Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

İki tane yüzü olanlar...

 
YAZIMA BAŞLAMADAN ÖNCE,GENÇ YAŞTA
VEFAT EDEN ŞEHİTLERİMİZE SONSUZ RAHMET,KALANLARA BOL SABIR DİLİYORUM.BU KONUNUN ACİL ÇÖZÜMÜ İÇİN,TOPLUM OLARAK HERKESE
GÖREV DÜŞTÜĞÜNÜ TEKRAR HATIRLATIYORUM.
 
Şunu bilsinler ki,her iki dünyada da mutlu olamayacaklar.Bunu şunun için söylüyorum.
içinde yaşadığımız toplumda çevremize şöyle bir bakacak olursak,önce kendisine yalan söyleyen,sonrada annesine ,babasına,eşine,arkadaşına kısacası tüm insanlara yalan söyleyen
birçok insan görürüz.onlar toplumun kanayan yarasıdır.mesela,yüksek mevkideki bir
şahıs,sizi sonra ararız der ama asla,daha sonra aramayacağı gibi,o söylediği sözü çoktan unutur.Hayatta daima dürüst olanlar kazanır.bazen kanalları gezerken denk geliyorum.eş aldatmaktan çok bahsedilir.
çözümü gayet basit,insan yalan konuşmaktan korkarsa eşini hiç aldatmaz.Bu gençlerin sorunları malum.işte,buçocuklara eğitim demiyorum,kaliteli,ezberden uzak bir eğitim verilirse
ve o çocuk,eve geldiğinde sağlam bir aile ile karşılaşırsa,bakın o zaman bu çocuklarda
sorun filan kalır mı?

Değerli okurlar; başımı yastığa koyduğum zaman, kimseye haksızlık yapmadığımı düşünüp Dünya"nın en mutlu insanı ben oluyorum. Ama işlerim gereği o kadar ikiyüzlü, nefislerinin telaşına düşmüş hep ben, daima ben diyen o kadar çok insanla karşılaştım ki bilemezsiniz. Ama çok güzel bir fikir aklıma geldi. O ikiyüzlüleri içeren bir kitap yazacağım. Biliyorsunuz eşimin işi gereği Konya' da yaşıyorum. Mükemmel bir yer. Hele hele Mevlana önemli bir değer. AMA MEVLANA' NIN DEDİĞİ GİBİ '' YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL.'' Ama bu cümleyi bildiği halde bu cümleye riayet etmeyen çok insan gördüm. Ama sırası geldiği zaman mangalda kül bırakmıyor bu insanlar. Bu evrensel söyleme kulak asmayan bu insanların söylediği ile yaptığı asla aynı değil. Yeryüzünde bu insanla çoğunlukta maalesef. Böyle insanlara şu notu iletmek isterim. Aynaya bakıp, konuşmaya sıra geldiği zaman bol bol ahkâm kesiyorsam söylediklerimi kendim yapmalıyım. Hele hele şu mübarek günlerde kendimi hesaba çekmeliyim. Herkesi bol bol eleştiriyorum. Kendimide eleştirmeliyim. Ravza-i Mudahhare' de döktüğüm gözyaşları, umreden döndüğüm zaman kalbimdeki bütün kötülükleri akıtmalı. Kiracımda bayram yapsın diye bir aylık kirayı almasam daha iyi olur. Komşuma iftira atmamalıyım. Değerli bir sahabe evine kedi almamıştı. Evdeki fare komşusunun evine kaçar diye... Bunu hatırlamalıyım  dese,yaptığı dualar  hakkıyla yerine ulaşır zannediyorum.
        
Değerli okurlar; geçen gün, bir profesörle görüşme yapmıştım. Orada da şu soruya muhatap oldum. Şu Müslümanlar neden geri kaldı. Bu malum soru bana her yerde soruluyor. Cevabım hazır ve net: ÇALIŞMAMAK, VURDUMDUYMAZLIK, GRUPLAŞMALAR. Selamlar.

NOT:

EVLİLİK REÇETESİ

SAHTE HAYATIN GERÇEKLERİ

HAYATLA BARIŞIK MISIN?

HER KADIN BİR DÜNYA' DIR  İSİMLİ KİTAPLAR SAMSUN ENDÜLÜS KİTABEVİ' NDE MEVCUTTUR. DEĞERLİ OKURLARIMA DUYURUYORUM. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR