İÇİMİZDEN BİRİ

Hiç bir seçimde, vekil  adayı  yada aday adayları ilgimi çekmemişti .Parti, kriterlerine uygun gördüğü kişileri aday gösterdi ,bizde düşüncemizi uygun olan o partilere destek verdik .Sonuçta ilimizden vekil olarak meclise girenler, genelde bizlerden uzak kaldı.Millet vekilinin görevleri kısaca , Anayasanın belirlediği ilke ve esasları korumak,ülkenin refahı için çalışmaktır. Peki bizim beklentilerimiz ne olabilir vekillerden denildiği zaman  kısa ve net , dik duruş, güler yüz, samimiyet ve doğruluk.  Seçilen vekillerin, çalışmaları ile başarılara imza atmış olanlar olduğu gibi sadece yemin törenlerini dışında ortalıkta çok fazla görünmeyenler de olmuştur.
İlimizde, tüm partilerin aday ve aday adaylarının hepsi, birbirinden değerli insanlardır , bizim beklentilerimizden bir tanesi de o değerin hiç yitirilmemesidir. Aralarında ayrım yapmadan , çıkmış oldukları yolda başarılı olmalarını diliyorum.
Uzun yıllar, görevim gereği şehirden uzak kaldım, bir sohbet ortamında, hastane de yaşanılan sorunlar muhabbet konusu iken, o grubun içerisinde bir şahsın anlattığı ‘’19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde hastalığımdan dolayı oluşan bir karamsarlık anında  Doçent Doktor  Fatih Özkan'ın kapısını çaldım. Karşılaştığım insanın yüzündeki tebessüm, konuşmasındaki sıcaklık ve gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti’’ dediğinde adı geçen Doçentin sınıf arkadaşım Fatih Özkan olduğunu öğrendiğim.
Fatih Özkan bu şehrin  başarılı bir evladıdır. Samsun İmam Hatip Lisesinde okudu. Okulda yapılan faaliyetler de ki etkinliği, tükenmeyen azmi, çalışkanlığı ve sporcu kişiliğiyle bir örnekti. Okul yıllarında  Samsun spor’un iyi olduğu dönemlerde her maçta o statta idi. Sonra biz şehirden koptuk, geriye döndüğümüzde Samsun spor'un durumunun çok iyi olmaması, son dönem  de bir alt lige düşmesi konu olduğunda " Ben, o tribünlerde  burada olduğum sürece vardım ,2.ligde olsa da takım tribünlerde her zaman  yine  yerimi alacağım "çıkışı, onun şehre ve Samsun spor'a gönülden balığını gösteriyordu.
Fatih Özkan kimdir ,1985 Samsun İmam Hatip Lisesi mezunu, 1992 yılında Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, Nevşehir ve Samsun'un değişik Sağlık ocaklarında Pratisyen Hekim olarak görev yaptı. 1997 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak göreve başladı . 2002 yılında, Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı olduktan sonra, 2002-2003 yılları arasında özel bir hastane de Uzman Hekim olarak görev yaptı. 2003 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalında Yardımcı Doçent Doktor unvanı ile kurucu öğretim üyesi ve Bölüm Başkanı olarak görevini 5 yıl boyunca sürdürmüştür. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesin Algoloji bilim dalında görevlendirildi. 2007 yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Ağrı Ünitesinin kurmuştur.
2009 yılında çok sevdiği Samsun şehrine dönerek, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Doçentlik unvanı aldı. Şu anda  profesörlüğünü beklemektedir. 2014- 2016 yıllarında Samsun Tabip Odası Başkanlığı ,2016-2018 Türk Tabipler Birliği büyük kongre delegeliği yapmış, 2015 yılında, Tıp Bayramı'na Samsun Tabip Odası Başkanı olarak külliye davet edilmiştir.2014 yılında Samsun Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak atanmış ve bu görevi esnasında milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrılmıştır.
Okul, döneminden tanıdığım ve o yıllar ki enerjisinden ve yüzünde ki tebessümden  hiç bir şey kaybetmeyip ,yeniliğe açık ve sürekli faaliyet içerisinde olan Fatih Özkan'ın bu seçimde mecliste görev alması şehrimiz için bir şanstır.
Azmi ve çalışkanlığının yanında ,vatan sevgisi ve milliyetçiliğinin hem şehrimize hem de vatanımıza katkı sağlayacağından onu tanıyan kişiler olarak  emin olduğumuz  için, bu güzel yürekli insanı meclis çatısı altında olmasını istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR