Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

İNDİRİM OYUNU 

Bu yazımda düzgün çalışan, müşterisine sayğılı firmaları ayrı tutup tebrik ederken Milleti enayi yerine koyan firmaları da kınayarak bizzat şahit olduğum bir İNDİRİM OYUNUNU dile getirmek istiyorum. 

Şehrimizin en saygın firmaları olarak kendini lanse eden, bir işyerinden İNCE-BALIKÇI YAKALI BİR KAZAK aramak maksadı ile gittim. Bir firmaya ait aramama uygun bir kazak buldum.İşyerinin hr yerinde ve  ÜRÜNÜN BULUNDUGU REYONDA % 70 İNDİRİMLİ  YAZISI  VARDI. Ancak dikkatimi çeken, ÜRÜNÜN NORMAL SATIŞ FİYATI, İNDİRİMLİ FİYATINA AİT HER HANGİ BİR BİLGİ YOKTU. Erkek bölümüne bakan ilgili hemen geldi, ürünün fiyatı nedir diye sordum.. 

İNDİRİMLİ FİYATI 165 Lira dedi. Bunda bir yanlışlık yokmu dedim. Hani üstündeki % 70 İNDİRİM YAZISINA rağmen bu fiyatın UÇUK oldugunu söyledim, Ancak dikkatimi çeken bir ifadede, 8-10 taksit yaptıkları ifadesi ve buna ait reyondaki yazı idi. 

Genel de bütün ürünlerde aynı aldatmaca uygulanıyor. Bunları kontrolle ilgili Devletin ayda 4-5 bin lira ve üzerinde maaş verdiği görevliler var. Bunlar NE YAPAR. KONTROL için işyerinden ayrılıp dışarıdaki geçirdikleri vakitlerle ilgili, birisi “ arkadaş bu gün ne yaptın” diye soran olmaz mı ?

Göstermelik olsun diye, Kıldır gıcık işlerle ilgili tuttukları tutanakların maksada uygun ne faydası var. Şu anda PİYASA KONTROLU diye bir şey var mı.  Güya YAZAR KASA sistemi getirilmiş, Giren ve çıkan mal evraka bağlanmış, NE ALAKASI VAR. Çoğu firma veya mükellef, MUHASEBECİLERİNİN verdigi talimat doğrultusunda, GÜNLÜK ŞU KADAR FİŞ KES, Limiti aşma talimatı ile hareket ederek, Vergi kaçırmayı bu işin USTALARINDAN ÖGRENEREK uyguluyorlar. Bakkal veya Büfe tabelası altındaki binlerce işyerinin günlük sattığı BİNLERCE sigara için, AVM ler dışında hiç kimsenin FİŞ KESMEDİĞİ gerçeğine rağmen, Bu ürünlerin FATURASIZ OLARAK PİYASAYA sürüldüğü kanaatini veriyor. 

Sordugunuzda “ Devlet zaten bu sigaranın fiyatına yakın vergi alıyor. Bize cok cüz i kar payı bırakıyor, gibi yakınmalar ile, kendilerini az kar eden konumda acındırmaya dile getiriyorlar. Az da, çok da olsa bunların girdi ve çıktısı ile evraka bağlı olması kuralının, VAZ GEÇİLMEZ OLMASIDIR. Hiçbir görevli siyasi tercihleri doğrultusunda, asli görevini saptıramaz veya görmemezlikten gelemez. Bu konuda görevlilerin birbirlerini denetleyecek bir sistemin var olması, evrak üzerinde bu konuları kontrol eden, kişilerin olması zaruretinin sistemin sağlıklı çalışması yönünden zaruridir.

 Aksi halde Maliyemizin VERGİ TOPLAMA  gibi önemli bir konuda ZAAFA  düşürülmesi, yapılan ONLARCA ÇÖKERTME PROVAKASYONLARINDAN  biri olan bu konunun da, sahnede oldugu gerçeğini kimse gizleyemez. TİCARET ve SANAYİ BAKANLIĞININ, MALİYE ve DEFTERDARLIĞIN DİKKATİNE …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR