HALKA HİZMET HAKKA İBADETTİR...

     Sayın Cumhurbaşkanımız bugün Samsunda olacak ve Samsun halkına hem selâm verecak, hem de yapılan icraatlarla, bundan sonra programda olan hizmet planlarını paylaşacaktır. Siyasetin her kademesinde hizmet etmiş ve demokratik kurallarla devletin en üst makâmı olan Cumhurbaşkanlığında da 2014 yılından beri görev yapmaktadır. Seçmen tercihinin nasıl şekilleneceğini iyi bilen sayın Cumhurbaşkanımız; belediye başkanlığı da dahil, yaklaşık 25 yıldır yaptığı hizmetleri seçmen değerlendirmesine sunduğunda, tabii olarak tercih edelen tek lider olmaktadır. Halkın dilini ve sokağın halini iyi bilip, toplum dileyle konuşmada da uzman olan sayın Cumhurbaşkanımız; tartışmasız sahanın da, gönüllerin de lideri olmaktadır. Gençlik kollarından başlayarak, bugüne kadar tüm siyasi katmanlarda ve idari görev makamlarında kadrosuyla çalışmayı ilke edinen sayın Cumhurbaşkanımız; çalışacağı ekibin belirlenmesinde tek etkili olması nedeniyle  çalıştığı kadroyu da yanında tutabilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanının etrafında, kendisine engel olabilecek, tercihini etkileyecek ve yönlendirecek hiç bir güçlü siyasi figür de yoktur. Bu nedenle de; aktif siyaset yapacakların belirlenmesi sayın Cumhurbaşkanının kendi kriterlerine göre, kendisi tarafından yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı,  en güçlü mahalli siyasilerin bölgelerinde de, toplum tercihini kendisi yönlendirdiği ve sevildiği için, hiç bir siyasi aktör sayın Cumhurbaşkanının önüne set olamamakta, kendi bildiğini dikta edememektedir. Bunlar ve benzerin edenlerden ötürü;  ülkenin, hatta dünyanın tartışmasız en başarılı siyasetçisi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Siyaset, öncelikle seçmen tercihini yönlendirmek ve seçilmek,  sonrada topluma hizmet olduğuna göre; bu konuda sayın Cumhurbaşkanı, son dönemin en güçlü siyasetçisi ve idarecisi olmuştur.
     Yaklaşan genel seçimler için tüm siyasi partiler saha çalışmasına girmiştir. Ancak, sahada görünen neredeyse sadece sayın Cumhurbaşkanımızdır. Toplumun alışmış olduğu ve beklediği siyasi tansiyonu şekillendiren de O'dur. Diğer siyasiler, sayın Cumhurbaşkanına cevap yetiştirme yarışına girdikleri için, zaman ve enerjilerinin büyük bir bölümünü bunun için harcamaktadırlar. Bu nedenle de; toplumla yüzleşmeye, plan ve programlarını anlatmaya zaman bulamamaktadırlar. 2023 seçimlerinin, diğer seçimlerden farklı bir öneme sahip olduğu söyleminden hareketle, kendisinin saha karşılığı olduğuna inanan bir çok kişi, bu seçim için adaylık rüyası görmektedir. Halbuki, sayın Cumhurbaşkanımız sahanın da hakimiyetini elinde tutmakta, en güçlü adayın bölgesinde o adaydan daha güçlü olduğu görülüp, bilinmektedir. Dolayısıyla  adaylık için görülen rüyaların tabirini bilenlere yaptırmak gerekmektedir. "Ben olmazsam ol(a)maz" düşüncesinin hiç bir şekilde geçerli olmadığı parti sayın Cumhurbaşkanının partisidir. Bunu, geçmiş 20 yıl göstermiştir.
     Samsunlular bugün sayın Cumhurbaşkanımızı dinleyecekler, seçmenlerin ve büyük oranda toplumun bu konuda sorunu yoktur, onlar sayın Cumhurbaşkanına "Hoş geldiniz" demek için sahada olacaklardır. Muhabbet, hürmet ve saygı nedeniyle meydana gideceklerdir ve gidenlerin her birisi de çok samimidir. Ancak, adaylık rüyası görenlerin, görücüye çıkma gayretleri gözden kalmayacaktır. Daha çok, onlar için miting anlamlıdır. Ama, sayın Cumhurbaşkanımız için de, toplumla kuçaklaşmak ve selamlaşmak önemlidir. Herkes işini yapacak, sonuçlar rüyalarda olduğu gibi değil, hakikatte yürüdüğü gibi gerçekleşecektir. "Halka hizmetin Hakka ibadet" olduğunu en iyi bilen sayın Cumhurbaşkanımızın önünde görücüye çıkma yarışında olanlar sadece yorulacaklardır. Zira, tercihlerini rüyalara göre değil, topluma yapacağı hizmete göre belirleyen sayın Cumhurbaşkanımız; toplumun oy tercihinde de hâlâ en etkili siyasetçidir. Bu nedenle, sahanın nabzına göre, sunacağı hizmetini  dikkate alarak,  birlikte siyaset yapacağı aktörleri de belirleyecektir.
     Halka hizmet etmek, ibadettir. Hizmeti duaya dönüştürmek, rahmeti davettir. İnsanlara iş ve aş temin etmek için çalışıp koşturmak, bereketi hak etmektir. Bunları çıkar ve menfaat hesabı yapmadan gerçekleştirmek, cenneti hak etmektir.
Siyaset, topluma hizmet etme yarışıdır. Demokratik sistemlerde bu hizmetleri yapmak için, önce hizmet makamına talip olmak sonra da seçilmek gerekir. Saha çalışmalarıyla nabzı doğru ölçen ve gereğini de cesurca yerine getiren siyasi partiler başarılı olurlar. Milletin nabzını ölçmek ve gereğini yapmak, siyasi başarının sırrıdır. Buna risk almayı da eklersek, bunları yapan sahayı iyi okumuş ve başarıya da ulaşmış olur. Son yılların bu konudaki en başarılı siyasetçisi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Hem toplum nabzını okumak, hem adayın yanında değil toplumun yanında olmak, hem de cesurca risk alarak tasarruflarda bulunmak suretiyle her seçimden başarıyla çıkmayı beceren tek lider sayın Cumhurbaşkanımızdır. Hataları ve eksiklikleri de rahatlıkla toplumla paylaştığı için de seçmeni tarafından kendisine güven duyulmaktadır. Bazı olumsuzluklara ve 20 yıllık yorgunluğa rağmen hâlâ anketlerde ve sahalarda en başarılı siyasetçi sayın Cumhurbaşkanımız görülüyorsa, bunu iyice analiz etmek gerekir.
     Biz de Samsunlular olarak, bizleri selâmlamaya gelen sayın Cumhurbaşkanımıza "Hoş geldiniz" der  başarılar dileriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR