Yaşar Ayazoğlu

Yaşar Ayazoğlu

Basiretimiz mi bağlandı?

Gazze’de yaşanan bunca İsrail vahşetinde 37.gün geride kaldı. Maalesef İslam ülkeleri bunca vahşete karşı vahşeti durduracak ciddi bir adım atmış değil.

Tarihte hiç eşi benzeri olmayan bu insanlık dışı vahşete karşı herkes konumu gereği elinden gelini yapması müslümanlar olarak üzerimize bir sorumluluk ve aciliyet gerektiren önemli bir vecibedir. Aksı halde Allah korusun ateş tez zamanda fiili olarak hepimizede dokunur.

Peygamber Efendimiz, Hadisi Şerif’inde şöyle buyuruyor. "Hz,Ebubekir’den; Allah Resul’ünden şöyle duydum: İnsanlar bir zalimi görüp de elinden tutarak mani olmazlarsa Allah’ın onlara kendi katından umumi bir azap göndermesi yakındır."

Yüce Allah’ta Kur’anı Kerim’de müslümanların birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma ve ittifak halinde olmalarını beyanla Şöyle buyuruyor: "O Müslümanlar ki onlardan biri bir düşman saldırısına uğradığında aralarında yardımlaşarak üstesinden gelirler, öclerini alırlar. "Şura Suresi Ayet 39.

Evet kuran daha ne desin. Müslümanlar olarak tarihin hiç bir döneminde kafirler karşısında böyle bir acziyet ve pasiflik hali yaşamadık. Müslümanlar komple illizyona mı (göz bağı) uğradık? Hipnoz mu olduk? Yoksa komple üzerimize İsrail büyüsü mü yapılmış da adeta sanki basiretimiz bağlanmış. Bakar körler olduk, zalimin zulmünü durduracak ortak ciddi bir adım henüz atamadık.

İnanın ki İslam ülkelerinin zalim, katil, vahşi İsrail’in Filistin'de ve Gazze’deki insanlık dışı vahşi saldırıları karşısındaki acziyetini izahta kelime bulamıyorum. Ey Allah'ım, tezden ayılt ümmeti, ortak düşmanlarımıza karşı ittifaklar nasıp eyle. Amin, Amin Ya Muğınn.

Çalışmaların hep ama hep hayırlara vesile olması duasıyla Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Ayazoğlu Arşivi
SON YAZILAR