HENÜZ GEÇ DEĞİL

Tekel işçileri açlık grevinde, işine, ekmeğine sahip çıkıyor.Gidip görmelisiniz,ekmeğe , işe nasıl sahip çıkılıyor.Nasıl hak aranıyor görmelisiniz.Onların arasına girerek bir süre olsun yaşamalısınız. Bizde Türkiye Barış Meclisi toplantısı için Ankara"ya gittiğimizde ziyaret ettik. Naylonların altında sırt sırta vermiş oturan,slogan atan,halay çeken , çayını ikram eden işçileri selamladık. Sohbet ettik. Çocukları da oradaydı,analarının babalarının yanındaydı. Doğrusu ağladım, acıdığım için değil . Birbirini tanımayan çeşitli illerden bir araya gelen işçilerin mücadelesine , direnişine,dayanışmasına hayranlığımdan. Onların başarısı hepimiz için öğretici olacak,yolumuzu aydınlatacak.

Oradan toplantı salonuna doğru yola çıktık İçimden demokrasi, insan hakları, eşitlik,özgürlük, barış,kardeşlik ancak işçi sınıfının örgütlü mücadelesiyle,siyasete katılmasıyla kazanılır diye diye salona geldik Birinci gün konferans vardı. Çeşitli konuşmacılar tarafından Kürt sorunu, açılım,sonuçları üzerine tartışma sürdürüldü. İkinci gün Türkiye Barış Meclisi kongresi yapıldı

Türkiye Barış Meclisi, Kürt Sorunu"nun 86 yıl sonra “Kürt açılımı” adı altında TBMM"de ilk kez tartışıldığı, diğer taraftan sokağın kışkırtıldığı, milliyetçi ve ırkçı söylemlerin artığı, ayrımcılığın ve dışlayıcı tutumların yaygınlaştırılmak istendiği, farklılıklara tahammülün azaldığı bir dönemde toplandı.Türkiye Barış Meclisi"nin kuruluş amacı tam da buna karşı idi. 1 eylül 2007 de kuruldu. Ülkemizde silahların susmasını, dialog ortamının gelişmesini,barışın sağlanmasını,barış kültürünün oluşmasını hedefliyordu.Akan kan dursun ,gençlerimiz ölmesin,analar,babalar,kardeşler ağlamasın, halklar arasında kardeşlik bağları oluşturulsun isteniyordu.
Gelinen nokta dünden daha kötü görünüyor.Onbinlerce insanımızı kaybettik,hala kaybetmeye devam ediyoruz.Parti kapatarak,siyasi yasaklar getirerek,seçimle gelen belediye başkanları tutuklanarak çözüm değil,çözümsüzlük üretmeye devam ediliyor. İşin en korkunç yanı toplumda gerilim ve öfke yükseltilerek halklar birbirine düşman edilmeye çalışılıyor. İzmir"de, Çanakkale"de, Manisa"da yaşananları basit bir zabıta vakası olarak görmeyin,zira bu kıvılcımlar yangın çıkarmaya yeterlidir. Maraş"ı,Çorum"u, Sivas"ı yaşayan bizler ,bir daha acılar yaşamamak için geçmişten ders çıkarmak zorundayız. Başta siyasi iktidarın ve siyasi partilerin duyarlı davranmaları gerekiyor.Kafalarımızı kaç defa daha duvara vurarak öğreneceğiz,aynı yanlış sürekli tekrar ediliyorsa zihnimizde bir problem var demektir.

Türkiye Barış Meclisi önümüdeki süreçte daha etkin olabilmek bazı hedefler belirledi.
.
*Siyasal iktidarın Kürt sorununun çözümü doğrultusunda attığı her adımı çok yakından izlemek,olumlu adımların geliştirilmesini teşvik etmek. Çözümü zorlaştıran her adımı eleştirerek düzeltilmesi yönünde baskı gücü oluşturacaktır.
*Barışcıl ve demokratik çözümün gerçekleşmesi için uygun ve kesintisiz zeminin yaratılması,öncelikle sılahların susmasına,operasyonların durmasına bağlıdır. Türkiye Barış Meclisi bu sorunun siyasetle çözülebilmesi için çalışmalarına devam edecektir.
*Türkiye"de yaşayan bütün halkların eşit,özgür,ve onurlu bir yaşama ulaşmalarını garanti altına alacak demokratik bir anayasayı talep edecektir.
*Yaşadıklarımız karşısında sessiz kalamayız.Barıştan başka şansımızın olmadığını düşünüyoruz.Bir araya gelerek çözümü birlikte aramak zorundayız.Zira barışın herkese, herkesin de barışa ihtiyacı var.
Tekel işçilerinin direnişi öğretici olacak,yolumuzu aydınlatacak demiştim. İşçiler, ırk,dil,din, cinsiyet,siyasi inanç farkı gözetmeksizin omuz omuza hakları için,onurları için,insanca yaşamak için mücadele ediyorlar.Bizde onların mücadelesini örnek alıyoruz.
Biliyoruz ve inanıyoruz. Barış zorunlu.Çözüm mümkün.
BARIŞ İÇİN ÇÖZÜM ELLERİMİZDE.....



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR