İHA TESPİT ETTİ SİHA VURDU

Güvenlik güçlerinin 15 ayda, aralarında, grup ve bölge sorumlularının da bulunduğu 4 bin 412 teröristi etkisiz hale getirmesiyle panikleyen Kandil, hem toparlanmak hem de dağdaki teröristlerin "Siz Kandil'de sefa sürüyorsunuz, bizi ise ölüme yolluyorsunuz" eleştirilerine karşı yeni bir yöntem benimsedi. "Biz de sizlerle beraberiz" algısı yaratmak için üst düzey yöneticiler bölgeye gönderildi.

Bu teröristlerden bir tanesi  Kandil'e "Arkadaşların durumu bize rapor edilenden çok daha vahim. Asker ensemizde. Onlar gibi ben de sıkıştım kaldım." dedi.
Bu konuşmadan ise sinyal işleme yetenekleri ve özel kestirme algoritmaları vasıtası ile yüksek doğrulukta harita üzerinde yön çizgileri üreten "Dinleme Kestirme Sistemi" sayesinde bu teröristin Şırnak'ın Besler Dereler bölgesi kırsalında olduğu belirlendi. İHA'lar 2 Kasım günü bölgede aralarında kadınlarında bulunduğu 9 terörist tespit edince, SİHA'lar ile hava harekatı düzenlendi. Operasyon sonrası bölgede arazi araması yapan askerler önce 4 teröristin cesedini, 14 Kasım günü ise aralarında bölge sorumlusunun da bulunduğu 5 teröristin cesedini toprağa gömülü halde buldu.
Kimler tespit etti? İnsansız Hava Araçları, kimin İHA’ları ? Bizim, ülkemizin. Yani 2000’li yıllarda İsrail’den aldığımız Heron’lar değil.kurda kuzu teslim ettiğimiz , sık arızalanan, teslimatı sürekli geçiktirilen veya bozuk motorları ile teslim edilen araçlar değil, kendi ürettiğimiz araçlar.
Kim vurdu  ? Silahlı İnsansız Hava Araçı, yani Amerikanın bize satmadığı araçlar. Hani kendi ülke vekilimizin karşı çıktığı araçlar. Sosyal medyada ‘’Bayraktar adlı SİHA’lar, sivil yurttaşları vurdu, öldürdü. Bütün alçaklığınıza rağmen  bunu teşhir etmeye devam edeceğim’’ dediği İnsansız Hava Araçları.
Kimleri vuruyorlar ? Kırk yıla yakın zamandır emperyalizmin sopa olarak başımızda tuttuğu teröristleri. Hani bir dönem bitirilmişti denilen , seçim için yeniden eylemlere başlatılan denen teröristleri.
Gerçekten bir dönem terör bitirilmişmiydi yoksa birilerinin isteğiyle eylemsizliğe mi girmiştiler ? Bir terör örgütünün yurt dışı ve yurt içi kampları kapatılmadan, yöneticileri tasfiye edilmeden bitirildiğini söylemek  ne kadar mantıklıdır?
Yurt içinde girilmemiş bölgeler bulunurken terör bitmişti diye söze başlamak nasıl bir ruh halidir? 
Dağlık arazide  silahlı mücadelenin samanlıkta iğne aramaktan  farksız olmadığı, halkın desteği sayesinde başarının yakalanması mümkün iken bu desteğin görülmediğin  bölgede terör ülke ekonomisin büyük bir bölümün heba olmasına neden olurken zamanın kırk yıl ile telefuz edilmesi ülkenin bu konuda başarıyı yakalayamadığının kanıtı idi.
Çok yönlü bir mücadeledir bu mutlaka, halkın sempati duyarak verdiği desteğin yanında mecburen destek verenlerin olduğu bilinmektedir. Çünkü gece o bölgede hareket etmiyorsan sana yardım eden insanları koruyamıyorsan destek görme ihtimalin oldukça düşüktür.
Söylenen bölge bir mahalle veya bir ilçe değil, daha büyük bir alandır ve bu alanı tek tek tutmak veya kontrol etmekte mümkün değildir. Hele dış desteğe sahip bir terör örgütü ile bu alanda mücadele etmek  ordunun yıpranmasından başkabir şey değildir.
Müttefiklerimizden temin edemediğimiz bu araçları 2007 yılında üretmeye ve sonuç almaya başladık.İnsansız Hava Araçlarından, İnsansız Silahlı  Hava Araçlarına ulaştık. İzlenen bir takım politikaların meyveleri alınmaya başladığında yeterli destek alamayan terör örgütü kayıpları arttı. Terör örgütünün hareket kabiliyeti kısıtlandığında ise bölgede ki diğer olaylar göz önüne alındığında ülke üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır ki çok boyutlu bu mücadelede yapacak olduğumuz en güzel yaklaşım devlete destek olup, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz olacaktır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR