olay; Hepsine  Allah'tan rahmet, kalanlara ise sabır diliyorum. Yazık oldu, çok yazık.
Benim bu konuda şaşırdığım  en önemli konu yanlışın bile  bile yapılışı. Töre cinayetlerini hiç kimse tasvip etmez. Sorsanız  kendileri de  aynı düşüncededirler. Ama içlerinden gelen, neden? Beyinleri bu şekilde  yoğurulmuş. Şimdi de  evlerini  yurtlarını terk ediyorlar. Çözüm bu mu?
Böyle acı ve haksız yere yapılan cinayetler olaylar (haklı tarafı asla olmaz) insanları hayattan koparır, yaşama umudunu yok eder.
Ne olmalıydı?
Ne olmalıydı? O güzelim köyün, güzelim insanların eğitimleri neden yok. O güzelim köyü şimdi o kadar insan ziyaret ediyor ki , o insanlar gelenlerden bulmaya başlamış. Her gelen aynı soruyu, soruları soruyor, taziyelerini bildirip gerisin geri dönüyorlar. Neye yarar bu  ziyaretler?Ne faydası var onlara?
Ben emekli bir öğretmenim. Köyümde çalışırken köyümden bir genç kız, bizi okut hocam dedi.
Sayı tutmadığı için  resmi olarak kurs açamadım. Ama 7 tane genç kız ve anneye okuma yazma öğrettim. Ben şunu çok iyi biliyorum ki bir toplumun eğitimi anneyle başlar. O erkeği de anne yetiştirdi. Bİr çocuğun hayatını etkileyen yaşamındaki ilk 3-5 yaş çok önemli ve değerlidir. RUhu ve bedeni sağlam evlatlar yetişmeli. Ama o evlatları yetiştiren anneninde ruhu sağlıklı olmalı. Sürekli stres, işsizlik ve mutsuzlukla bir anne ne kadar sağlıklı olabilir?Doğnun değil sadece, her bölgenin önce kadını eğitilmeli. Buna o kadar önem vermeli ki, takibi sıkı sıkıya yapılmalı. Eğitim şart. ŞART!
Görüşmek üzere.
Bütün annelerin ellerinden öper, sağlık sıhhat ve mutluluklar dilerim. Bu dünyayı terk edenlere de Allah'tan rahmet dilerim.
Hoşçakalın Hatice Çakır

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR