Yarın sıra size gelecek

İki ayı aşan siredir  direnen Tekel İşçilerinin  kamuoyuna  bir çağrıları var.Direniş gerekçelerini özetleyip destek istiyorlar.Yıllardır söylenen küçücük çocukların bile ezberlediği “.SUSMA, SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK!” sloganını hatırlatıyorlar..

 

“Bizler haftalardır, başkent Ankara"nın göbeğinde 4/C saldırısına karşı direnen işçileriz. Ülkenin dört bir yanından geldik. Her türlü baskı ve engellemelere karşı çadırlarımızı kurarak direnişe başladık. Ankara halkının yoğun ilgisi ve dayanışma ruhu bize ayrı bir güç verdi. Direnişimiz kararlılıkla sürdükçe dayanışma ağı tüm ülkeyi, buradan da tüm Avrupa"yı sardı. Bugüne kadar ezilen, sömürülen milyonlarla önemli bir kardeşleşme süreci yaşadık.

Bizim için 4/ C ölümle eşdeğerdi. Yürüttüğümüz mücadele neticesinde kırıntı bir takım haklar ikram edildi. Ancak biz işçiler 4/C , 4/B ya da daha başka ara formülleri asla kabul etmeyeceğiz. 4/C köleliğini çöpe atmak için “Ölmek var, dönmek yok!” kararlılığıyla mücadelemize devam edeceğiz.

Her türlü baskı, şiddet ve karalamalar karşısında asla boyun eğmedik. Bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğiz. Bizler TEKEL işçileri olarak “TEKEL direnişinin kazanımı Türkiye işçi sınıfının kazanımıdır” bakışından hareketle kazanana kadar ölümüne direnişi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz. TEKEL direnişinin kazanımı zorlu bir sürecin ürünüdür. 4/C köleliğini dayatanlar bu konuda fazlasıyla kararlı görünmektedir. Dolayısıyla burada iki ayrı sınıfın (EMEK-SERMAYE) iradesi çatışmaktadır. Bu çatışmayı mutlaka biz kazanacağız. ”  Diyerek bizlerden  destek istiyorlar.

 

Sevgili Tekel  emekçileri; bu güne kadar emek- demokrasi mücadelesinde var olanlar sizleri yalnız bırakmadı , bundan sonra da bırakmayacaktır. Sizin inadınız yıllardır bastırılmış, uyutulmuş,apolitikleştirilmiş  bir sınıfın uyanışı olacak,sesi olacak. Zira siz kazanırsanız hepimiz kazanacağız.Çalışanlar insanca yaşam ücreti,iş güvencesi,örgütlenme özgürlüğü kazanacaklar.Çocukları işsiz gezen ana babalar kazanacak,okula giden öğrenciler kazanacak.

Onun için senin mücadelen aynı zamanda bizim de mücadelemizdir.

 

12 eylül darbesiyle yeni dünya düzeni  adı altında başlatılan özelleştirme  politikalarının sonucu işsizliktir, yoksulluktur,kamu mallarının yağmalanmasıdır. Ülkenin emperyalist güçlere satılmasıdır.Sermaye sınıfının topyekün acımasız  saldırılarıdır. Uluslararası sermayenin ve yerli işbirlikçilerinin talimatları doğrultusunda hareket eden AKP hükümeti  verilen rolü eksiksiz oynamaktadır.

 

Samsun"da sırada Liman,Çarşamba Şeker Fabrikası var. Onlar da satılacak.Sıra orada çalışan işçilere gelecek.Eğitim ,sağlık özelleştirilecek.

DEV-LİS"li öğrenciler  okullarda alınan kayıt paralarına ve katkı paylarına karşı itiraz etmekte,eğitimin paralı hale dönüştürülmesine karşı çıkmaktadırlar.

Şu anda mecliste bekleyen (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası  yasa tasarısı  yasalaştığında: 

 Kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşı hem kadınlar, hem de erkekler için 65'e çıkarılacak.

 Emekliliğe hak kazanabilmek için yakın zamanda 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu 9.000 gün prime çıkacak.

 Emekli maaşları % 23 ila % 33 arasında düşürülecek.

 Aylık geliri 139,6 TL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 TL Genel Sağlık Sigortası primi ödemek zorunda kalacak. 

Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.

Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek. Yani  i y i l e ş e m e y e c e k !...

 Primini ödeyemeyen çiftçilerin fındığına, buğdayına, üzümüne, ürününe el konulacak..

 

İşçnin,memurun, çalışanın emeğine,ücretine göz diken sermaye,  güdümündeki  partileriyle, hükümetleriyle,güçleriyle saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Biz sustukça saldırıların sonu gelmeyecek.Taa ki köleleştirinceye kadar.

Tekel direnişçisi  yoldaş, onun için senin direnişin  çok önemli.Sen kazanırsan;Emekten yana olan güçler biraraya gelecek,halklar kardeşleşecek..İşçi sınıfının  bilimi doğrultusunda  birlikte mücadele etmeyi öğrenecekler.Eşit,özgür,kardeşçe  yaşanılır bir dünyayı kurmak için mücadele ortaklaşacak.

 

Senin mücadeleni yüzelli değişik ülkenin emekçileri destekliyor.Başarı dileklerini yolluyorlar.Demek ki saldırı her ülkede var.Bütün ülkelerin işçileri ve ezilen halkları birleşmek zorunda.

 Samsun emek –demokrasi güçleri TEKEL İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA PLATFORMU oluşturdular.Destek amacıyla  dayanışma gecesi düzenliyorlar.27 Şubatta  Atakum Belediyesi düğün salonunda  müzikli bir gece yapılacak. Elde edilen gelir işçilerin direniş komitelerine ulaştırılacak.

Emeğimize,ekmeğimize,geleceğimize saldıranlara karşı  omuz omuza olmak için dayanışma gecesinde buluşalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR