Yaşar Ayazoğlu

Yaşar Ayazoğlu

Kadim şehrimiz Samsun'a yakışmıyor

Dindarlığıyla,muhafaza karlığıyla öne çıkan güzel şehrimize hiçte yakışmayan müstehcen vitrin süslemeri türedi,zaman zaman güzel Şehrimizin Cadde ve sokaklarında müstehcen vitrin süslemeleri ve müstehcen afişler sergilenmektedir.


Kadım Şehrimizin manevi yapısını bozmak için birileri tarafından kasıtlımı yapılır bunlar,anlamak gayrı kabıl.

Toplumumuz son yıllarda büyük bir dejenerasyonla karşı karşıyadır. Batı kültürüne özendiren televizyon programları ve bir kısım medya, gençlerimizi uyuşturucu, alkol ve ahlaksızlık bataklığına sürüklüyor.

Modernlik ve özgürlük olarak lanse edilen ahlaksızlıklar maalesef Şehrimizin Cadde ve sahillerinde de yansımaya başladı.

Araf suresi 27. ayette Cenabı Allah, Hz. Âdem aleyhisselam ile eşi Hz. Havva’nın şeytanın vesveselerine kapılarak ilahi emri unutmaları sonucu düşürüldükleri acı sahneye insanlığın dikkatini çekmektedir. Şeytan, Hz. Âdem (a.s.) ile eşi Havva annemize yasak meyveden yedirerek, mahrem yerlerinin açılmasına sebep oldu. Bu durum gayretullaha dokunarak Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın cennetten çıkmasına neden oldu.

Her devirde cahiliyet mensuplarının özendiği açık saçıklık, şeytanın insanları içine ittiği apaçık bir fitnedir. İnsanoğlu için bu fitne metodunu ezeli ve ebedi düşman uygulamaya devam etmektedir. Bu uygulama şeytanla insanın savaşının bir yanıdır.

Evet, insan düşmanın tuzağına düşmemeli, ona muvaffakiyet vermemelidir. Aksi halde savaş; insanların cehennemi doldurmalarıyla sonuçlanacaktır.

Bir Müslüman tüccar, üç beş kuruşluk ticareti için nasıl olurda açık saçıklığı özendirici müstehcen süslemelere teveccüh ederek helal kazancına haram karıştırır!

İslam’ın cevaz vermediği, haram kıldığı bir fiili alenen teşvik eden bir müesseseden alışveriş yapmakla o vebale ortak olduğumuzu da unutmayalım! Çünkü İslam’da Seddi zerai denen bir fıkıh kaidesi vardır. İnsanları açık saçıklığa özendirip, hayâ ve takva duygularından uzaklaştırmaya sebep olanlar şeytanın taraftarlığını yaptıklarını unutmasınlar. Hele bunu bir Müslüman yapıyorsa durum daha da vahimdir.

Diğer taraftan “insanın” beşeri hasletlerini ortaya koyması, insani karakteri hayvani karaktere galip kılması bakımından da giyim kuşamla İslam’ın mühim alakası vardır. Çünkü tesettür Allah’ın kesin emridir. (Nur suresi ayet 31) Giyim kuşamın ilahi ölçüler içerisinde İslamı noktai nazariyeden büyük ehemmiyeti vardır. Çünkü müstehcenlik toplumları yıkama götüren en feci faktörlerden biri olagelmiştir. Müstehcenlik fuhşu besler. Bu durum cahiliye dönemi insanlarının yaptığı, yaptırdığı fena bir iştir. Bu; fıtratı bozar, düşünceleri yıpratır, değer ölçülerini altüst eder. Müstehcenlik ve genel ahlak kurallarına aykırı hareketler birçok kavmin helakine sebep olduğu, Kur'an-ı Kerim’de açıkça belirtilmiştir.

Evet Şehrimizin manevi yapısını korumak adına müstehcen oluşumlara karşı başta Diyanet camiası,Milli eğitim camiası ve Siyasilerimiz olmak üzere hep beraber hassasiyet gösterelim.

Bakın Yüce Allah bizleri uyararak şöyle buyuruyor: “Müslümanlar arasında edepsizliğin, hayâsızlığın yayılmasını arzu edenler için muhakkak dünya ve ahirette acıklı bir azap vardır.”(Nur suresi ayet 19)

Tarihi Şehrimizin manevi kimliğini hep beraber muhafaza etmek dileğiyle…

Selam ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Ayazoğlu Arşivi
SON YAZILAR