İSO 9001 Belgeli Çiğ Köfte Samsun’da….!

Yazıya başlamadan önce: “Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı
kutlarım.” Her şey gönlünüzce olsun!  Bu dileğim yerine gelirse eğer zaten ülkemizde ve dünya ülkelerinde her şey yolunda gidiyor olacaktır.

Önceki gündü İstiklal caddesinden, lise caddesine  dönüp shell kavşağına gelmeden bir iş yerinin önünde durduruldum. İş yerinin önünde soğukta yağmurda iki tane Noel Baba ve Noel Anne kılığında genç yoldan geçenleri yeni açılan işyerine davet ediyorlardı. Davet ederlerken de bir yandan evet saygı değer Samsunlular size İSO 9001 KALİTELİ Etsiz Çiğ Köfteyi getirdik diye sesleniyorlardı. Yoldan geçen herkes İSO 9001 kaliteli sözünü duyunca gayri ihtiyarı içeriye giriyorlar ve içeride bulunan iş yeri sahibi ADANUS ÇİĞ KÖFTE Salonu sahibi olan ÇAĞATAY YANAR, gelen insanlara  yaptıkları ürünlerden tatmalarını istiyor. Buraya kadar doğal belki buradan sonrası da doğaldır. Olması gereken şekildedir. Çağatay Yanar, isteyene az acılı isteyene tam acılı etsiz çiğ köftesinden ikram ederken diğer yandan da Samsun"da İSO 9001 kaliteli tek çiğ köfte salonu biziz, bunun yanı sıra iş yerimizin en önemli kriteri ise hijyen ve temizlik. 4 şube ile Samsun halkına hizmet vermeye başladık. Merkez şubemizi Atakent"te açtık, Bafra"da bir şube ve diğer ikisini de şehir merkezinde konuşlandırdık.  Çağatay Yanar ve ekibi Samsun"da gerçektende, değer verdiği Samsun halkına hiçbir zaman kalitesinden, temizliğinden ve hijyenlikten ödün vermeden İSO kaliteli çiğ köfte yedirmeye devam edecek. Çağatay"a, neden Çiğ Köftenin etsiz olanı mı makbuldür yoksa etli olanı mı diye bir soru sordum. Tabi ki Çiğ Köfte etli olursa daha mükemmel tadı olur. Ancak Samsun, şartlarında hazırlanan etli çiğ köfteler standardı olması gereken 3 saatten fazla durduğu için hem sağlıklı değil hem de hijyen olmayıp bakteri üretmektedir. Böyle bir şekilde insanlarımıza çiğ köfte yedirmek yerine etsiz çiğ köfte ile daha uzun saatler içinde hizmet vermeyi uygun gördük. Bu çalışmamızı da Gıda Mühendisimiz İSO 9001 kalite belgesi ile onaylatmıştır. Bu yüzden etsiz çiğ köfte tüketici sayımız süratle artmakta. Bizim çiğ köfte imalatımız tek bir elden çıkıyor babam Niyazi Yanar, yalnızca 4 şubemiz için çiğ köfte yoğurmaktadır. Başka hiçbir işe bakmaz. Köftelerimizi hazırlarken bir gün giydiği beyaz giysilerini bir daha giymez ve hemen temizlenmeye gider. Şubelerimizde çalışan personellerimizde bu titizliğimize uymak zorundalar aksi takdirde kendilerine başka iş bulmak zorunda kalırlar. Çağatay Yanar her gelen müşterisine aldıkları belgeleri gösterip anlatırken yağan yağmura inat iş yerinin içerisi basılan ıslak ayaklardan dolayı çamurlu olması gerekirken içeriye giren müşterinin arından hemen yerler paspaslanıyordu. Çağatay"ın ikram ettiği Etsiz Çiğ Köfteden tattım. Kendisine biz sizin kadar çiğ köftenin  damak tadını bilemeyiz dedim. Ancak yediğimde ağzımda gerçektende ayrı bir tat bıraktı. Acısıyla, sosuyla, maruluyla  ve acılı şalgamıyla güzel bir etiz çiğ köfte yedim. Tattırım yaptırırken bir ara Samsun Huzurevindeki yaşlılarımıza bu akşamda Etsiz Çiğ Köfte partisi vereceğiz dedi. Bir ayrıntı daha söylemek isterim size dedi işletme sahibi olan Çağatay, bizim köftelerimiz kesinlikle midenizde yanma, ekşime ve şişkinlik yapmaz dedi.  Umarız ADANUS Çiğ Köfte Salonu kalitesinden, temizliğinden, hijyenden ve dürüstlükten ödün vermeden Samsun halkına hizmet vermeye devam ederler.   Yoksa Samsun halkı onlara gereken yanıtı verirler…Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR